برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه آش رشته برای ۱۰ نفر + فوت و فن رفع مشکلات

آش رشته از مهم ترین آش های ایرانی هست که معمولا بصورت مجلسی برای بین ۴ تا ۳۰ نفر تهیه میشه. تو این پست میخوایم ببینیم برای هر آش رشته چقدر حبوبات نیازه؟

مقدار مواد لازم برای هر تعداد و دستور تهیه مخصوص در قسمت های پایین تر همین مطلب موجوده.👇

فوت کوزه گری آش رشته

از اولین نکات مهم در تهیه این آش اینه که همه حبوبات مورد نظر باید بصورت جداگانه پخته بشه.

زمانی که قصد پختن عدس و نخود و لوبیا را دارید تهت هیچ شرایطی بهش نمک اضافه نکنید.

میزان عدس در آش رشته همیشه بیشتر از سایر حبوبات بکار رفته باید باشد.

مقدار پخت عدس باید به اندازه ای باشد که که یک لایه آخرش نپزد تا در مرحله پخت آخر همراه با بقیه مواد بپزد.

تحت هیچ عنوان در میانه پخت حبوبات بهشون آب سرد اضافه نکنید چون این شوک باعث میشه که برای مثال پوست عدس ازش جدا بشه.

پیاز در داخل آش هرچقدر بیشتر باشه لعاب آش تون بیشتر میشه و غلیظ تر میشه پس حواستون به پیاز خیلی باشه.

در صورت نبودن تره در بین سبزیجات میتونید از قسمت سبز پیازچه استفاده کنید.

همچنین اگر هیچ کدوم از سبزی ها نبودند میتونید فقط از اسفناج استفاده کنید.

عده ای با استفاده از اضافه کردن آرد قصد غلظت دادن دارند اما نیازی به این کار نیست چون با پخت صحیح پیازها این غذا لعاب دار میشه.

اگر میخواید رشته آش ها به هم نچسبه بهتره از قابلمه بزرگتر از گنجایش موادتون استفاده کنید تا له و چسبیده نشه

بهتره سبزی آش رو بزرگ تر خُرد کنید تا مجلسی تر و زیباتر بشه در پایان کار.

موقع پخت آش رشته بهش کشک اضافی نکنید چون باعث بریده شدنش میشه.

بهترین مارک رشته آش

شرکت های مختلفی بطور تخصصی این روزها دارند رشته آش تولید میکنند اما دوتا از بهترین مارک یا برندهای بازار رشته آش گلها و رشته آش انسی NC است.

در تصویر پایین میتونید بسته بندی این رشته آش رو ببینید که برش اصفهان است؛

سبزی آش رشته چقدر باید بپزد

این موضوع بستگی میزان سبزی استفاده شده و حرارت شعله گاز و قابلمه تون داره.

پس مشخصا نمیشه که برای مثال ۱۰ دقیقه پخت در هر میزانی کافیه!!

ولی بطور نسبی برای سبزیجات نیم ساعت و برای رشته آش یک ربع(۱۵دقیقه) زمان کافیست.

اینم بدونید که سبزی آش رشته باید به میزانی بپزه که تو موادتون لعاب پس بده و شکل براق اولیه خودشو از دست بده. مثل تصویر پایین:

چاشنی آش رشته

برای اینکه آش رشته طعم مناسب و مجلسی داسته باشه کافیه که چاشنی ها و ادویه های گفته شده در قسمت پایین تر رو مو به مو استفاده کنید.

استفاده از کشک تازه در کنار پیاز سرخ شده کریسپی و همچنین نعنا داغ که بشدت لذیذش میکنه.

بعضیا هم از خلال بادام و پسته یا شوید داغ(شوید کمی تفت داده شده در روغن) برای چاشنی کار استفاده میکنند.

علت شل شدن آش رشته

اگر آش رشته تون شل میشه میتونه براس علت های متفاوتی داشته باشه اما با رعایت فوت و فن های گفته شده در این پست میتونید ازین اتفاق جلوگیری کنید.

ولی اینم بدونید که آب به آش اضافی نکنید که باعث شل شدن میشه. البته خوده سبزی هم آب میندازه.

چرا رنگ اش رشته تیره میشود

دیدید وقتی آش رشته درست میکنید آخرکار رنگش تیره و رو به تاریکی! و سیاهی میره؟!

