برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه استانبولی پلو ۵ نوع مواد مختلف

‌لوبیا پلو یا استانبولی یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانیه که گاهی به عنوان غذای مجلسی و در مهمانی‌ها هم پخته می‌شه. بریم دستورهای مختلف این غذا رو باهم مرور کنیم!

اخر کار هم فوت و فن و نکات مهم و رفع مشکل این غذا رو گذاشتیم.

ببینید : طرز استانبولی نذری برای ۱۰۰ نفر

استانبولی پلو

فرق استانبولی پلو با لوبیا پلو

لوبیا پلو رو با گوشت چرخ‌کرده و لوبیا و رب درست میکنند.

استانبولی رو با گوشت چرخکرده و سیب زمینی و رب تهیه میکنند.

دمپختک رو تو تهران با برنج و زردچوبه و لپه باقالی تهیه میکنند.

طرز تهیه استانبولی با رب و گوشت خورشتی

  • لوبیا : ۴۰۰ گرم
  • گوشت (ترجیحا سر دست): ۳۵۰ گرم
  • برنج : ۴ لیوان
  • رب: سه قاشق
  • زعفرون
  • پیاز دو عدد
  • نمک ، فلفل ، چوب دارچین ، زرچوبه

خب برنج رو می‌پزیم و زنده تر از همیشه آبکش میکنیم و کنار میزاریم ، چون مایه لوبیا باعث نرمی برنج میشه حتما خام تر از همیشه آبکش کنید.

یدونه پیاز رو نگینی خرد کنید و توی روغن تفت بدید و وقتی سبک شد زردچوبه اضافه میکنیم.

گوشت ها رو تفت میدیم و وقتی رنگ گوشت عوض شد همه ادویه ها رو اضافه میکنیم.

چوب دارچین میزاریم کنارش و آب میریزیم و اجازه میدیم تا گوشت بپزه و آبش کامل کشیده بشه،(در حدی آب بریزین که روی گوشت رو بگیره و دو ساعت پخت کافیه واسش)

اون یکی پیاز رو نگینی خرد میکنیم ‌و تفت میدیم و همین که سَبُک شد رب رو اضافه میکنیم و در حدی تفت میدیمکه خامیش گرفته شه.

ادویه ها رو اضافه میکنیم و لوبیا رو (که از قبل تو آب نیم پز کردیم) اضافه میکنیم بهش و چند دقیقه تفت میدیم و گوشت رو که کاملا آبش گرفته شده اضافه می‌کنیم.

توی قابلمه برنج رو یک لایه میریزیم و روش زعفرون پودر شده می‌ریزیم و یه لایه از مایه گوشتی و دوباره برنج و زعفرون… و میزاریم دم بکشه.

عطر دارچین و زیره در طول پخت دیوانه کنندست…👌🏻

طرز تهیه استانبولی با مرغ

  • روغن برای سرخ کردن(۲ الی ۳ ق غ)
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • سیر ۱ ق چ
  • ۸۰۰ گرم سینه مرغ
  • ۱/۲ق چ زنجبیل
  • ۱/۲ ق چ زردچوبه
  • ۱/۲ ق چ فلفل سیاه
  • ۱ ق چ پودر پاپریکا
  • ۱ عدد گوجه فرنگی
  • ۲ الی ۳ ق غ ماست ساده
  • ۱ ق غ رب گوجه
  • ۱ ق چ ادویه مرغ ماسالا
  • سیب زمینی برای ته دیگ

ابتدا برنج تون رو از قبل خیس کنید. پیاز خرد شده را درون ماهیتابه روغن ریخته هم بزنید و سپس سیر را اضافه کرده هم بزنید.

گوشت سینه مرغ را خرد کرده و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید و زنجبیل را اضافه کرده هم بزنید و سپس زردچوبه و فلفل سیاه و پودر پاپریکا را اضافه کرده تفت دهید.

یک عدد گوجه فرنگی خرد شده را هم اضافه کنید و هم بزنید. نصف ق چ نمک و ماست ساده (ماست خانگی) را اضافه کنید و هم بزنید و سپس رب گوجه را اضافه کنید.

در مرحله آخر ادویه مرغ ماسالا را اضافه کنید و در ماهیتابه را بزارید تا مرغتون آماده شود.

حالا برنجتون رو آماده کنید و آب بزارید جوش بیاد بعد نمک داخل آب ریخته و برنج را به آب جوش اضافه کنید و بعد از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه آبکش کنید (البته بستگی به برنجتون هم داره که ایرانی استفاده می‌کنید یا پاکستانی و غیره).

