برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه باقالی پلو با مرغ به روش رزا منتظمی

باقالی پلو با مرغ یه سری فوت و فن داره که باید بدونید تا باقالی پلو با ته دیگ مرغ خوشمزه و ادویه های مخصوص و طرز پخت باقالاپلو با شوید تازه و خشک در گیلان فود

در این سری از آموزش پلو مخلوط سایت گیلان فود میخوایم درباره باقالی پلو با مرغ به روش های مختلف و سس های خوشمزه ای که میتونید کنارش درست کنید صحبت کنیم.

قبل شروع این هارو ببین:

طرز تهیه باقالی پلو با مرغ مجلسی

  • برنج ۴ پیمانه
  • باقالی ۱۵۰ گرم
  • شوید ۶ قاشق غذاخوری
  • مرغ ۴ تکه
  • پیاز ۲ عدد
  • زعفران ۳ قاشق غذاخوری
  • رب یک قاشق غذاخوری
  • فلفل دلمه ای نصف متوسط
  • آبلیمو یک قاشق غذاخوری
  • آب به مقدار لازم
  • نمک فلفل زردچوبه به مقدار لازم

آب رو میزاریم جوش بیاد. نمک و روغن می‌ریزیم بعد برنج شسته شده رو توی آب جوش میریزیم و بعد شوید باقالی و زردچوبه رو به برنج اضافه میکنیم و منتظر میشیم تا برنج رو آبکش کنیم و بعد برنج رو میزاریم دم بکشه.

برای درست کردن سس مرغ ابتدا پیاز رو سرخ میکنیم و بعد رب گوجه رو اضافه می‌کینم و هم میزنیم.

تکه های مرغ رو بهش اضافه میکنیم و زعفران،نمک،فلفل سیاه، فلفل دلمه‌ای ، آبلیمو و آب رو به ترتیب میریزیم داخلش و در قابلمه رو میبندیم و اجازه میدیم تا روی حرارت ملایم بپزه…

باقالی پلو

باقالی پلو ما آماده‌است و میتونید نوش جان کنید.

طرز تهیه باقالی پلو با مرغ ریش ریش

اول میزاریم مرغ ها بدون هیچ ادویه و چیز خاصی در آب برای چند دقیقه بپزه تا بوی زُهمش از بین بره.

بعد مرغ هارو خارج کنید و زیر شیر آب روشون آب بگیرید.

بعد مرغ هارو دوباره میزاریم توی قابلمه تا با نمک و زردچوبه و پیاز و زعفران کمی بجوشه و مرغ مون مزه دار بشه.

مرغ ها که به خوبی پخت میزاریم خنک بشه و بعد با چنگال ریش ریش میکنیم.

حالا تو یه تابه یه پیاز نگینی رو میزاریم تا کمی سبک بشه و بعد نمک و زردچوبه و زرشک رو داخلش میریزیم و تفت میدیم.

چند لحظه بعد مرغ های ریش ریش شده رو هم اضافه میکنیم و توی تابه تفت میدیم تا به فُرم دلخواه برسه.(منظور مقدار سرخ شدن و طلایی شدن مرغ هاست)

باقالی هارو حتما از قبل بزارید پخته بشه.

حالا به تابه مون مقداری شوید و زعفران اضافه میکنیم و میزاریم تا کمی مواد باهم تفت بخورن.

حالا میریم سراغ قابلمه و کف قابلمه رو نون لواش میزاریم و یه لایه برنج میکشیم(بهتره برنج رو بزارید دمی آبش کشیده بشه و بعد تو یه ظرف دیگه بزارید دم بکشه یا میتونید آبکش کنید).

روی برنج شوید بریزید و باقالی‌های پخته شده رو روی شوید اضافه کنید و زعفران آب شده هم یادتون نره. این کار رو تا لایه اخری که قابلمه جا داره میتونید تکرار کنید.

بعد بزارید برنج با دم‌کُن به مدت حدوداً یک ساعت دم بکشه(این زمان بستگی به حجم قابلمه و مواد و میزان حرارت داره).

باقالی پلو با مرغ ریش ریش

در آخر وقتی دم کشید با مواد مرغی مون مخلوط میکنیم و باقالی پلو با مرغ ریش ریش ما آماده سرو هستش.

طرز تهیه باقالی پلو با ته دیگ مرغ

دستور این غذا شبیه ته انداز مرغ هستش فقط کافیه که حین دم کشیدن برنج بهش شوید خشک و باقالا اضافه کنید.

مرغ رو به تعداد دلخواه و اندازه کَف ظرفتون از سینه یا ران انتخاب کنید و با ترکیب مورد نظرتون(که بهتره پیاز و زعفران و نمک و زردچوبه باشه) مزه دار کنید و بزارید تو یخچال تا به مدت یک ساعت بمونه و طعم به خوردش بره.

بعد از یخچال خارج کنید و در تابه با روغن درشو بزارید تا به مدت یک ساعت و با حرارت کم مغزپخت بشه.

