طرز تهیه خورش الو مسما گیلانی + فیلم مرغ آلو شمالی
الو مسما یک خورشت خوشمزه است که گیلانی ها به بهترین نحو آن را درست میکنند.
معنی کلمه مُسَمآ
کلمه مسما در لغتنامه دهخدا درباره اش جنین نوشته شده:نوعی غذا که باگوشت و بادنجان و جز آن تعبیه کنند. و آن اقسامی دارد مانند مسمای بادنجان ، مسمای کدو و غیره . این کلمه فارسی است. البته از نوع الو و غیره هم اسم برده شده.
طرز تهیه خورش الو مرغ شمالی
خورشت مرغ آلو یا به قول ما شمالیها شمال آلو مسما، دستورش خیلی سادهاست، اول پیاز رو خلالی و سپس با کمی زردچوبه سرخ میکنید.
پیازمون سبک و طلایی که شد تکههای مرغ رو داخلش تفت میدیم و زردچوبه و کمی رب گوجه رو هم باهاش تفت میدیم.
سپس دو لیوان آب و کمی نمک اضافه میکنیم و بعد از یک ساعت از شروع پخت، آلو خورشتی که از قبل خیس کردیم رو اضافه میکنیم و تقریبا چهل و پنج دقیقه میذاریم با آلو بپزه تا جا بیفته و مقدار کمی آب بمونه توش و یه حالت کاراملی پبدا کنه، بعد با کته زعفرونی سرو میکنیم.
دقت کنید که آلومسمای اصیل حتما با آلو کاشان درست میشه…
اگر بخواید که شیرین میل کنید میتونید شکر توش بریزید تا مَلَس بشه.
فیلم طرز تهیه خورشت آلو مسما گیلانی
خانم نجاتی در شبکه باران قبلا این خورشت مشهور رو به روش گیلانی ها یاد داده. بریم باهم ببینیم:
دیدگاه
نظر بدهید