لیست ۳۰ روزه خوراکی های افطار ماه رمضان
لیست اختصاصی افطار با خوراکی های مناسب ماه رمضان و غذاهای نونی و لیست افطار غذاهای فانتزی و خوراکی های ۳۰ روزه ساده و سریع برای افطاری.
در این سری از مطالب لیست غذا سایت گیلان فود رفتیم به سراغ یه لیست افطار خوشمزه و فانتزی و البته ساده و نونی برای ماه رمضان.
این لیست رو هم ببینید:
نکات مهم برای تهیه سفره افطار
قبل از ماه رمضان فهرست غذاهایی را تهیه کنید که میتواند نیمهآماده درست شود و در فریزر قرار گیرد؛ سپس آنها را آماده کنید. برای غذای افطار یا سحری، به تزیینات کمتر توجه کنید تا زمان کمتری از شما صرف شود.
قبل از شروع ماه مبارک، فهرستی از غذاهای افطار و سحری برای یک ماه تهیه کنید و مواد اولیه آن را به مرور تهیه کنید تا در این ماه نیازی به تهیۀ مواد اولیه نداشته باشید.
سعی کنید کارهایی را که دارید، در اول صبح انجام دهید که انرژی بیشتری دارید. حتی غذای افطار را صبح درست کنید تا فکر درستکردن آن و انرژی کم آخر روز، باعث نشود که شما در برخورد با کودک بیحوصله و عصبی شوید.
قبل از ماه رمضان، عیدی و خریدهای مخصوص عید فطر را انجام دهید.
لیست هفتگی خوراکیهای ماه رمضان
لیست روزانه افطار و سحری
پیشنهاد برای افطار ماه رمضان، هر روز نپرسید چی درست کنم!
چون بدنتون ساعت زیادی گرسنگی کشیده و در آرامش کارکرد بوده، تحت هیچ عنوان با شوک غذایی سنگین یا نوشیدنی سرد یا خیلی داغ روزه تون رو نشکونید!
روز ۱: آش رشته با کوفته ریزه، زرشک پلو با مرغ، فرنی مجلسی، سالاد
روز ۲: آش ماست، کوفته آذربایجانی، خاگینه عسلی، سبزی خوردن
روز ۳:سوپ جو، کتلت گوشت با سرخ کردنی، شیربرنج مجلسی، سالاد
روز ۴:سوپ قارچ، دمپختک مرغ، رنگینک، سبزی خوردن
روز ۵:آش نخود،دلمه بادمجان، کیک باقلوایی، سبزی خوردن
روز ۶:سوپ شیر، پلوخورش کرفس، حلوا رولتی، سالاد
روز ۷: آش شله قلمکار، ته چین مرغ، شله زرد، سالاد
روز ۸:سوپ مرغ، رشته پلو یا قرمه سبزی،کاچی، سبزی خوردن
روز ۹:آش گوجه، لوبیا پلو، حلیم شیرین، سالاد
روز ۱۰:سوپ سیب زمینی، سبزی پلو با ماهی، حلوا زنجبیلی، سالاد
روز ۱۱:آش کشک، پلوخورش قیمه، ترحلوا، سبزی خوردن
روز ۱۲:سوپ عدس، کباب کوبیده خونگی ،دسرماست، سبزی خوردن
روز ۱۳:آش بلغور، پلوخورش گل کلم، حلوا آردگندم، سالاد
روز ۱۴:سوپ رشته فرنگی، تاس کباب، خاگینه تبریز،سبزی خوردن
روز ۱۵:آش ماش، شیرین پلو با گوشت، گوش فیل، سالاد
روز ۱۶:سوپ اسفناج، کباب تابه ای، شارلوت، سالاد
روز ۱۷:سوپ سبزیجات، کوفته ریزه آذری، کلوچه خرمایی، سبزی خوردن
روز ۱۸:حلیم عدس، گوشت لاپلو، شیرینی انگشتی ترک، سالاد
روز۱۹:آش ترخینه، پلوخورش آلواسفناج، کیک یخچالی، سبزی خوردن
روز ۲۰:سوپ برنج، پلوخورش بادمجان، نان خرمایی، سالاد
روز ۲۱:اشکنه ترکی، دلمه کلم، حلواکیکی، سبزی خوردن
