طرز تهیه بره شکم پر درسته مجلسی از صفر تا صد
طرز تهیه بره شکم پر در فر و آموزش اشپزی پخت بره کامل در دیگ با مواد داخل بره شکم پر طرز تهیه بره تنوری در ادامه مطلب…
در این سری از اموزش خوراک سایت گیلان فود میخوایم همه نکات تهیه بره درسته شکم پر رو با فوت و فن های رزا منتظمی بهتون آموزش بدیم.
اینارو ببین:
بره درسته با دستور رزا منتظمی
این دستور از کتاب هنر آشپزی بانو رزا منتظمی گرفته شده؛
مواد لازم بره شکم پر
- بره ۱ عدد در حدود ۴کیلو
- کره یا روغن ۱۵۰گرم
- ماکارونی ریز یک بسته
- جگر بره ۳ عدد
- خلال پوست نارنج یک لیوان
- رب گوجه یک قاشق سوپخوری
- پیاز سرخ شده یه قاشق سوپخوری
- خلال بادام و پسته ۳ قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل به مقدار کافی
جگر بره را ریز خرد کرده و با پیاز سرخ کرده تفت میدهیم و کمی نمک و فلفل به آن میزنیم. بعد رب گوجه فرنگی را در نصف لیوان آب حل میکنیم و داخل میریزیم.
بعد از یکی دو جوش از روی آتش برمیداریم و ماکارونی را در آب جوش و کمی نمک چند جوش میدهیم در صافی میریزیم تا آب آن برود.
بعد ماکارونی را با جگر مخلوط میکنیم و خلال بادام و پسته و نارنج را نیز میریزیم و کمی نمک و فلفل میزنیم و تمام مواد را خوب مخلوط میکنیم و بره را بدقت تمیز میکنیم و می شوئیم.
داخل شکم بره را کمی نمک و فلفل میزنیمو با مواد آماده شده پر میکنیم و زیر شکم بره را میدوزیم.
بعد روغن را در ظرف مناسبی میریزیم و روی آتش میگذاریم تا داغ شود و اطراف بره را در روغن سرخ میکنیم تا طلائی شود. سپس ۲ تا ۳ لیوان آب در آن ریخته و درب ظرف را میبندیم تا بره آهسته بجوشد و بپزد بطوریکه زیاد له نشود و بعد از پختن نصف لیوان آب داشته باشد.
در صورتیکه با مقدار آب فوق پخته نشد مقداری آب اضافه میکنیم و در اواخر طبخ کمی نمک به بره میزنیم و بره را درسته در دیس میگذاریم.
ممکن است سس بره را ساده و یا با کمی رب گوجه فرنگی مخلوط کنیم و روی بره بمالیم و اطراف بره را با گوجه گیلاسی(که میتوانید کمی سرخش کنید) و جعفری تازه تزئین کنید.
میتوانید به مایه جگر و ماکارونی یک قاشق سوپخوری شکر و ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری آبلیمو بریزید و با مواد یکی دو جوش بدهیم.
پخت بره کامل در دیگ
این آموزش رو به صورت تصویری هم براتون پایین تر قرار دادیم که میتونید براساس ویدئو یاد بگیرید.
- ۱ عدد بره
- ۱ کیلو الو بخارا
- نیم کیلوالو قیصی
- لیمو عمانی
- رب گوجه
- رب انار
- پیاز ۱ کیلو
- سیر نیم کیلو
- کره
- زعفران اب شده
- نمک ، فلفل سیاه ، فلفل قرمز ، دارچین
- هویج ، کلم برکلی ، فلفل دلمهای سبز و رنگی
- روغن زیتون و روغن مایع
- دل و جگر بره
ابتدا ادویهها را با روغن زیتون مخلوط کرده و به تمام بره میمالیم و ۲ ساعت میگذاریم بماند سپس بره را با روغن مایع سرخ میکنیم.
برای مواد داخل بره؛ نیم کیلو پیاز و ۲۵۰ گرم سیر را داخل روغن سرخ میکنیم ، زردچوبه میزنیم تا طلایی شود سپس دل و جگر بره را خرد کرده و به همراه ادویهها داخل پیاز و سیر میریزیم.
بعد اینکه سرخ شد ۷۵۰ گرم آلو بخارا را میریزم به همراه رب گوجه و بعد اینکه خوب رب سرخ شد خاموش میکنیم.
برای سس روی بره؛ نیم کیلو پیاز و نیم کیلو سیر را با روغن و کره سرخ میکنیم و بعد نیم کیلو آلوقیصی و ۲۵۰ گرم آلو بخارا را داخل پیاز و سیر ریخته و تفت میدهیم بعد نمک ، فلفل ، زردچوبه اضافه میکنیم.
سپس ۲ قاشق رب گوجه و رب انار اضافه میکنیم لیمو عمانی و آب میریزیم تا جوش بیاید بعد خاموش میکنیم.
برای تزیٔین بره باید هویج ، کلم برکلی ، فلفل دلمهایها را خرد کرده و ۱ فنجان آب میریزیم تا بخار پز شود.
وقتی آبش خشک شد، کره میریزیم و تفت میدهیم. بعد اتمام این مراحل به سراغ بَره میرویم سُس آماده شده را روی بره میریزیم تا بمدت ۲ ساعت بپزد.
بعد ۲ ساعت مواد داخل بره را میریزیم و زعفران آب شده را روی بره میریزیم تا ۱ ساعت بعد بپزد توجه کنید بره را هر ۱۵ دقیقه بچرخانید که تهش نچسبه و نسوزه…
دیدگاه
نظر بدهید