طرز تهیه بوقلمون شکم پر در قابلمه از صفر تا صد
آموزش مرحله به مرحله تهیه بوقلمون درسته در فر و همچنین فوت و فن مزه دار کردن بوقلمون شکم پر برای یه مهمونی اعیونی و مجلسی با روش تهیه بوقلمون درسته رزا منتظمی.
در این سری از آموزش خوراک سایت گیلان فود قراره از اول تا آخر تهیه یه بوقلمون درسته در انواع مختلف رو باهم یاد بگیریم. تا آخر مطلب رو ببینید چون به همه نکات و سوالات تون پاسخ دادیم.
قبلش این لینک هارو ببینید:
- طرز تهیه مرغ شکم پر شمالی با رب انار
- مرغ شکم پر مجلسی در قابلمه
- طرز تهیه بره شکم پر درسته مجلسی
- مرغ شکم پر در فر با فویل
- طرز تهیه لونگی مرغ شکم پر اصل گیلان
بوقلمون درسته شکم پر رزا منتظمی
این روش تهیه توسط بانو رزا منتظمی در کتاب هنر اشپزی نوشته شده که با آلو و سیب درختی برای تعداد بالا تهیه میشده؛
- بوقلمون جوان یک عدد در حد ۲ تا ۳ کیلو
- سیب درختی کوچک یک کیلو و نیم
- ماکارونی فرمی پخته شده ۲۵۰ گرم
- کره ۲۵۰ گرم
- آب لیمو یک استکان
- شکر ۲ قاشق سوپخوری
- سبزیجات معطر(نعناع ، ترخان ، جعفری) یک دسته
- سیر یک تا دو حبه
- نمک و فلفل باندازه کافی
- آلو نیم کیلو
بوقلمون را بدقت تمیز می کنیم و میشویم و داخل شکم آن کمی نمک و فلفل می پاشیم، بعد ماکارونی را در آب و نمک میجوشانیم تا کاملا نرم شود.
آنگاه ۸ عدد از سیبها را به یک اندازه و سالم را کنار میگذاریم و بقیه را پوست می کنیم و ریز خرد می کنیم.
سپس یک سوم از کره را در ظرفی میریزیم و روی آتش میگذاریم، آب که شد سیبهای خرد شده را در کره کمی سرخ می کنیم و ماکارونی را داخل سیب میریزیم و بهم میزنیم.
بعداز یک لحظه از روی آتش بر میداریم بعد شکر را در ظرف کوچکی میریزیم روی حرارت ملایم میگذاریم و مرتب بهم میزنیم تا طلائی شود.
آنگاه نصف استکان آب جوش را داخل شکر کارامل شده میریزیم و میگذاریم چند جوش بزند و ذرات شکر کارامل شده کاملا حل شود، بعد نصف از این شربت را با مایه سیب و ماکارونی مخلوط می کنیم و سه چهار قاشق آب لیمو و کمی نمک و فلفل باین مایه میزنیم و داخل شکم بوقلمون را با این مواد پر می کنیم.
بعد بوقلمون شکمپر را میدوزیم و بقیه روغن را در ظرفی میریزیم و روی حرارت میگذاریم، داغ که شد اطراف بوقلمون را در این روغن سرخ میکنیم و در لیوان آب میریزیم و دسته سبزی معطر و چند حبه سیر و دو عدد هویج خرد شده و بقیه سیبها را داخل ظرف بوقلمون میریزیم.
حرات را ملایم می کنیم و می گذاریم بوقلمون بپزد. در صورتیکه با این مقدار آب نپخت یک لیوان دیگر آب اضافه میکنیم تا بوقلمون کاملا بپزد.
در اواخر طبخ سیبهای درسته را(که بهتر است تخم آنها را از ته سیب خارج کرده باشیم و آلو را کنار بوقلمون میگذاریم تا سیبها نیز بپزد، ولی نباید له شود.
دسته سبزی معطر را از ظرف خارج می کنیم بعد کمی نمک و فلفل و بقیه شربت کارامل و بقیه آب لیمو را داخل بوقلمون میریزیم و میگذاریم چند جوش بزند.
برای اینکه سس بوقلمون کمی غلیظ تر شود میتوانید یک قاشق سوپخوری سرخالی آرد را در ۵۰گرم کره کمی سرخ کنیم و نصف لیوان آب بتدریج داخل آرد سرخ شده میریزیم و مرتب بهم میزنیم و وقتی آرد کاملا صاف شد این سس را داخل بوقلمون میریزیم و میگذاریم چند جوش بزند.
بعد سس را از صافی رد میکنیم و بوقلمون را در دیس میگذاریم و نخ زیر شکم آنرا خارج میکنیم و سیبهای درسته پخته شده و آلوها را دور بوقلمون میچینیم و فاصله های سیبها را با برگ جعفری تزیین می کنیم و کمی از سس بوقلمون را که صاف کرده ایم روی بوقلمون میدهیم و بقیه را در سس خوری میریزیم.
سینه بوقلمون سرخ شده
- یک قطعه سینه بوقلمون در حدود ۱ تا ۱ونیم کیلو
- پیاز ریز سفید پخته شده نیم کیلو
- سیب زمینی ریز پخته شده نیم کیلو
- سوسیس ۲۵۰گرم
- کالباس ۶ورق
- کره ۲۰۰گرم
- نمک و فلفل به مقدار کافی
بوقلمون را بدقت تمیز میکنیم و صدگرم از کره را در قابلمه ای میریزیم و روی حرارت میگذاریم.
