راه حل چسبیدن غذا به قابلمه و ماهیتابه استیل
بهترین نوع ماهیتابه و قابلمه برای پخت و پز استفاده از جنس استیل هستش اما مشکل چسبیدن غذا به این ماهیتابه رو حل کردیم.
در این سری از آموزش آشپزی سایت گیلان فود میخوایم تجربیات آشپزها رو برای استفاده از ماهیتابه استیل آموزش بدیم.
این لینک هارو ببینید:
- ۲۲ ترفند آشپزخانه با وسایل دور ریختنی
- چرا غذاهام خوشمزه نمیشه؟
- برای دفع مورچه چکار باید کرد؟
- یخچالم بو میده چیکار کنم؟
- چرا یخچال برفک میزند؟
حدوداً دو دهه ای میشه که براساس تحقیقات علمی ما میدونیم تابه آلومینیومی یا رویی باعث آلزایمر میشه و استفاده از ظروف تفلون که در اون ماده PTFE برای نچسب کردنش بکار میره که باعث چند مدل سرطان میشه که در اینجا ازشون اسم نمیبریم.
همچنین سازمان غذا و دارو آمریکا FDA در سال ۲۰۱۵ استفاده از یکسری مواد مثل پروفلورو اکتانواسید رو برای ترکیبات ظروف نچسب تفلون ممنوع کرد! شاید این روزها در کارخونههای درجه یک تولید ظروف تفلون از مواد بهتری برای تولید استفاده بشه اما در بازار ایران که از برندهای بدون نام و نشان چینی اشباع شده شک نکنید استفاده از ترکیبات سرطان زا بَدیهی هستش. منبع
استفاده از ظروف مسی هم میتونه جایگزین خوبی باشه اما اینجا هم مشکل دسترسی به نوع درجه یک این ظروف رو داریم که بسیار گرون هستش و برای مثال قیمت یک تابه مسی اصل(روکش مسی نه!) حداقل ۵ برابر تابه استیل هستش.
البته میتونید سالی چند بار از ظروف مسی معمولی استفاده کنید اما برای استفاده روزمره توصیه ما ماهیتابه استیل هستش که بسیار سالم و مناسب هست.
تصمیم گیر اول و آخر شمایید و قصد ما فقط نقل تجربیات آشپزهای حرفهای هستش. اینم بدونید که همه آشپزهای رستوران های لاکژری و درجه یک ایران و دنیا حتما از تابه استیل استفاده میکنند و این بینشون یک اصل هست. حتما تو فیلم ها هم دیدید…
با اینحال درصد زیادی برای استفاده از ظروف استیل مشکل اینو دارن که غذاها بهش میچسبه و پخت و پز باهاش آسون نیست. انصافاً حق دارند اما برای این کار راه حلهایی وجود داره که جواب داده.
البته صادقانه بگم به اندازه غیرواقعی تابه تفلون نچسب نمیشه اما در همون حد کار شما راه می افته و بعد یه مدت کوتاهی براتون بسادگی استفاده ازش جا می افته.
نچسب کردن تابه استیل
یکی از متداول روش ها برای نچسب کردن ماهیتابه استیل استفاده از روش Seasoning یا سیزنینگ هستش.
در این روش اول کار ماهیتابه رو روی شعله گاز میزاریم و اجازه میدیم با دمای حرارت اجاق به دمای مناسب برسه.
برای اینکه تشخیص بدیم به اون دما رسیده؛ زمانیکه داغ شد، یکی دو قطره آب بریزید داخلش و رقص(جلز وِلِز) آب رو میبینید.
بعد در حد چند چکه روغن بریزید و با دستمال کاغذی به همه سطح تابه استیل بمالید.
حالا صبر کنید تا تابه به حدی که روغنش شروع به تبخیر شدن بکنه برسه. در همون لحظات اولیه که روغن دودش بلند شد زیر اجاق رو خاموش کنید و بزارید ۵دقیقه بمونه و به دمای معمولی برسه.
اگر در همون دمای بالا بخواید نیمرو یا هر چیزی داخلش سرخ کنید فورا بافت اصلی غذا خراب میشه!(یه بار این مراحل رو انجام بدید، متنش بیخودی طولانی و با جزئیات شد وگرنه در عمل هیچی نیست)
بعد از گذشت چند دقیقه میتونید شروع به پخت و پز کنید و کافیه حرارت رو اولش روی کم بزارید و کار رو شروع کنید.
