اموزش پخت سریع برنج کته [ فوت و فن پلو گوجه گیلانی ]
رشتی ها روشهای خاص خودشون رو برای تهیه برنج کته دارند که باهم ببینیم چجوری پلو کته درست میکنند.
چرا گیلانیها برنج آبکش نمیخورند؟
برنج کته در گیلان بشدت محبوب هستش.
در سفره خانواده های گیلانی به ندرت شما میتونید برنج آبکش ببینید به جز اینکه مهمونی خاصی باشه.
اینم بد نیست بدونید که زمانی که برنج آبکش میشود و آب آن دور ریخته می شود، فقط یک بیستم ویتامین B1 در برنج باقی می ماند اما کته کردن برنج موجب میشود که ویتامین B1 آن باقی بماند.
پلو کته به روش گیلک ها
درست کردن کته شمالی از برنج آبکش صد برابر راحت تر و سریع تره.
کافیه برنج رو کمی با اب شستشو بدید تا آشغال هاش گرفته بشه.
بعد یه کم بیشتر از یه بند انگشت روشو آب بریزید.
نمک بزنید و بزارید روی گاز تا به مدت نیم ساعت یا کمی بیشتر پخت بشه.
ته دیگ سوخته کته رشتی
اگر دلتون ته دیگ های گیلانی که به سُخته(سوخته) معروف هستش میخواد؛
کافیه بعد از دم کشیدن برنج تون به روش کته پلو ، کمی بیشتر زمان بدید تا کف قابلمه تون برنج تون رو به این شکلی که در تصویر میبینید در بیاره.
طرز تهیه کته گوجه شمالی
برنج تون که حتما باید کته باشه.
گوجه رو از وسط نصف کنید و روشو یکی دوتا چاقو بزنید.
بزارید کباب بشه. اگر روی ذغال باشه که خیلی بهتره.
بعد از کباب شدن ، توی یه کاسه بریزید و لِهش کنید.
قسمت های تلخشو بگیرید.
اخرش هم بهش سماغ و نمک و فلفل مشکی بزنید تا طعمش جا بیاُفته.
اگر خواستید میتونید روی کاسه گوجه تون یه تیکه کوچولو کره بندازید تا آب بشه و به خوردش بره.
در کنار برنج تون میل کنید. اگر ترشی و ته دیگ هم داشته باشید که چه بهتر…
دیدگاه
نظر بدهید