کف قابلمه روغن ریخته و سیب زمینی یا نون برای ته دیگ بزارید و یک لایه برنج و سپس یک لایه از موادتون بریزید و ادامه دهید. (روی هر لایه از مواد، مقداری ادویه ماسالا که قبلا آموزش دادم بریزید)

روی برنج دو سه قاشق آب ریخته در قابلمه را بزارید(۵ الی ۶ دقیقه) به بخار بیفته روی برنج رو هم چندتا سوراخ ایجاد کنید.

دو سه قاشق روغن ترجیحا زیتون داغ کرده و روی برنجتون بریزید.

مقداری جعفری خرد شده برای عطر آن اضافه کنید.

روی قابلمه دستمال گذاشته درش را ببندید تا دم بکشد(۱۵ الی ۲۰ دقیقه روی شعله کم) منبع

طرز تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز

  • برنج ۲ پیمانه
  • پیاز متوسط خرد شده ۱ عدد
  • سیر ۱ حبه
  • ادویه ۱ قاشق چایخوری
  • پودر فلفل قرمز ۱ قاشق چایخوری
  • پودر زیره سبز نصف قاشق چایخوری
  • زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
  • پودر آویشن نصف قاشق چایخوری
  • آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
  • لوبیا سبز خرد شده ۵۰۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
  • زعفران ساییده نصف قاشق چایخوری
  • نمک و روغن به میزان دلخواه
  • کوفته قلقلی سرخ شده به میزان دلخواه

پیاز رو با دو قاشق غذاخوری روغن روی حرارت متوسط تفت میدیم تا نرم بشه.

سیر له شده رو بهش اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدیم تا طلایی بشن.

لوبیا سبز خرد شده رو اضافه میکنیم و نمک ، زردچوبه و همه ادویه‌ها رو هم میزنیم.

حدود پنج دقیقه روی حرارت ملایم تفت میدیم ، بعد رب گوجه فرنگی رو اضافه میکنیم و هم میزنیم.

به تفت دادن ادامه میدیم تا بوی خامی رب گرفته بشه.

حدود یک چهارم پیمانه آب جوش در تابه بریزید، درب تابه رو ببندید و اجازه بدین لوبیا سبز روی حرارت ملایم کاملا بپزه و نرم بشه.

برنج رو آبکش کنید و با لوبیا سبز به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید.

زعفران رو توی چهار قاشق غذاخوری آب جوش حل کنین و با یک قاشق روغن زیتون روی برنج بریزید.

درب قابلمه رو ببندین و حرارت رو متوسط کنید. بعد از ده دقیقه روی درب قابلمه دمکنی بذارید و حرارت رو کم کنید.

حدود ۴۵ دقیقه صبر کنید تا پلو دم بکشه و با کوفته قلقلی سرخ شده سرو کنید.

لوبیا پلو بدون گوشت

  • سویا دانه ریز، ۱ پیمانه، در آب خیسانده و بعد از نرم شدن آب اون رو بگیرید.
  • برنج، ۲ پیمانه
  • پیاز، ۱ عدد، نگینی خرد شده
  • لوبیا سبز، ۱ پیمانه، خرد شده، نیم پز شده
  • گوجه، ۳ عدد، رنده یا پوره شده
  • رب گوجه، ۳ قاشق غذاخوری
  • سیب زمینی، ۱ عدد بزرگ
  • نمک و فلفل ادویه پلویی، هل، دارچین، به میزان دلخواه
  • روغن گیاهی، به میزان لازم
  • آب، ۴ پیمانه‌‌‌

برنج و سویا را بخیسونید و بعد آبکشی کنید

لوبیا سبز رو در کمی آب بپزید یا بخارپر کنید. دقت کنید که خیلی نپزه که له نشه!

برنج رو به همراه آب در قابلمه بریزید تا بجوش بیاد و آماده آبکشی بشه

پیاز خرده شده و سویا رو در تابه بدون روغن تفت بدید تا آبش تبخیر بشه(اینجوری روغن کمتری جذب میکنه)

قبل از سرخ کردن سویا بهتره اون رو در آب جوش چند دقیقه‌ای بجوشونید و بعد آبکش کنیی تا آب اضافه خارج بشه. برای خوشمزه شدنش می‌تونید یکم دارچین داخل آب جوش بریزید.

روغن رو اضافه کنید و خوب تفت بدید تا پیاز شفاف بشه و بعد ادویه هارو اضافه کنید.