باقالی رو مثل دستوری که بالاتر نوشتیم بزارید خیس بخوره و بعد در تابه با حرات کم به همراه مقدار کمی شوید تفت بدید.

حالا تو یه قابلمه مرغ هاتون رو به طرفی که کمتر سرخ شده بچینید و روش مخلوط برنج دم کشیده و باقالی و شوید رو بریزید.

بعد از لایه آخر چندتا سوراخ تا پایین ظرف روی برنج ایجاد کنید و مقداری ترکیب آب و زعفران آب شده بریزید.

دم کنی رو بزارید و منتظر بمونید تا باقالی پلو با ته دیگ مرغ آماده بشه.

سس رستورانی برای باقالی پلو

اول مقداری پیاز رو در تابه با زردچوبه سرخ کنید تا عسلی بشه. بعد کنار ماهیتابه یه جا باز کنید رب گوجه رو کمی تفت بدید تا رنگ دانه‌هاش باز بشه و مزه و رنگش قوی تر بشه.

بعد آب جوش بریزید و کمی زعفران اضافه کنید.

اگر میخواید شبیه رستورانی بشه کافیه تا به مقدار دلخواه فلفل دلمه ای و مقدار کمی کره حیوانی اضافه کنید.

بزارید تا بپزه و به غلظت دلخواه برسه.

فوت و فن باقالی پلو با مرغ

دقت کنید که باقالی زیاد در آب جوش نماند چون سفت می شود!

اندازه زردچوبه بستگی به خودتون داره اما به طور معمولی یک قاشق چای خوری کافیه.

میتونید برنج رو آبکش کنید و بعد باقالی و شوید رو لابه لای برنج بریزید و اگر باقالی تون پخته نبود میتونید بریزید توی آب برنج ‌تا همراه برنج آماده بشه.

سعی کنید هر مقدار برنج استفاده میکنید نصف همون مقدار باقالی اضافه کنید. برای مثال در هر ۶ پیمانه برنج میتونید ۲ پیمانه باقالی استفاده کنید.

اگر میخواید باقالی هاتون کدر و تیره نشه باید موقع جوشیدن در آب ، کف روشو باد بگیرید.

قبل از اضافه کردن باقالی به برنج آبکش شده، بهتره اون رو به مدت ۵ دقیقه در آب جوش قرار بدید تا با دم کشیدن کامل برنج ، باقالی ها نیز مغزپخت شوند.

از نظر طعم ، نوشیدنی مناسب می‌تواند یک لیوان شربت عرق نعناع با گلاب باشد. البته شربت بهارنارنج نیز با این غذا طعم مناسبی ایجاد خواهد کرد.

سس باقالی پلو

ادویه باقالی پلو چیست؟

همه این مواردی که در ادامه گفته میشه بستگی به ذائقه خودتون داره. پس اگر مهمونی خاصی دارید بهتره ریسک نکنید و از همون دستور اصلی پیروی کنید.

میتونید باقالی هارو با دارچین بپزید و چندبار آبکش کنید تا باقالا مزه دار بشه.

همچنین میتونید از ترکیب پودر زیره و دارچین و گل سرخ برای ترکیب با باقالی پلو موقع دم کشیدن استفاده کنید.

مزه روغن حیوانی رو از دست ندید و میتونید موقع دم کشیدن روی برنج کره و پودر دارچین استفاده کنید. منبع

اینم توصیه یکی از خانم ها درباره مزه دار کردن باقالی پلو هستش که خیلی خوب نوشته:

کنار باقالی پلو چی بزارم؟

این موضوع بستگی به شما داره اما بطور معمول از سالاد غافل نشید، اگر دنبال سالاد جدید و خاص میگردید این مطلب رو ببینید:

طرز تهیه ۱۰ سالاد ایرانی مجلسی و لیست سالاد فصل

البته برای کنار باقالی پلو میتونید ازینا هم استفاده کنید👇

  1. یه کاسه زرشک و کشمش تفت داده
  2. ترشی کلم قرمز
  3. سیب زمینی سرخ شده
  4. خلال پسته و بادام
  5. ترشی بندری
  6. لیمو قاچ خورده
  7. زیتون پرورده یا کنسروی
  8. خیارشور ریز
  9. چند تکه جوجه کباب زعفرانی
  10. سبزیجات تازه و ترب کله قرمز
  11. ته چین مرغ
  12. یه کاسه ماست با تزئین شوید و گل
  13. پیشنهاد شما چیه؟کامنت کنید

تزیین باقالی پلو

باقالاپلو

علت سفت شدن باقالی در باقالی پلو

این موضوع در ۹۹درصد مواقع به جنس باقالی که میخرید بستگی داره.

بعصی از باقالی ها که احتمالاً برای شمال کشور نیستند اینطوری اند که موقع پخت سفت میشن و معمولا باقالی های جنوب این شکلی‌اند.

باقالی مازندران زودپزه و باید حواستون بهش باشه اما آشپزهای حرفه‌ای از باقالی کاشان برای باقالی پلو استفاده میکنند.

باقالی رو باید زمانی که سبز و تازه است باید فریز کنید.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
1.33 (3 رای)