میتونید یک نیمرو با این روش درست کنید و مشاهده کنید که ابداً به تابه استیل نچسبیده. هیچ غذایی مثل نیمرو دردسر چسبیدن نداره و وقتی شما بتونید یه نیمروی خوب درست بکنید مطمئن باشید سرخ کردن کوکو و کتلت و املت پنکیک و کرپ و باقی غذاها کاری نداره.
پختن روی حرارت کم از چسبیدن غذا به ماهیتابه استیل جلوگیری می کنه. در واقع، جنس بدنه این نوع ماهیتابه است که گرما را به خوبی هدایت می کنه. بنابراین استفاده از بالاترین درجه حرارت روی اجاق گاز ضروری نیست، چون ممکنه غذاتون بسوزه!
پس پخت با حرارت کم از چسبیدن غذا به ظروف استیل جلوگیری می کنه و در عین حال پخت یکنواخت و پر از طعم رو تضمین می کنه. منبع
دیدگاه
14 دیدگاه
دمت گرم بابت این آموزش کاملی که گذاشتی
منبع هم که زدی یعنی کارت درسته. تشکر
مطلب بدردبخوری بود. من همیشه به سایتتون سر میزنم چون مطالب درست و بجایی رو جمع آوری میکنید.
اسم سایتتون هم خیلی زیباست. من عاشق گیلانم.
خجالت داره. یه کس دیگه زحمت میکشه یه مطلبی رو ایجاد میکنه اونوقت شما یه متن مینویسی بدون اینکه بگی از اون برداشتی؟
دلیل این همه فحاشی به ناموس گیلانیها رو متوجه نمیشم علیرضاجان که با اسامی مختلف مثل Sam کامنت میزاری!!
خوبه الان منم به خطت ۴۱۱۰ زنگ بزنم و به بیرجندیها توهین کنم خدای نکرده؟
وقتی چندجای مطلب لینک به منبع داده میشه یعنی کار اصولی و اخلاقی رعایت شده. از ناآگاهی خودت دچار سوتفاهم شدی بیخود هی به شمالیا توهین میکنی؟ این رفتار تو این دوره زمونه خیلی عقب افتاده و عجیبه.
فکرنمیکردم هنوز نسل نژادپرستی مثل شما وجود داشته باشه.
توضیحات کاملی نوشتید. اما واقعیت اینه که استیل خیلی گرونه و نمیشه بسادگی خریدش. برای کارهای روزانه هم بدردنخوره
خجالت بکش دزد آشغال
مدت ها بود دنبال رفع این مشکل بودم. عالی بود. سپاس
حتی نرفتی خودت این کار رو کنی عکسات هم دزدیدی! خجالت بکش اینا از کانال یوتیوب
Yummy Gastronomy
هست هم مطلب هم عکس که زشته واقعا چه با اعتماد به نفس هم نوشتی اینم عکس ما 🙂
:)))
مگه کسی مخفی کرده؟
منبع با لینک داخل مطلب درج شده.
مثل همیشه عالی نوشتید . تشکر از شما
دیوس جان، لینک دادن به مقاله اصلی باعث نمیشه دزدی کنی نفهم بیشعور
لینک دادن به مقاله باعث نمیشه اینجا کپی کنی دیوس دزد
لینک دادن به منبع اصلی اتفاقا یه کار ارزشمند در محتوا نویسی هستش و طبق قوانین رسمی جهانی در سایت های معروفی همچون ویکی پدیا مرسوم هستش.
بی اطلاعی شما باعث چنین رفتار زشت و زننده ای شده. درهرحال بابت وقتی که میذارید تا کامنت کنید و بانسریت سایت بره بالا ازتون سپاسگزارم ♡
سودمند بود.
خدا یار و یاورت😉
سلام بسیارعالی خانومم میگفت خوب نیست گرون خریدی میچسبه بدرد نمیخوره من آشپزی بلدم از خانومها هم بهتر وقتی این کار را کردم و نچسبید خودش خجالت کشید ولی حوصلش نمیکشه و از زیانهای قابلمه های روحی و تلفلن هم خبر نداره فقط راحتیی کار براش مهمه . در هر صورت دستت شما درد نکنه 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🙏🙏🙏
نظر بدهید