برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه اناربیج گیلانی مثل خوده گیلانی‌ها

اناربیج ، مرغ ترش ، باقلاقاتوق ، میرزاقاسمی و زیتون پرورده ۶ غذای محلی گیلان هستش که در نوبت ثبت ملی است.

طرز تهیه اناربیج گیلانی با گوشت

این خورشت جدید و خوشمزه گیلانی یکسری مواد خاص منطقه گیلان رو داره که در ادامه و بطور دقیق براتون نوشتیم.

در انتهای دستور هم ویدیو طرز تهیه رو قرار دادیم تا به راحتی بتونید تهیه اش کنید.

مواد لازم برای تهیه برای خورشت خوشمزه:

  • گردو آسیاب شده ۳۰۰ گرم
  • رب انار ترش یک ق غ
  • آب به مقدار لازم
  • زردچوبه

سبزی های معطر برای اناربیج گیلانی

این مقداری که نوشتیم فقط برای اینکه نسبت سبزی ها رعایت بشه.

از این مقدار حدود یک سوم برای پخت خورشت کافیه و بقیه رو میتونید فریز کنید

  • چوچاق ۳ دسته
  • خَلواش ۱ دسته
  • نعنا نصف دسته
  • ریحان۱/۴دسته
  • گشنیز۱/۴دسته
  • وارانبو۱/۴دسته(اگر گیرتون اومد)

مواد لازم برای کوفته:

  • گوشت چرخ شده ۳۰۰ گرم
  • پیاز رنده شده و آب گرفته شده یک عدد
  • چوچاق خرد شده ۲ ق غ
  • جعفری مقداری
  • نمک و فلفل و زردچوبه

ابتدا گردو و رب انار،آب و زردچوبه رو با هم مخلوط میکنیم و روی حرارت ملایم قرار میدیم و هر وقت آبش کم شد بهش آب سرد اضافه میکنیم و اجازه میدیم بجوشه.

گوشت و پیاز و جعفری و چوچاق و نمک و فلفل و زردچوبه رو به خوبی ورز میدیم و به صورت کوفته در میاریم و داخل یخچال قرار میدیم.

بعد ۲ساعت و نیم که خورشتمون جوشید،کوفته ها رو تفت میدیم تا آبش کاملا کشیده بشه و سبزی ها رو سرخ میکنیم(سبزی ها نباید سرخ سرخ بشن) و به خورشت اضافه میکنیم و اجازه میدیم ۴۰ دقیقه دیگه بپزه.

در آخر هم نمک و فلفل اضافه میکنیم. منبع

اموزش تصویری اناربیج گیلانی

دریافت ویدئو

اگر میخواید ترشی اناربیج تون بیشتر باشه میتونین آب نارنج بهش اضافه کنید.

خورشت انارآویج با مرغ

این خورشت که مدل تهرانی خورشت اناربیج هستش با دستور کتاب هنر آشپزی رزا منتظمی براتون قرار دادیم.

مواد لازم:

  • مرغ یک عدد
  • مغز گردوی چرخ شده نیم کیلو
  • سبزی(نعنا – گشنیز – تره – جعفری) نیم کیلو
  • سیر ۲ تا ۳ پر
  • آب انار ۲ تا ۳ لیوان (یا ۱۵۰گرم رب انار)
  • روغن ۱۰۰ گرم
  • پیاز سرخ کرده ۲ قاشق سوپخوری
  • نمک و فلفل به مقدار کافی
  • آرد برنج ۱/۲ پیمانه

مرغ را تمیز کرده و با پیاز سرخ کرده و مغز گردوی چرخ کرده با ۴ تا ۵ لیوان آب میگذاریم تا آهسته بجوشد تا مرغ نیم پز شود.

سبزی را تمیز می‌شوییم و ریز خورد میکنیم و شیر را میکوبیم و با سبزی و روغن تا حدی که آب سبزی کشیده شود کمی سرخ میکنیم.

بعد این مواد را داخل گوشت و گردو می‌ریزیم و بعد آب انار یا رب و کمی نمک و فلفل داخل خورِشت می‌ریزیم و هم میزنیم و میگذاریم تا آهسته بجوشد.

سپس در ظرفی جدا آرد برنج را در کمی آب سرد حل میکنیم و کم کم داخل خورشت میریزیم و بهم میزنیم و میگذاریم تا خورشت کاملا جا بی افتد.

نکات تهیه اناربیج گیلانی

این غذا گیلانی هستش پس اگر سبزی خالواش (که گیاه محلی هستش) داشتید به سبزیتون اضافه کنید.

سبزی رو با روغن زیاد خیلی سرخ کنید، مرز بین سیاهی و سوختن!

سعی کنید وقتی به گیلان سفر میکنید رب و آب انار محلی تازه بگیرید و در یخچال ازش نگهداری کنید تا بتونید در غذاهای محلی استفاده کنید.

سبزی های محلی خالواش و چوچاق خاص منطقه گیلان هستش پس حین سفر به بازارهای روزانه و محلی هر شهر گیلان که برید میتونید بخرید و در خونه تون فریز کنید.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3.33 (3 رای)