برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

فرق آلوچه و گوجه سبز از زبان یک گیلانی

آلوچه خوردید تاحالا؟ فرقش با گوجه سبز رو میدونید؟ تو این مطلب میخوایم درباره تفاوت هاشون بگیم.

قبل از هر چیز، یکبار برای همیشه فرق این سه تارو بدونید:

همونطور که در تصویر بالا می‌بینید آلوچه(به گیلکی محلی خولی میگن) ظاهری سبز و بَراق داره که بسیار ترش و تُرد هستش.

اَزگیل(به گیلکی کونوس میگن) اما ظاهری قهوه ای رنگ با چند هسته کوچک در داخل و مزه ای گَس مانند اما بسیار شیرین و دلربا.

گوجه سبز هم که همون گوجه خودمونه با رنگ سبز!

حالا برخی از دوستان تهرانی به آلوچه به اشتباه میگن گوجه سبز! سوال اینه ‏اونایی که به آلوچه میگن گوجه سبز، به این آلوچه قرمزا چی میگن؟👇

آلوچه به زبان انگلیسی Greengage گفته میشه.

وبسایت independent درباره آلوچه نوشته که این میوه بهارانه در نقاط مختلف دنیا با اسامی متفاوتی نام برده میشه.

برای مثال در فرانسه بهش Reine-Claude میگن.

یا در ترکیه به صورت خیلی شاعرانه Erik خطابش میکنند.

همچنین آلوچه از قرن هفدهم در کشور انگلستان وارد شده است.

بریتانیایی ها از آلوچه در پخت انواع مربا و سالاد استفاده میکنند.

زمان رشد الوچه در انگلستان در ماه های آگوست و سپتامبر(اواخر تابستان) می‌باشد.

بر طبق ادعای این پایگاه خبری در آلوچه ماده پکتین وجود دارد که خواص جالبش را در ادامه میخوانیم:

کاهش کلسترول

تحقیقات نشان داده اند که مصرف پکتین از طریق دهان باعث کاهش کلسترول خون می شود.

کمک به بهبود دیایت نوع ۲ و پیش دیابت

برخی از مطالعات انجام شده نشان می دهند که مصرف پکتین باعث کاهش میزان قند خون می شود و فعالیت هورمون های مرتبط با کنترل قند خون را تنظیم و متعادل می کند. بنابراین می توان در درمان دیابت نوع دو و حتی پیش دیابت نیز مؤثر واقع شود.

جلوگیری از بروز مشکلات قلبی

پکتین موحود در آلوچه قادر است تا در دستگاه گوارش ما با کلسترول موجود در غذا خورده شده پیوند دهد و از جذب شدن و ورود آن به خون جلوگیری کند. به این ترتیب می تواند از بروز بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری کرده و چربی خون را کنترل نماید.

تهیه شربت ضد سرفه

یکی دیگر از کاربرد های پکتین در تهیه شربت های ضد سرفه می باشد.

خولی دَشکَن گیلانی!

تو شمال کلمه گوجه سبز خیلی غریبه چون ما بهش میگیم آلوچه و خیلی محلیش میشه خولی 😜

و خولی دَشکن یا خولی فَشکن یعنی همون آلوچه شکسته.

فَشکن یا دَشکت به معنی شکسته یا شکستن هستش.

و بعد ترکیبش با دَرار که خودش مخلوطی از سبزیجات معطر گیلانی و نمک هستش یه چیز فوق رویایی میشه.

در ادامه یه ویدیو از عملیات خولی فشکن ببینید:

[evp_embed_video url=”https://www.gilan-food.ir/wp-content/uploads/2021/05/InShot_20210505_184240921.mp4″]

اگر نمیدونید درار یا نمک سبز چیه بیا اینجا

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3.25 (4 رای)