در این مرحله لوبیا سبز که از قبل نیم پز شده رو اضافه کنید.

رب گوجه رو در مخلوط سرخ کنید و بعد از اینکه خامی رب گرفته شد گوجه فرنگی رنده شده رو اضافه کنید.

حالا مواد رو به خوبی سرخ کنید.

برنج رو وقتی کمی نرم شد آبکش کنید.

برنج رو ببین دو انگشت له کنید ، اگه سطح دانه ها نرم شد و داخل دانه کمی سفت مونده بود اماده آبکشه!

حالا سیب زمینی رو رنده کنید و کف قابلمه روغن بریزید.

سیب زمینی ها رو برای ته‌دیگ کف قابلمه بچینید.

یا میتونید سیب زمینی رو ورقه ورقه کنید و کف قابلمه بزارید.

حالا برنج آبکش شده رو با مواد بخوبی مخلوط کنید و به آرومی در قابلمه بریزید. در قابلمه رو بزارید تا برنج دم بکشه.

ابتدا حرارت رو زیاد کنید بعد که به بخار افتاد حرارت رو کم کنید تا برنج آروم بپزه. منبع

راز خوشمزه شدن لوبیا پلو

درمورد فوت و فن های استانبولی پلو اگر این نکته ها رو رعایت کنید قطعا لوبیا پلوهاتون بی نظیر میشه 😉 شما از چه فوت و فن هایی استفاده میکنید واسمون نظر بزارین

برای مهمانی از گوشت چرخ کرده استفاده نکنید! حتما از پیازداغ بیشتر و گوشت قیمه تکه‌ای و یا ماهیچه استفاده کنید

اگر میخواید لوبیا پلو تیره بشه از چوب دارچین استفاده کنید.

حواستون باشه که روغن استانبولی زیاد نشه و موقع سرخ شدن لوبیاها و اضافه کردنش به برنج روغن رو کنترل کنید.

برای نسبت لوبیا به برنج کاملا سلیقه ای چون بعضی ها کم لوبیا و بعضی ها پر لوبیا دوست دارند ولی برای ۲ پیمانه برنج ۳۰۰ گرم لوبیا کافیه!

برنج رو یکم دون تر بردارید که زمان پخت بیشتر بشه و لوبیا و گوشت ها هم بهتر بپزه.

فلفل رو اگر اوایل پخت اضافه کنید، تندی بیشتری به غذا میده!

میتونید از رب زیاد استفاده نکنید و پوره گوجه رو جایگزین کنید و در استفاده از زعفران دست و دلبار باشید. راز رنگ و عطر استانبولی زعفران است.

برنج را دون تر آبکش میکنیم یا کته اماده میکنیم و از روش قابلمه به قابلمه استفاده میکنیم(مایه استانبولی رو داخل کته نمی‌ریزیم)

برای دمپخت حتما از قابلمه تفلون یا شعله پخش کن استفاده کنید تا ته‌دیگ خوبی به دست بیارید، در غیر این صورت رب گوجه فرنگی می‌‌سوزه و ته‌دیگ سیاه و بدمزه می‌شه.

بهتره از لوبیا سبز تازه و جوان استفاده کنید.

اگه فقط از گوجه فرنگی استفاده کنیی، غذاتون کمرنگ می‌شه و احتمال شفته‌شدنش زیاده. بنابراین حتما رب گوجه فرنگی رو به غذا اضافه کنید، اما اون رو تفت بدید تا طعم خوبی بگیره.

راز خوشمزه شدن استانبولی پلو به ادویه اون و البته به اندازه نیم پز شدن لوبیا سبز قبل از سرخ کردن بستگی داره.

می‌تونید سیب زمینی ها رو جداگانه سرخ کنید و هنگام سرو لابه‌لای پلو بریزید.

ادویه استانبولی پلو شامل چیست؟

لوبیا پلو غذای پر ادویه ایست اما نه هر ادویه ای؛ ادویه مخصوص لوبیا پلو شامل زردچوبه ، فلفل سیاه ، زنجبیل ، دارچین ، گودر گل سرخ و کمی پودر سیر است.

البته این لیست میتونه تغییر بکنه و شما سعی کنید متناسب با سلیقه خانواده تون یا مهمان هاتون استفاده کنید.

حواستون باشه که برای مهمانی خیلی ها مزه سیر یا زیره رو نمی‌پسندند و سعی کنید در استفاده ازش خودداری کنید.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
1 (1 رای)