روز ۲۲:آش آلو،استانبولی، حلوامیکادو، سالاد
روز ۲۳:سوپ بروکلی باخامه، مرصع پلو، لوز تبریزی، سالاد
روز ۲۴:آش گوشت، کوکو دورنگ، شیرینی شربتی، سبزی خوردن
روز ۲۵:آش اردبیلی، کشک بادمجان، حلواهویج اورمیه، سبزی خوردن
روز ۲۶:سوپ ماکارونی فرمی، گارنی یاریخ(شکم پاره)، خاگینه پفی، سالاد
روز ۲۷: آش ترخینه، قیمه نثا، مسقطی، سالاد
روز ۲۸:سوپ دال عدس، پلوخورش هویج ترکی، شیرمال مغزدار، سبزی خوردن
روز ۲۹: آش شیر، پلوخورش خلال، ترحلوا، سالاد
روز ۳۰: سوپ حریره، پلوخورش گوشت و خرما، حلواعسلی، سبزی خوردن
۱۰ مدل غذای فانتزی برای افطار
در ادامه یه تعداد غذای لذیذ و فانتزی که کمتر اموزش داده شده رو براتون گلچین کردیم تا برای سفره افطار ازش استفاده کنید.
شامی گوشت گرگانی
مواد لازم:
- گوشت گوساله ١ کیلو
- نخود ٨٠٠ گرم
- سیب زمینی ٣٠٠ گرم
- پیاز ۴٠٠ گرم
- تخم مرغ به مقدار لازم حدودا ١۶ عدد
- جوش شیرین بمقدار لازم
- ادویه نمک و فلفل و زعفران و آب نارنج بمقدار لازم
داخل قابلمه ای آب بریزید وقتى جوش اومد نخود را ریخته و ۵ دقیقه بعدجوش شیرین را به آن اضافه کنید تاپوست نخود جدا شود(اصطلاحا خاکستر جوش) ٢دقیقه بعد داخل قابلمه نخود آب سرد بریزید و نخود را بین دو دست بمالید تا پوستش جدا شود.
چند بار آب نخود را عوض کنید تا همه پوست ها جدا شود.
داخل قابلمه ای جدا گوشت را با پیاز و ادویه ها و زعفران بجز نمک به همراه آب نارنج و آب بپزید و یک ساعت بعد نخود پوست کنده را کنار گوشت بریزید تا باهم پخته شود و سیب زمینی را هم یک ساعت آخر پخت با نمک به گوشت اضافه کنید.
وقتی همه مواد پخته شد حرارت را بیشتر کنید و آب مایه را کاملا خشک کنید و تفت بدید در حدیکه حس کنید تهش داره میگیره سپس داخل آبکش ریخته و چند ساعت داخل یخچال بگذارید تا کامل خنک شود.
بعد از استراحت مواد را باهم دو بار چرخ کنید.
تخم مرغ + کمی دارچین کم کم به مایه اضافه کرده و ماساژ دهید تا مایه یکدست شود و اگر نیاز بود دوباره نمک و فلفل هم اضافه کنید.
داخل تابه اى گود مقدار زیادی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن کامل داغ شود.
سپس کف دست را کمى با روغن یا آب چرب کنید و از مایه به اندازه دلخواه برداشته و در کف دست آن را پهن کنید و با انگشت وسط آن را سوراخ و در روغن فراوان با حرارت متوسط سرخ کنید.
موقع خاکستر جوش نخود نباید پخته شود فقط درحدیکه پوستش جدا شود روی گاز بگذارید.
آب مواد را روی گاز حتما خشک کنید و مواد را گرم چرخ نکنید.
بجای ٨٠٠ گرم نخود میتونید از ١ کیلو لپه استفاده کنید فقط باید دیرتر کنار گوشت بریزید چون لپه زود میپزد.
حتما مایه را ٢ بار چرخ کنید مواد شامی نرم تر میشود.
مایه شامى را بدون تخم مرغ میتونید داخل فریزر نگه دارید و موقع مصرف تخم مرغ را اضافه کرده و سرخ کنید.
این مایه بدون تخم مرغ ٢/۵ کیلو شامى میدهد.