خب باید در پاسخ بگم که مهم ترین علت این اتفاق اینه که آب عدس پخته شده در داخل آش رشته باعث سیاه رنگ شدنش میشه پس نریزید توش.

همچنین میزان پخت سبزیجات رو در پیش از مخلوط کردن همه مواد باهم باید کنترل کنید.

درب قابلمه رو موقع پخت اگر بذارید آش رشته تون بد رنگ میشه.

مواد لازم آش رشته برای ۳۰ نفر

موادی که در ادامه اومده برای ۳۰ نفر هستش. اگر میخواید برای ۱۰ نفر تهیه کنید کافیه تا مقدار مواد زیر رو به یک سوم نوشته شده استفاده کنید.

  • عدس یک کیلو
  • نخود ۸۰۰ گرم
  • لوبیا چیتی یک کیلو
  • پیاز سفید دوکیلو
  • سیر ۱۵۰ گرم
  • زردچوبه ۷ قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه خرد شده ۱ قاشق غذاخوری
  • اسفناج بین ۲ تا ۲ونیم کیلو
  • گشنیز ۸۵۰ گرم
  • جعفری ۵۰۰ گرم
  • تره ۵۰۰ گرم
  • آب جوش ۱۵ لیتر
  • رشته آش دو کیلو گرم

طرز تهیه آش رشته برای ۴ نفر

  1. عدس ۱۰۰ گرم
  2. نخود ۸۰ گرم
  3. لوبیا چیتی ۲۰۰ گرم
  4. پیاز سفید ۵۰۰ گرم
  5. سیر ۴۰ گرم
  6. زرد چوبه ۱ونیم قاشق چایخوری
  7. فلفل قرمز پرک شده یا فلفل سیاه کوبیده نصف قاشق چایخوری
  8. روغن مایع ۱ قاشق آشپزی

طرز تهیه آش رشته مجلسی

عدس هارو میزاریم بپزه تا به مقدار پخت کافی که بالاتر گفتم برسه.

بعد کف یه قابلمه رو روغن میریزیم و پیازهارو بصورت نگینی میریزیم توش تا سرخ بشه. درب ظرف رو هم بزارید تا هم نرم بشه و هم بپزه.

پیازها که نرم شد یه بوته سیر رو خَرد و اضافی میکنیم و خوب همه رو مخلوط/سرخ میکنیم. بعد زردچوبه میریزیم.

دقت کنید که پیاز رو باید به مقداری نرم سرخ کنید که تو آش حل بشه.

بعد عدس پخته شده رو به پیازهامون اضافی میکنیم.

نخود و لوبیا چیتی رو که جداگانه پختیم رو میریزیم تو موادمون و در مرحله آخر حتما از آب جوشیده استفاده کنید و به غذا اضافی کنید.

مواد رو به آرومی مخلوط میکنیم و درب قابلمه رو نیمه باز میذاریم که آروم جا بی افته و مواد لعاب خودشون رو پس بدن.

کمی که جوشید ، به مقدار محو شدن پیازها که رسید کم کم سبزی هارو بهش اضافی کنید.

در این مرحله بزارید مواد باهم بپزه تا شبزی ها نرم بشه و طعمشون به خُرد هم بره اما در قابلمه رو نزارید چون باعث سیاه شدن رنگ سبزی ها میشه.

بعد رشته آش رو میریزیم و اجازه میدیم که آروم هَم بخوره.

نزارید رشته ها زیاد بپزه چون از شکل و قَوام می‌افته در حدود ۶ تا ۸ دقیقه با حرارت ملایم بپزه کافیه.

بدلیل غلظت زیاد پیاز و رشته و سبزیجات میتونید در دقایق پایانی کار یه لیوان آب جوش اضافی کنید و بزارید یه جوش دیگه بخوره تا پیش از سرو مواد آش رشته شکل شکیل و منسجم تری داشته باشند.

دقت کنید که ما تا این مرحله پایانی هم هنوز نمک اضافی نکردیم. اجازه بدید موادتون که پخت در مرحله پایانی به مقدار دلخواه نمک بریزید.

فقط مراقب باشید که آش شور نشه چون هم رشته شور هست و هم کشک استفاده شده در موقع سرو.

و در مرحله آخر درب قابلمه رو میزاریم و چند دقیقه اجازه استراحت بهش میدیم و سپس سرو میکنیم. نوش جان


منابع:

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4.24 (25 رای)