برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی با ۱۰ نکته مهم و ضروری

تو فصل زمستان و خصوصا روزهای سرد یه ابگوشت خوشمزه و فوری میچسبه پس همراه ما باشید با تهیه یه آبگوشت تبریزی برای مهمانی.

برای تهیه یه آبگوشت لذیذ و اصیل بهتره که گوشت گوسفند تهیه بشه.

اگر دسترسی به گوشت گوسفندی ندارید بز و در اخر گوساله گزینه خوبیه.

هرچقدر گوشت نرم تر باشه بهتره اما از گردن هم میتونید استفاده کنید.

طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی با ۱۰ نکته مهم و ضروری

بهترین قسمت گوسفند برای تهیه دیزی کتف هستش.

ادویه ها خیلی در طعم و بو تاثیر داره پس در انتخاب و مقدارش دقت کنید.

آبگوشت رو هم بصورت دیزی و هم در قابلمه و هم در زودپر میشه آماده کرد اما طعم مناسب رو با پخت اهسته و آرام میشه بدست آورد پس زودپر گزینه خوبی نیست.

راستی این مطلب رو هم ببینید ⬅️ بهترین قسمت گوشت گوساله برای کباب و ابگوشت و خورشت

طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی با ۱۰ نکته مهم و ضروری

نخود و لوبیا رو رو برای دوازده ساعت از شب قبل داخل آب قرار بدید تا کامل خیس بشه و دو سه بار آب رو تعویض کنید.

اگر خوب خیس نشن ، مزه حبوبات خوب به خورد آبگوشت نمیره و غلظت آبگوشت کم میشه.

دارچین توی موقع پخت میتونه باعث تیره شدن رنگ میشه پس بهتره موقع سرو اگر خواستید میتونید روش بپاشید.

لیموعمانی رو بدون پوست و هسته بندازید توی مواد که باعث تلخ شدن نشه.

طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی با ۱۰ نکته مهم و ضروری

طرز تهیه آبگوشت برای ۴ نفر

قبل ازاینکه توضیحات رو بخونید کمی پایین تر حتما از دستور ادویه ها استفاده کنید.

گوشت، دنبه، گوجه فرنگی، نخود، لوبیا، سیرها که از وسط به دو نیم کردیم و پیاز رو هم که از وسط به دو نیم کردیم رو داخل قابلمه میریزیم.

این مطلب رو ببین:
علت پف نکردن نون خامه ای چیست + نکات نان خامه ای

حدود ۵ الی ۶ برابر حجم مواد آب اضافه میکنیم.

بهتره تا کل آب آبگوشت رو از اول کار بریزیم تا طعم آبگوشتمون بهتر بشه ولی اگه احیانا در اواسط کار آب بیشتری احتیاج بود حتما از آب جوش استفاده کنید.

میتونید پیاز رو به صورت کامل تو آب بزارید بپزه تا اخر کار در بیارید اما اگر دوست دارید توش بمونه حتما خرد و ریز کنید.

طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی با ۱۰ نکته مهم و ضروری

حالا در قابلمه رو میبندیم و شعله رو هم زیاد میکنیم تا آب جوش بیاد.

وقتی آب، جوش اومد کف‌های روی سطح آب رو با یه قاشق برمیداریم.

حالا به موادمون زردچوبه و فلفل اضافه میکنیم و شعله رو هم کاملا ملایم میکنیم و درب قابلمه رو هم میذاریم و اجازه میدیم تا گوشت و حبوبات آروم آروم بپزن.

همون طور که بالاتر گفتیم یکی از رموز خوشمزه شدن آبگوشت آرام پختنشه!

بعد از حدود ۲ الی ۳ ساعت موادمون خوب پختند و در این مرحله سیب زمینی هارو هم از وسط نصف کرده و به آبگوشت اضافه میکنیم و در صورت تمایل لیمو عمانی هارو هم داخل آبگوشت میریزیم.

طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی با ۱۰ نکته مهم و ضروری

یکی از دلایل مهم تلخ شدن شدن ابگوشت استفاده از لیموعمانی است. بهتره حواستون بهش باشه و نزارید بیشتر از یک ساعت با مواد جوش بکنه!

بعد از در مرحله آخر رب گوجه فرنگی، نمک و در صورت تمایل دارچین رو هم اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا باز موادمون برای ۱ الی ۲ ساعت دیگه آروم بپزه.

بعد پخت آروم غذای ما روغن میندازه و آماده است. نوش جان | منبع

طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی با ۱۰ نکته مهم و ضروری

ادویه آبگوشت

ادویه هایی که در ادامه براتون می‌نویسیم جزو فوت و فن های طلایی تهیه یه آبگوشت یا دیزی سنتی هست:

این مطلب رو ببین:
به جای وانیل چی بریزم؟ + جایگزین وانیل برای کیک و پنکیک

ادویه های مرحله اول پخت:

  • زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
  • سماق: نصف قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
  • پاپریکا: نصف قاشق چایخوری

ادویه مرحله دوم موقع کوبیدن با دنبه:

  • زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
  • زیره یک‌چهارم قاشق چایخوری (یا بیشتر)
  • پودر مرزه ۲ قاشق غذا خوری
  • رب ۲ قاشق غذا خوری
  • سیب زمینی ۲ عدد

طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی با ۱۰ نکته مهم و ضروری

فرق ابگوشت با دیزی

همانطور که میدانید آبگوشتی که در خانه طبخ میکنیم با دیزی های بیرون متفاوت هستند.

آبگوشت ترکیب گوشت و نخود است که با فلفل و زردچوبه و برگ بو طبخ میکنیم.

اما دیزی ترکیب لوبیا سفید و رب گوجه و سیب زمینی و… نیز در خود دارد و نیاز به ادویه مخصوص خودش را دارد.

علت خوش طعم بودن دیزی های بیرون با منزل میتونه بخاطر ادویه مخصوص و نکات تهیه اش باشه که بالاتر نوشتیم براتون.