من وزن هر مایه شامی خام را با تخم مرغ ٧٣ گرم در نظر گرفتم.
دلایل پف نکردن شامی گرگانی:
- کم بودن تخم مرغ
- کم بودن روغن
- خشک نبودن مایه قبل چرخ کردن
- تعداد زیاد شامی را باهم سرخ کردن
شامی ها را دانه دانه یا ٢ تایى داخل روغن سرخ کنید تا روغن سرد نشود و روغن در حدی باشد که روی شامى را بگیرد. منبع
پیتزا تیکه ای
میتونید برای میز افطار تون از تیکه های انواع پیتزا درست کنید و مثل عکس بالا سرو کنید.
نگران یادگیریش هم نباشید چون آموزش دقیق و با جزئیات تهیه پیتزا رو در چندتا لینک پایین بطور مفصل قرار دادیم.
- طرز تهیه خمیر پیتزا رستورانی
- بهترین مارک پنیر پیتزا
- آموزش خمیر پیتزا ایتالیایی
- خمیر پیتزا بدون خمیر مایه
تُست شکم پر
یه تُست شکم پر خوشمزه و خاص که واقعا محبوب هستش خصوصا برای بچه ها که میتونند با سس های مختلف میل کنند.
مواد لازم:
- نون تست
- گوشت
- پیاز
- فلفل دلمه ای
- پنیر پیتزا
- ارد سوخاری
- تخم مرغ
برای تهیه در ابتدا گوشت و پیاز را تفت داده و فلفل دلمه ای را اضافه کرده ومقداری رب میزنیم و اماده میکنیم و بعد اجازه میدهیم تا سرد شود.
تُستها را با کاتر برش زده به صورت گرد در می آوریم و مواد را داخل تُستها ریخته و پنیر روی آن میریزیم و در تخم مرغ و بعد پودر سوخاری (بهتره رنگی باشه) زده و سرخ میکنیم.
الویه اسلایسی
الویه که بلدید درست کنید؟ اگر هم بلد نیستید مهم نیست چون در لینک پایین خیلی خوب آموزشش دادیم.
یه الویه درست کنید و مثل عکس بالا به صورت اسلایس شده و اماده برای سفره افطار تون آماده اش کنید.
بورِک فانتزی
هونکار بیندی
این یه غذای ترکی که به اصطلاح فارسی شاه پسنده و بسیار جالب و متفاوته برای روی میز افطار.
مواد لازم:
- ۳۰۰ گرم گوشت خورشتی
- ۱ عدد پیاز متوسط نگینی خردشده
- ۱ عدد فلفل قرمز کاپیا ریز خردشده
- ۱ حبه سیر رنده شده
- ۱ عدد گوجه فرنگی ریز خردشده
- ۱ ق س رب گوجه فرنگی
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه کمی
مواد لازم بیندی:
- ۳ عدد بادمجان متوسط
- ۱ لیوانشیر
- ۱ ق س آرد
- ۱ ق س پر کره
- ۳ الی ۴ ق س روغن مایع
- ۱/۲ فنجان پنیر موزارلای رنده شده
- نمک و فلفل سیاه
پیاز رو نگینی خرد کرده و کمی تو روغن تفت بدین، بعد گوشت را اضافه کنید و بزارید با پیاز تفت بخره.
بعد ادویه هارو اضافه کرده ، بعد رب گوجه بریزین و به تفت دادن ادامه بدین و گوجه فرنگی رو ریخته کمی که تفت خورد کمی آب اضافه کنید و بزارید با دمای کم سس گوشت آماده بشه.
نمک و فلفل غذا رو اندازه کنید.
برای بیندی؛ بادمجان ها رو روی گاز و یا با گریل فر کباب کنین، پوستشون گرفته و ریز خرد کنین(می تونینساطوری کنین).
کره و روغن مایع رو تو تابه داغ کرده، آرد رو ریخته و تفت بدین، شیر رو اضافه کرده و تند هم بزنین، کمی که غلیظ شد، بادمجان ها رو اضافه کنین و هم بزنین.
نمک و فلفل زده و بعد غلیظ شدن از روی گاز بردارین. می تونین تو این مرحله، پنیر موزارلای رنده شده هم اضافه کرده و مخلوط کنین.
