برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

آبگوشت خوشمزه مجلسی رزا منتظمی

تو فصل زمستان و خصوصا روزهای سرد یه ابگوشت خوشمزه و فوری میچسبه پس همراه ما باشید با تهیه یه آبگوشت تبریزی برای مهمانی.

برای تهیه یه آبگوشت لذیذ و اصیل بهتره که گوشت گوسفند تهیه بشه.

اگر دسترسی به گوشت گوسفندی ندارید بز و در اخر گوساله گزینه خوبیه.

هرچقدر گوشت نرم تر باشه بهتره اما از گردن هم میتونید استفاده کنید.

بهترین قسمت گوسفند برای تهیه دیزی کتف هستش.

ادویه ها خیلی در طعم و بو تاثیر داره پس در انتخاب و مقدارش دقت کنید.

آبگوشت رو هم بصورت دیزی و هم در قابلمه و هم در زودپر میشه آماده کرد اما طعم مناسب رو با پخت اهسته و آرام میشه بدست آورد پس زودپر گزینه خوبی نیست.

راستی این مطلب رو هم ببینید ⬅️ بهترین قسمت گوشت گوساله برای کباب و ابگوشت و خورشت

نخود و لوبیا رو رو برای دوازده ساعت از شب قبل داخل آب قرار بدید تا کامل خیس بشه و دو سه بار آب رو تعویض کنید.

اگر خوب خیس نشن ، مزه حبوبات خوب به خورد آبگوشت نمیره و غلظت آبگوشت کم میشه.

دارچین توی موقع پخت میتونه باعث تیره شدن رنگ میشه پس بهتره موقع سرو اگر خواستید میتونید روش بپاشید.

لیموعمانی رو بدون پوست و هسته بندازید توی مواد که باعث تلخ شدن نشه.

طرز تهیه آبگوشت برای ۴ نفر

قبل ازاینکه توضیحات رو بخونید کمی پایین تر حتما از دستور ادویه ها استفاده کنید.

گوشت، دنبه، گوجه فرنگی، نخود، لوبیا، سیرها که از وسط به دو نیم کردیم و پیاز رو هم که از وسط به دو نیم کردیم رو داخل قابلمه میریزیم.

حدود ۵ الی ۶ برابر حجم مواد آب اضافه میکنیم.

بهتره تا کل آب آبگوشت رو از اول کار بریزیم تا طعم آبگوشتمون بهتر بشه ولی اگه احیانا در اواسط کار آب بیشتری احتیاج بود حتما از آب جوش استفاده کنید.

میتونید پیاز رو به صورت کامل تو آب بزارید بپزه تا اخر کار در بیارید اما اگر دوست دارید توش بمونه حتما خرد و ریز کنید.

حالا در قابلمه رو میبندیم و شعله رو هم زیاد میکنیم تا آب جوش بیاد.

وقتی آب، جوش اومد کف‌های روی سطح آب رو با یه قاشق برمیداریم.

حالا به موادمون زردچوبه و فلفل اضافه میکنیم و شعله رو هم کاملا ملایم میکنیم و درب قابلمه رو هم میذاریم و اجازه میدیم تا گوشت و حبوبات آروم آروم بپزن.

همون طور که بالاتر گفتیم یکی از رموز خوشمزه شدن آبگوشت آرام پختنشه!

بعد از حدود ۲ الی ۳ ساعت موادمون خوب پختند و در این مرحله سیب زمینی هارو هم از وسط نصف کرده و به آبگوشت اضافه میکنیم و در صورت تمایل لیمو عمانی هارو هم داخل آبگوشت میریزیم.

یکی از دلایل مهم تلخ شدن شدن ابگوشت استفاده از لیموعمانی است. بهتره حواستون بهش باشه و نزارید بیشتر از یک ساعت با مواد جوش بکنه!

بعد از در مرحله آخر رب گوجه فرنگی، نمک و در صورت تمایل دارچین رو هم اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا باز موادمون برای ۱ الی ۲ ساعت دیگه آروم بپزه.

بعد پخت آروم غذای ما روغن میندازه و آماده است. نوش جان | منبع

ادویه آبگوشت

ادویه هایی که در ادامه براتون می‌نویسیم جزو فوت و فن های طلایی تهیه یه آبگوشت یا دیزی سنتی هست:

ادویه های مرحله اول پخت:

  • زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
  • سماق: نصف قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
  • پاپریکا: نصف قاشق چایخوری

ادویه مرحله دوم موقع کوبیدن با دنبه:

  • زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
  • زیره یک‌چهارم قاشق چایخوری (یا بیشتر)
  • پودر مرزه ۲ قاشق غذا خوری
  • رب ۲ قاشق غذا خوری
  • سیب زمینی ۲ عدد

فرق ابگوشت با دیزی

همانطور که میدانید آبگوشتی که در خانه طبخ میکنیم با دیزی های بیرون متفاوت هستند.

آبگوشت ترکیب گوشت و نخود است که با فلفل و زردچوبه و برگ بو طبخ میکنیم.

اما دیزی ترکیب لوبیا سفید و رب گوجه و سیب زمینی و… نیز در خود دارد و نیاز به ادویه مخصوص خودش را دارد.

علت خوش طعم بودن دیزی های بیرون با منزل میتونه بخاطر ادویه مخصوص و نکات تهیه اش باشه که بالاتر نوشتیم براتون.

آبگوشت رزا منتظمی

این دستور تهیه آبگوشت بزباش برای ۶ نفر از کتاب هنر آشپزی رزا منتظمی براتون میدم؛

برای تهیه مواد لازم زیر رو تهیه کنید.

  • گوشت ماهیچه یا سردست با استخوان ۷۵۰ گرم
  • تره و جعفری ۶۰۰ گرم
  • لوبیای قرمز یا چشم‌بلبلی ۱۵۰ گرم
  • لیمو عمانی ۴ عدد
  • روغن ۴ قاشق سوپخوری
  • پیاز متوسط یک عدد
  • نمک و فلفل به مقدار کم
  • زردچوبه یک قاشق مرباخوری

برای شروع گوشت را تکه تکه میکنیم و می‌شوییم و با لوبیا و پیاز خرد و ۵ تا ۶ لیوان آب در حرارت ملایم بار میکنیم.

بعد که کمی گوشت پخت، هسته های لیمو را بیرون می آورین و داخل آن می‌ریزیم.

سپس سبزی را تمیز و خرد میکنیم و با روغن کمی سرخ می‌نماییم.

سبزی هارو داخل گوشت می‌ریزیم و می‌گذاریم گوشت کاملا بپزد.

در اواخر ۵ تا ۶ عدد سیب زمینی پوست گرفته با کمی نمک و فلفل و زردچوبه میریزیم و اجازه میدیم تا آبگوشت جا بی افته.

چرا رنگ ابگوشت تیره میشود

دلایل مختلفی میتونه داشته باشه؛ برای مثال در زودپز معمولا رنگ تیره تری دریافت میکنید.

استفاده از مقدار زیاد فلفل سیاه یا رب و خصوصا دارچین باعث سیاهی آبگوشت میشه.

اگر اول کار به گوشت نمک بزنید ، گوشت سفت و دیرپزی خواهید داشت.

رب همونطور که گفتیم باعث تیرگی میشه و میتونید به جای از ترکیب آب گوجه و زعفرون استفاده کنید

استفاده زیاد از پودر لیمو عمانی هم میتونه منجر به تیرگی ابگوشت بشه.

مراقب خون آبه گوشت باشید که میتونه باعث تیرگی بشه؛ بهتره اول بزارید آب جوش بیاد بعد گوشت رو بزارید داخلش

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)