طرز تهیه آش دوغ قشقایی با دستور اصیل
آموزش آشپزی با دستور تهیه آش دوغ قشقایی که یکی از انواع آش دوغ های ایرانی است که به صورت تصویری طرز تهیه آش دوغ قشقایی رو یاد دادیم.
در این سری از اموزش آش سایت گیلان فود میخوایم یکی از آش های سنتی ایران زمین رو آموزش بدیم.
این لینک هارو ببین:
آش دوغ چیست؟
در نقاط مختلفی از ایران خوراکی طبخ می شود که در سرمای زمستان نفس را گرم می سازد و گلو را نرم!
آش دوغ، غذایی پرطرفدار و خواستنی است که در میان آذری ها، کردها و همچنین در ایل قشقایی رواج دارد و غذای ویژه ای برای مهمانی ها و نذری ها محسوب می شود.
ترکیب اعلایی از حبوبات و برنج خیس خورده همراه با سبزیجات معطر وحشی و دوغ محلی آشی می سازد باب طبع و سلیقه ایرانی.
البته اگر روی آن را مزین به نعناع و پیاز داغ کنید و با نان سنگک هم نوش جان بفرمایید که دیگر جایی برای تعریف بیشتر از لذت خوردنش نمی ماند.
اگر درباره طرز تهیه آش دوغ سرچ کنید به چندین دستور مختلف می رسید چون محتویات این آش در هر منطقه ای کمی فرق دارد و ریزه کاری های خاص خودش را می طلبد.
چه بهتر که اگر جایی طعم آن را چشیده اید برای ما هم از ترکیباتش بگویید. زیر همین پست منتظر نظرات خوشمزه شما هستیم.
آموزش آش دوغ قشقایی
هر کدوم از موادی که این پایین مینویسم رو اگر نداشتین هیچ ایرادی نداره پایه ثابتش دوغ و برنج هست!
- نخود: دوسوم لیوان
- عدس و باقلا باهم:یک لیوان
- برنج: نصف لیوان
- دوغ ملس روبه ترش: ۷ لیوان
- تخم گیشنیز پودر شده : ۱ قاشق چایی خوری
- سبزی پاک و خردشده (تره جعفری اسفناج،گیشنیز، نعنا،شوید):حدود ۲۵۰ گرم(چشمی هم میتونین بریزین)
- نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
- زردچوبه :یک سوم قاشق چایی خوری
- سیر تازه:۴ حبه(از پودر سیر هم میتونین استفاده کنین)
- پونه کوهی آسیاب شده: ۲ قاشق غذاخوری
- گل محمدی آسیاب شده:یک قاشق غذاخوری
- و نعنا داغ…
نخود رو ازشب قبل خیس کنین و دو سه باری آبش رو عوض کنین تا نفخش از بین بره.
بعد نخود و لوبیا و عدس رو جدا جدا بپزید و کنار بزارین.
داخل یک قابلمه متوسط رو تا نصف آب بریزین و روی شعله قرار بدین و کم کم سبزی های خورد شده رو اضافه کنین.
حبه های سیر رو داخلش خورد کنین پونه کوهی ، گل محمدی و تخم گیشنیز رو اضافه کنین.
آب که جوش اومد ، برنج رو اضافه کنین بزارین با شعله ملایم حسابی بپزه و آبش کم بشه.
آبش که رو به خشک شدن بود ، حبوباتِ پخته شده رو اضافه کنین و هم بزنین. سپس دوغ رو اضافه کنین و هم بزنین.
داخل ماهیتابه جدا روغن بریزین روی شعله قرار بدین و دوقاشق نعنا آسیاب شده اضافه کنین تا ده بشمارین زیر گاز رو خاموش کنین و این نعناداغ رو کم کم به آش دوغتون اضافه کنین و مدام هم بزنین.
در آخر زرد چوبه و فلفل سیاه و نمک اضافه کنین.
آش دوغ رو رقیق از روی شعله بردارین چون خنک بشه سفت میشه.
بزارین حسابی خنک بشه بعد نوش جان کنید. منبع
نکات تهیه آش دوغ قشقایی
دوغتون حتما باید محلی ، ملس و رو به ترش باشه اگه شیرین باشه آش دوغتون اصلا خوب نمیشه
همیشه دوغتون رو وقتی اضافه کنین که برنجتون هنوز کمی آب داشته باشه اگه خشک باشه آش دوغتون بسیار ترش میشه.
آش دوغ غذایی سردی محسوب میشه برای همین از فلفل سیاه و سیر برای گرم شدنش استفاده میکنند.
بهتره برای آش دوغ از برنج نیم دونه استفاده کنین اگر در دسترستون نبود ایرادی نداره.
دیدگاه
نظر بدهید