برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

آموزش خورشت قیمه رستورانی + طرز تهیه قیمه شمالی

قیمه از اون غذاهاست که تو هرجای ایران به یک شکل پخت میشه. از قیمه مجلسی تا قیمه رستورانی و قیمه نذری و قیمه نثار و حتی قیمه شمالی!

انواع خورشت قیمه

قیمه سیب‌ درختی
قیمه مرغ
قیمه کدو سبز
قیمه بادمجان
قیمه بامیه
قیمه رشتی
قیمه نثار
قیمه گیاهی با سویا

چرا باید قیمه بخوریم؟

لپه مانند سایر حبوبات منبع غنی پروتئین است. لپه از منابع تامین کلسیم هم هست و چون دارای پتاسیم می باشد برای بیماران قلبی–عروقی مناسب است. همین طور کربو هیدرات آن باعث می شود تا بیماران دیابتی مدت ها احساس گرسنگی نکنند و به سراغ تامین قند نروند.

گوشت منبع خوب پروتئین و ویتامین است که البته مقداری از ویتامین ها حین پختن از بین می روند. در عین حال منبع تامین آهن و روی هم هست. اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد. خطر ابتلا به سرطان های روده و لوز المعده علی الخصوص می تواند با مصرف گوشت قرمز افزلیش یابد و همین طور ابتلا به دیابت نوع ۲.

لیمو عمانی یا امانی منبع غنی کلسیم و پتاسیم و سرشار از ویتامین ث می باشد. برای کاهش کلسترول مفید است. لیمو عمانی ضد نفخ است و التیام دهنده سرفه و سرما خوردگی .

لپه گرم و خشک است و لیمو عمانی سرد و خشک.

چجوری قیمه رستورانی درست کنیم؟

مواد لازم:

رب گوجه ۱ قاشق غذاخوری
ادویه کاری ۱ قاشق چایخوری
چوب دارچین به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
نمک به میزان لازم
روغن به میزان لازم
سیب زمینی ۱ عدد
لیمو عمانی ۴ عدد
پیاز ۱ عدد
لپه ۱ لیوان
گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم

این مطلب رو ببین:
طرز تهیه کوکو اسفناج مرحله به مرحله

طرز تهیه:
۱٫ پیاز را نگینی خرد کرده در روغن تفت دهید. به آن زرچوبه اضافه کنید.
۲٫ لپه را (از روز قبل خیسانده و آب ان را عوض نمایید) در کمی روغن تفت دهید. این کار مانع وا رفتن لپه می شود. گوشت و لپه را به پیاز اضافه کنید و دو لیوان آب بریزید.
۳٫ پس از یک ساعت رب و لیمو عمانی و نمک را اضافه کنید و یک ساعت دیگر اجازه دهید جا بیفتد.
۴ ادویه کاری را در انتها اضافه نموده و نیم ساعت زمان دهید تا باز شود .
۵٫ سیب زمینی را خلالی کنید و در روغن سرخ کنید و پس از کشیدن در ظرف روی خورش بریزید.

قیمه شمالی یا قیمه رشتی رو بلدید؟

دو عدد پیاز بزرگ و خرد کنید سیصد گرم گوشت چرخ کرده رو بریزید و خوب تفت دهید.

دو پیمانه پلوپزی لپه از شب قبل خیس خورده را هم بریزید و تفت دهید تا موقع پخت له نشه.

بعد زردچوبه فلفل سیاه ادویه کاری و کمی دارچین بریزید تفت دهید سه قاشق رب گوجه فرنگی هم تفت دهید در اخر دو لیوان اب ولرم بریزید و بگذارید تا گوشت و لپه ها خوب بپزند.

در اخر کمی زعفران دم کرده ، نمک و ابلیمو و پودر لیمو عمانی اضافه کنید ، دو تا لیمو عمانی هم با چنگال سوراخ کنید بندازید داخل خورش و نیم ساعت بعد خاموش کنید.

وقتی شعله رو خاموش کردین اگر خواستید مقداری پودر گل محمدی به خورشت اضافه کنید. برای کنارش هم سیب زمینی خلالی سرخ کنید.

این مطلب رو ببین:
تن ماهی های ارزان و باکیفیت بهترین در بازار کدامند؟

نکاتی در رابطه با تهیه خورش قیمه

۱٫ گوشت را باید کمی ریزتر از اندازه معمول گوشت خورشتی خرد کنید.

۲٫ بهتر است از چیپس خلال استفاده نکنید و خود سیب زمینی را سرخ کنید.

۳٫در طبخ غذای ایرانی هرچقدر شعله کمتر و زمان بیشتر شود کیفیت غذا بهتر میشود.