طرز تهیه استانبولی با دستور رزا منتظمی
آموزش اشپزی تهیه استانبولی پلو خوشمزه با دستور کتاب هنر اشپزی خانم رزا منتظمی با رب و گوشت و …
اسم این غذا در کتاب با نام اسلامبولی پلو نوشته که امروزه ما ان را استانبولی پلو می شناسیم.
اگر میخواید نذری درست کنید نیازه که مواد لازم برای ۱۰۰ نفر رو بدونید و اینکه نکات ریزی داره که در گیلان فود همشو جمع اوری کردیم.
استانبولی پلو نذری برای ۱۰۰ نفر
البته ما در مطلب زیر بطور کامل انواع روش های تهیه پلو استانبولی رو آموزش دادیم.
جامع ترین آموزش تهیه انواع استانبولی پلو
بریم باهم دستور اشپزی استانبولی رزا منتظمی رو ببینیم؛
مواد لازم برای ۶ تا ۸ نفر؛
- برنج یک کیلو
- گوجه فرنگی سه کیلو
- گوشت مغز ران بدون استخوان ۷۵۰ گرم
- پیاز سرخ کرده سه تا قاشق سوپخوری
- روغن ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
- رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل به مقدار دلخواه
میتوانید به مواد اولیه بالا سیب زمینی هم اضافه کنید
برنج را تمیز کرده و با آب گرم چندین بار میشوییم.
گوجه فرنگی را آب گرفته با دو سه لیوان آب مخلوط میکنیم و روی برنج میریزیم بطوریکه تقریباً چهار انگشت از سطح برنج بالاتر بیاید. درصورتیکه کمتر بود آب اضافه میکنیم.
یک قاشق سوپخوری نمک داخل آب برنج میریزیم و سه چهار قاشق روغن اضافه میکنیم میگذاریم برنج در آب یکساعت بماند تا کمی خیس بخورد.
گوشت ها را قیمه ای خرد میکنیم با پیاز سرخ کرده مخلوط میکنیم و روی حرارت ملایم میگذاریم تا آب گوشت کشید و بعد دو سه لیوان آب در گوشت میریزیم و می گذاریم گوشت بپزد.
رب گوجه فرنگی و کمی نمک را به گوشت اضافه میکنیم میگذاریم آب گوشت تبخیر شود.(باید قیمه را قبل از آماده کردن برنج تهیه کرد)
بعد ظرف برنج را روی ملایم میگذاریم تا جوش بیاید و آب آن تبخیر شود. درصورتیکه مغز برنج کمی خام بود مقدار یکی دو لیوان آب گوجه فرنگی یا ساده به آن اضافه میکنیم.
بعد از اینکه این آب هم تبخیر شد وسط برنج را باز میکنیم و قیمه (مخلوط گوشت) را لای آن می ریزیم و روی قیمه را با برنج میپوشانیم.
در ظرف را محکم میکنیم و روی حرارت یا در فر به مدت یکساعت تا یک ساعت و نیم دم میکنیم.
در صورت طبخ در فر نیم ساعت حرارت را ۳۵۰ درجه و یک ساعت ۳۰۰ درجه تنظیم میکنیم.
استانبولی پلو را میتوانیم با گوشت چرخ کرده و رب گوجه فرنگی تهیه کنیم.
بدیهی است که استانبولی پلو با اب گوجه فرنگی تازه و قیمه خیلی بهتر میشود ولی در صورت مصرف رب گوجه فرنگی باید رب خوش رنگ و خوش طعم باشد.
مقدار رب گوجه در حدود یک لیوان باشد باید برنج را پیمانه کرد و برای هر پیمانه برنج دو پیمانه آب در نظر گرفت.
دو سه قاشق از رب را با قیمه مخلوط میکنیم و بقیه رب را در آب برنج حل کرده.
استامبولی پلو را مطابق دستور تهیه میکنیم و دز صورت استفاده از گوشت چرخ کرده ، گوشت را با پیاز سرخ کرده کمی تَفت میدهیم و یک قاشق رب را با یک لیوان آب داخل آن میریزیم.
روی حرارت ملایم میگذاریم تا آب آن کشیده شود و بعد از آن استفاده میکنیم.
طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ کرده و عدس
- برنج نیم دانه ۳ پیمانه
- عدس ۳/۴ پیمانه
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- گوشت چرخی ۱۵۰ گرم
- رب گوجه ۲ ق غ
- ادویه:نمک،فلفل،زردچوبه
در ابتدا عدس هارا بپزید.
پیازهارو سرخ کنید و وقتی سبک شد گوشت را اضافه و بذارید تغییر رنگ بده.
رب گوجه را سرخ کنید و به همراه عدس های پخته با بقیه مواد مخلوط کنید و ادویه بزنید.
برنج را بپزید و مواد را لابلای برنج بذارید تا زمانیکه دم بکشه.
نوش جان
دیدگاه
نظر بدهید