برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه آش دوغ اصیل ترکی [سبزی اش دوغ چیست؟]

برای درست کردن دستور تهیه آش دوغ خوشمزه که ترک های ایرانی از اردبیل تا تبریز و قشقایی میخورن همراه ما باشید با راه حل چرا آش دوغ میبره؟

یک پیمانه برنج شسته شده را در صافی میگذاریم تا آبش کاملا بره و بعد در یک دیگ خالی میکنیم.

بعد یه تخم مرغ رو داخلش ظرف میریزیم و با همزن مخلوط میکنیم با اینکار از بریده شدن ماست موجود جلوگیری میکنیم.

دو کیلو ماست که ترجیحاً پرچرب و دو سه روز توی یخچال مونده و ترش شده باشه رو با مواد قبلی مخلوط میکنیم و دائم هم میزنیم تا یکدست بشه.

یه پارچ آب در حدود یک لیتر تا ۱ونیم رو به آرومی و همزمان با هم زدن به مواد اضافه میکنیم تا باعث گوله گوله شدن نشه.

ظرف رو میزاریم روی گاز و به صورت دائم تا زمان جوش اومدن هَم میزنیم. این کار باعث میشه تا دوغ دَلَمه دلَمه نشه و یکدست و تمیز بمونه.

وقتی جوشید حرارت رو کم میکنیم (متوسط رو به پایین) و یه کم هم میزنیم و دیکه نیازی به هَم زدن نیست چون حرکات برنج های داخل آش دوغ از گوله گوله شدن ماست توش جلوگیری میکنه.

بعد میریم سروقت نخودهایی که از قبل پختیم (میتونید به جاش از دوقوطی کنسرو نخود که در مجموع ۸۰۰گرم است استفاده کنید) و به غذا اضافه میکنیم.

اجازه میدیم با حرارت آروم به جوش بیاد. مهمه که درصد استفاده از برنج و نخودتون در این غذا متناسب باشه.(یعنی زیاده روی نکنید)

سیر کوبیده رو در حد یک قاشق تو غذا میریزیم و میزاریم یه کم روی حرارت با بقیه مواد ترکیب بشه و بهش مزه بده.

طرز تهیه سس مایونز مهرام کارخانه ای (علت بریده شدن مایونز)

نیم کیلو سبزی تازه رو که بخوبی میشوریم و میکوبیم و توی آش میریزیم.

حالا حرارت رو کمی بیشتر میکنیم و بدون گذاشتن درب ظرف میزاریم آش به آرومی بپزه و جوش بیاد.

در این لحظه به مقدار دلخواه میتونید نمک اضافه کنید. نوش جان

سبزی آش دوغ چیست؟

برای تهیه یه آش دوغ اصیل اردبیلی باید گشنیز و شوید و تره و چند برگ نعنا تازه و یک مقدار قسمت سبز پیازچه رو تهیه کنید و بکوبید.

سبزی های فریزی رو اگر داخل آش دوغ بریزیم باعث تغییر رنگ آش میشه.

همچنین کمی سبزی هارو درشت تر باید خرد کنید چون اگر ریز بکوبید اینم باعث تیره شدن رنگ آش دوغ میشه.

چرا آش دوغ میبرد؟

وجود ماست در این غذا باعث بریده شدن آش دوغ AshAsh-e doogh میشه که با اضافه کردن تخم مرغ که بالاتر گفتیم ازین کار جلوگیری میکنیم.

همچنین در مرحله اضافه کردن آب باید این کار رو به آرومی انجام بدید تا ماست تون نبره یا گوله گوله نشه.

باید همونطور که اروم هَم میزنید بهش کم کم آب اضافه کنید.

موقع جوشیدن رو حرارت اجاق باید باید باید بطور مداوم مخلوط کنید و هَم بزنید وگرنه آش دوغ بریده میشه. منبع

آش دوغم خیلی ترش شده چیکار کنم

بهترین راه حل اینه که یه ماست شیرین تهیه کنید و باهَمزن خوب هَم بزنید تا باز بشه و بعد به آش دوغ تون اضافه کنید و بزارید جوش بزنه!

یا میتونید جای ماست از دوغ شیرین استفاده کنید.

اگر حوصله داشتید میتونید چند قاچ سیب زمینی رو له کنید و بزارید با آش دوغ تون بپزه.(البته ما خیلی این مورد رو توصیه نمیکنیم)