طرز تهیه اسفناج پلو بدون گوشت به روش شمالی
دستور درست کردن یه کته اسفناج پلو خوشمزه و حرفه ای با گوشت یا مرغ و حتی اسفناج پلو بدون گوشت رو اینجا آموزش میدیم.
ملوان زبل که یادتون هست غذاش اسفناج بود؟ فکر کنید اگر ملوان زبل تو ایران بود خانومش باید اسفناج پلو واسش درست میکرد.
در این سری از آموزش پلو سایت گیلان فود میخوایم نکات تهیه یه اسفناج پلو لذیذ و حرفهای رو آموزش بدیم پس همراه ما باشید.
این لینک هارو ببینید:
- سبزی پلو گیلانی با ماهی سرخ شده
- نخود پلو با نخود آبگوشتی
- کشمش پلو با گوشت شمالی
- استانبولی پلو با ۵ نوع مواد
اسفناج پلو شمالی با مرغ
مواد اولیه برای ۳ تا ۵ نفر:
- اسفناج خرد شده نیم کیلو
- کتف مرغ یک کیلو
- نارنج دو عدد
- پیاز نگینی ۱ عدد بزرگ
- برنج ۴ پیمانه
- زعفران و ادویه به مقدار لازم
در ابتدا پیازهای نگینی شده رو در روغن داغ سرخ میکنیم.
رنگ پیازهامون که کمی با زردچوبه زرد شد بهش کتف هامون رو اضافی میکنیم و با پیازها تفت میدیم.
ادویه هارو (نمک زردچوبه و فلفل و پودرسیر) هم میریزیم با زعفرون دم کرده و میزاریم تا مرغ ها هر طرفش بخوبی سرخ بشه.
بعد چند دقیقه اسفناج هارو اضافه میکنیم و زمانی که اسفناج آب انداخت و آبش خشک شد موادمون رو میزاریم کنار.
بعد نارنج یا آب نارنج رو به مواد بالا اضافه میکنیم تا مزه ویژه و مجلسی به متریال اولیه مون بده.
آب مواد که از بین رفت با برنج مون که گذاشتیم تا آبکش بشه یه مقداری ازش(برنج) برمیداریم و با زعفران مخلوط میکنیم تا برنج زعفرانی به اندازه یک کاسه بدست بیاد.
کف یه قابلمه کره یا روغن مایع میزاریم و اول برنج زعفرونی رو برای ته دیگ کامل پخش میکنیم.
بعد از برنج سفیدمون (کمی زنده تر باید بردارید) طوری روش میریزیم که ترکیب برنج زعفرانی بهم نخوره.
بعد از موادمون لا به لای برنج میریزیم تا کامل همه جاش پخش بشه.به همین ترتیب انجام میدیم تا موادمون به انتها برسه.
بعد هم درشو بزارید تا کامل جا بی افته و آماده بشه.
اسفناج پلو با گوشت
تقریبا نیم کیلو اسفناج رو خرد و سپس بخار پز میکنیم تا آبش کشیده بشه.
بعد بهش پیاز داغ اضافه میکنیم و تفت میدیم.
میتونید یه حبه سیر هم رنده کنید که البته سلیقه ایه. بعد نمک و فلفل و زردچوبه اضافه میکنیم.
دقت کنید که اگر زیاد تفت بدیم اسفناج تیره میشه.
سپس نصف پیمانه گردوی خورد شده اضافه میکنیم و حدود دو دقیقه تفت میدیم.
آخرش که خاموش میکنیم یک قاشق آب نارنج یا مخلوط آبلیمو و آبغوره هم توی مواد میریزیم.
بعد برنجو میکنیم و موقع دم کردن، لابلای برنج این مایه اسفناجی رو میریزیم و دم کنی میزاریم تا دم بکشه. اخرش هم روی برنج کمی کره داغ شده میریزیم.
گوشت رو هم جدا درست میکنیم؛ یه پیاز تفت میدیم، بعد گوشت گوسفندی رو اضافه میکنیم و تفت میدیم.
کمی زردچوبه و فلفل میزنیم و میزاریم گوشت کاملا بپزه بعد نمک و کمی ابغوره بهش میزنیم.
دقت کنید که بهتره اولش آب زیاد نریزید. کمی که پخت و آبش کشیده شد دوباره هم بزنید و یه استکان دیگه بریزید تا وقتی که کاملا بپزه.
گوشت گوسفندی زیاد اب لازم نداره و با آب زیاد بی مزه میشه.
ده دقیقه اخر هم چند تا آلو بخارا که از قبل ده دقیقه خیس خورده تو روغن کمی تفت میدیم و به گوشت اضافه میکتیم و پنج دقیقه میپزیم و میزاریم آبش تقریبا کشیده بشه(چند قاشق آبش بمونه کافیه و بعد با برنج سرو میکنیم)
این پلو بخاطر وجود اسفناج که فصلش تو پاییزه خیلی خوشمزه و پرخاصیته.
با مرغ و گوشت چرخکرده هم میتونید درست کنید. ولی با گوشت تیکه ای اسفناج پلو یه چیز دیگست. منبع
اسفناج پلو بدون گوشت
اول اسفناج رو با کمی نمک میزارید بخار پز بشه بعد پیاز داغ میکنید.
اسفناج های پخته رو میریزید داخل پیاز داغ ها و زردچوبه و فلفل سیاه و نمک هم میریزید.
بعد تفت میدید تا اسفناج ها مثل سبزی قرمه سبک میشه و میپزه.
بعد برنج رو هم میریزید و اب برنج که خشک شد دم میکنید. به همین سادگی
دیدگاه
نظر بدهید