توظرف سرو، ابتدا مایه بیندی ریخته،بعد مایه گوشتی رو روی بیندی بریزید.
نان رولی تابه ای
برای شروع تهیه این نان شکم پر خوشمزه رولی به مواد لازم زیر نیاز داریم؛
- ۲ عدد تخم مرغ
- ۱ ق چ نمک
- ۲ ق چ شکر
- ۱ ق غ پودر خمیر فوری
- ۱ و نیم لیوان شیر ولرم(۳۰۰ میلیلیتر)
- ۱ و نیم لیوان آب ولرم( ۳۰۰ میلیلیتر)
- ۳ و نیم لیوان آرد الکشده
- ۱ عدد فلفل قرمز خرد شده
- ۱ عدد فلفل سبز خورد شده
- پنیر پیتزا
- ۱ عدد پیاز خورد شده
- ۱ پیمانه جعفری خورد شده
- ۱ عدد سیبزمینی رنده شده
ابتدا تخم مرغ و نمک و شکر و پودر خمیر فوری و مخلوط میکنیم و بعد شیر ولرم و آب ولرم و میریزیم و هم میزنیم تا یکدست شه.
سپس آرد دوبار الک شده رو به تدریج اضافه و مخلوط میکنیم و روشو میپوشونیم و در جای گرم چهل دقیقه استراحت میدیم.
بعد فلفل و پیاز و جعفری خورد شده و سیبزمینی رنده شده و پنیر پیتزا میریزیم و داخل تابه نچسب رو با روغن مقداری چرب میکنیم.
یک ملاقه از مواد ریخته و از دو طرف سرخ میکنیم تا طلایی رنگ بشه و در حین پخت مرتبا اطراف نون کره یا روغن بزنید تا خشک نشه.
پیراشکی گوشت
یکی از متداول ترین غذاهای فانتزی برای میز خوراکی های افطار میتونه پیراشکی گوشت باشه.
موادلازم:
- خمیر پیراشکی حاضری
- پیاز
- گوشت چرخ کرده
- سیر
- فلفل دلمه ای
- پنیرپیتزا
- نمک و فلفل و زردچوبه
- رب گوجه فرنگی
پیاز و فلفل دلمه ای رو نگینی خردکنید بریزید تو تابه سرخ بشه و بعد بهش چرخ کرده و سیر اضافه کنید و بعد ادویه و رب بزنید بزارید یک ربع کامل مغزپخت بشه.
حالا ورقه های خمیر و باز کنید وسطش یه مقدار از مواد بریزد و روش پنیرپیتزا بریزید و خمیرو تا بزنید و لبه هاشو با چنگال بهم بچسبونید.
کف قالب یا سینی فر رو چرب کنید و پیراشکی هارو بچینید. داخلش با دمای ۱۷۰درجه به مدت ۳۰ دقیقه بمونه و بعد گریل بالا فر روشن کنید ۱۰ دقیقه بمونه تا سطحش طلایی بشه.
سیب زمینی رولی
مواد لازم:
- ۵ عدد سیب زمینی متوسط
- ۱/۵ لیوان پنیر پیتزا رنده شده
- ۲ عدد تخم مرغ
- ۱ مشت جعفری
- نمک ، فلفل سیاه
مواد داخلی:
- ۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
- ۱ عدد پیاز متوسط
- ۱ عدد فلفل کاپیا
- ۲ عدد فلفل سبز
- ۳ ق غ روغن مایع
- نمک،فلفل سیاه
- زیره،پول بیبر
ابتدا سیب زمینی ها را با قسمت درشت رنده کنید و آبشان را بگیرید و به سیب زمینی ها پنیر پیتزا ، تخم مرغ ، جعفری و نمک و فلفل سیاه اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
سپس در سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و مواد سیب زمینی را به طور یکدست پخش کنید و در فر ۱۸۰درجه تا زمانی که تغییر رنگ دهند بپزید.
برای تهیه مواد داخلی پیازهای ریز خرد شده را با ۳ ق غ روغن مایع تفت دهید و سپس فلفل های خرد شده را اضافه کنید و ۲ دقیقه تفت دهید.
