برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

طرز تهیه برنج سرخ شده گیلان یا برنجک

ما گیلانی ها برای هر وعده خوراکی خاص خودمون رو داریم. یه نوع تنقلات هم داریم به نام واویشته برنج یا برنج سرخ شده یا همون برنجک تهرانی ها

مواد لازم برای برنجک

برنج = ۵۰ گرم (اگه محلی باشه که بسیار خوشمزه تره)
نمک = نصف قاشق سوپ خوری
آب = به مقدار لازم

طرز تهیه برنج سرخ شده گیلان یا برنجک

طرز‍ تهیه واویشته برنج

ابتدا برنج ها را شسته و در ظرفی بریزید. سپس آب به آن اضافه کنید (به مقداری آب بریزید تا روی آن را پوشش بدهد) و بگذارید به مدت چند ساعت با کمی نمک خوب خیس بخورد.

هرچقدر زمان طولانی تر خیس بخوره برنج تردتر میشه.

طرز تهیه برنج سرخ شده گیلان یا برنجک

پس از گذشت این مدت، آن را در سبدی آبکشی کنید تا آب اضافی آن خارج شود.

ماهیتابه را بر روی گاز میگذاریم تا داغ شود. حتما بایستی از داغ بودن تابه مطمئن باشید.

سپس داخل تابه، برنج خیس خورده در آب نمک را ریخته و تفت دهید.

پس از اینکه مدتی تفت داده شد؛ به حرارت دادن ادامه دهید تا آب آن تبخیر شود.

درست کردن واویشته برنج یا برنجک کار آسونی نیست ، چون برنج هم باید ترد و هم رنگش طلایی شود.

طرز تهیه برنج سرخ شده گیلان یا برنجک

بایستی دقت کنید که برنج سیاه نشود.

مدت زمان لازم برای سرخ کردن برنج ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به صورت نرمال می باشد.

معمولا همراه با برنج واویشته… گردو، بادام و تخم کدو، سویا (تف داده) هم اضافه میکنند و برخی نیز تخم هندوانه و تخم خربزه هم با آن سرخ و میل میکنند.

طرز تهیه برنج سرخ شده گیلان یا برنجک

نکات تهیه واویشته بج

برخی نیز بنا به سلیقه خود، همراه با نمک گاهی اوقات کنجد نیز میزنند.

برای مطمئن شدن از داغ بودن تابه، چند دانه برنج را داخل تابه بریزید، اگر دانه های برنج به طرف بیرون تابه پرتاب شدند، به معنای این می باشد که تابه کاملا آماده است.

قبول دارید که گیلان ، پایتخت غذای ایرانه؟!