سپس گوشت را اضافه کرده و بعد از اینکه گوشت تغییر رنگ داد رب و ادویهجات را اضافه کنید و کمی دیگر بپزین و سپس حرارت را خاموش کنید.
سیب زمینی را که از فر خارج کردید از مواد گوشتی به روی سیب زمینی بریزید و قشنگ پهن کنید و یک سر کاغذ روغنی را بگیرید و محکم رول کنید و دوباره در سینی فر قرار داده و ۱۰ دقیقه دیگر بپزین.
سپس از فر خارج کرده و به رویش پنیر پیتزا بریزید و دوباره در فر قرار دهید و وقتی که پنیر سرخ شد از فر خارج کنید و وقتی که دمای اولیه اش رفت کمی خنک شد برش دهید و سرو کنید.
تارت پنیر و گوجه
مواد لازم:
- آرد ۳۰۰ گرم یا دو پیمانه
- تخممرغ ۱ عدد
- کره ۱۵۰ گرم
- شکر ۱ قغ
- نمک ۱/۲ قچ
- وانیل ۱/۲ قچ
- پنیر لیقوان(یا هر پنیری)
- گوجه
- زیره و کنجد مقداری
برای رومال:
- زرده تخممرغ ۱ عدد
- شیر ۱ ق سرپر
- زعفران ۱ ق سرپر
ابتدا آرد و نمک را مخلوط کرده و سپس کره سرد را به قطعات کوچک در میاریم و به آرد اضافه می کنیم.
در ظرفی شکر و وانیل و تخممرغ را مخلوط کرده و به آرد اضافه کرده و مخلوط میکنیم تا یک خمیر نرمی بدست بیاید.
اگر خمیر نرم نبود میتوانیم چند قاشق شیر سرد اضافه کنیم ، اگر چسبنده بود کمی آرد اضافه کنید،خمیر را حدودا سه ساعت در یخچال استراحت میدهیم.
بعد از استراحت خمیر را باز کرده و پنیر را روی خمیر گذاشته، کمی زیره میریزیم و گوجه ها را میچینیم.
لبه های خمیر را جمع میکنیم و از مخلوط مواد رومال ، اطراف خمیر را رومال زده و با کنجد تزیین میکنیم و در فر ۱۸۰ درجه گذاشته تا زمانی که روی خمیر کمی طلایی شود.
کوکوی تن ماهی
مواد لازم:
- پیاز ریز خردشده ۱ عدد متوسط
- ساقه کرفس ریز خردشده ۲ قاشق غذاخوری
- سیر خردشده ۲ حبه
- تخممرغ درشت ۲ عدد
- تن ماهی ۲ عدد (هر کدام ۲۰۰ گرم)
- پودر سوخاری درشت (پانکو) نصف لیوان
- پنیر پارمزان رندهشده یکچهارم لیوان + ۲ قاشق غذاخوری
- سس مایونز ۲ قاشق غذاخوری
- آب لیموترش ۱ قاشق غذاخوری
- جعفری خشک ۱ قاشق چایخوری
- شوید خشک ۱ قاشق چایخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه
طرز تهیه:
در یک تابه، پیاز و کرفس را در کمی روغن تفت دهید تا نرم شود. سیر خردشده را همراه با کمی زردچوبه افزوده و یک دقیقهی دیگر تفت بدهید و از روی حرارت بردارید.
در یک کاسهی مناسب، تخممرغها را کمی بزنید تا از لختگی در بیاید. سپس، پیاز تفت دادهشده، تن ماهی آبکششده، نیمی از پودر سوخاری، یکچهارم لیوان پنیر پارمزان، سس مایوز، آب لیموترش، جعفری، شوید، نمک و فلفل را خوب مخلوط کنید.
بقیهی پودر سوخاری و پنیر پارمزان را در ظرفی جداگانه ترکیب کنید. از مواد کوکو، به اندازهی یک گردو بردارید و مانند کتلت، تخت کنید و هر دو طرف را در مخلوط آردسوخاری و پنیر بزنید و کمی با دست فشار دهید تا به آن بچسبد و سپس هر دو طرف را در روغن داغ روی ملایم سرخ کنید تا طلایی شود.
دیدگاه
نظر بدهید