داغ که شد دو طرف بوقلمون را در روغن سرخ می کنیم تا کاملا طلائی شود.
یک دسته کوچک جعفری و یکی دو عدد هویج خرد کرده و یک عدد پیاز خرد شده کنار بوقلمون میگذاریم و کمی نمک و فلفل به بوقلمون میزنیم و یک لیوان آب به آن اضافه میکنیم و حرارت را ملایم مینمائیم تا بوقلمون کاملا بپزد.
در صورتی که آب بوقلمون تمام شده باشد ولی هنوز نپخته باشد کمی آب اضافه میکنیم.
باید توجه داشت وقتی بوقلمون پخته شد ۲ تا ۳ تاشق بیشتر آب نداشته باشد، بعد بوقلمون را میگذاریم کاملا سرد شود و با کارد تیزی آن را ورقه ورقه نازک میبریم.
بعد در دیس مطابق شکل با سبزی های پخته شده و سوسیس میچینیم آنگاه سس بوقلمون را صاف و گرم میکنیم و روی بوقلمون میدهیم ممکن است در طرف دیس را با پوره سیب زمینی در قیف تزئین کنیم و ورقههای کالباس را بالای پوره ها یک گوشه دیس قرار بدهیم.
بوقلمون درسته سرخ کرده
- بوقلمون جوان و کوچک ۱ عدد
- کره یا روغن ۱۰۰ گرم
- نمک و فلفل و ادویه به مقدار لازم
بوقلمون را بدقت تمیز می کنیم بعد کره را در ظرف مناسبی می اندازیم و روی حرارت میگذاریم آب که شد، اطراف بوقلمون را در کره خوب سرخ می کنیم.
در لیوان آب و کمی نمک در آن میریزیم و در آنرا میبندیم و حرارت را ملایم میکنیم و میگذاریم بوقلمون بپزد. (در صورتیکه پخته نشد کمی آب اضافه میکنیم.)
در اواخر طبخ بوقلمون را روی پنجره فر قرار میدهیم و در ظرف را بر میداریم و حرارت را به ۴۵۰ درجه فارنهایت میرسانیم.
گاهی از سس بوقلمون روی آن میدهیم تا بکلی آب بوقلمون کشیده شود و بوقلمون کاملا زرین و طلائی شود.
بعد بوقلمون را در دیسی میگذاریم و پاهای بوقلمون را در صورت امکان با کاغذهای مخصوص تزیین میکنیم و چند برگ کاهو کنار دیس میگذاریم.
آموزش تصویری بوقلمون درسته
نکات تهیه بوقلمون
بریم باهم یه سری نکات آموزشی برای تهیه بوقلمون و فوت و فن های لازم درخصوص این غذای اعیونی رو بخونیم.
بوقلمون خوب کدام است؟
سعی کنید بوقلمون تازه بخرید؛ اما اگر مجبور به خرید بوقلمون غیرتازه هستید، از نوع یخ زده آن استفاده کنید. مطمئن شوید که بوقلمون، در ظرف دردار در یخچال بوده باشد.
فراموش نکنید برای بازشدن یخ هر یک کیلوگرم بوقلمون، تقریباً ۱۰ ساعت زمان لازم است؛ پس در زمان مناسب، پیش از شروع به تهیه خوراکتان، بوقلمون را از یخچال خارج کنید.
بوقلمونی که یخ زدایی شده باشد، قابلیت نگهداری به مدت دو روز در یخچال را دارد.
به بوقلمون چاشنی بزنیم یا نه؟
استفاده از چاشنی می تواند یکی از برتری های پخت بوقلمون باشد. توصیه ما این است که چاشنی و بوقلمون را جداگانه پخت نمایید سپس چاشنی را در ۳۰ دقیقه پایانی پخت داخل شکم آن اضافه نمایید.
به ازای هر نیم کیلو بوقلمون در حدود یک فنجان چاشنی می توان در نظر گرفت.
با اضافه کردن چاشنی زمان پخت افزایش می یابد ۵ تا ۷ دقیقه به ازای هر نیم کیلو گرم بوقلمون لازم است.
هیچگاه بوقلمون را زودتر از موعد چاشنی نزنید.
اگر به بوقلمون خود آب نمک میزنید توصیه نمی شود چاشنی بزنید چون چاشنی نمک زیادی جذب می کند.
اگر چاشنی نمی زنید میتوانید مقداری گیاهان تازه که خیلی ریز نشده باشد به آن اضافه نمایید. با کرفس، پیاز و هویج داخل شکم آن را پر نمایید تا طعم بهتری به بوقلمون شما بدهید.
آب نمک زدن به بوقلمون
نمک سود کردن، بهترین راه حل، برای مزه دار کردن بوقلمون است.
نمک حل شده در آب، از طریق روزنه های پوست به بافت عضلات نفوذ می کنند و هم باعث تازه و مرطوب نگهداشتن و تازگی گوشت می شوند، هم طعم گوشت را بهتر کرده و مزه مطبوعی به آن می بخشند.
آب نمک کمک می کند بوقلمون شما رطوبت بیشتری داشته باشد و با کمترین زحمت به آن طعم مناسب بدهید.
مواد داخل بوقلمون
هرگز داخل بوقلمون را بیش از اندازه، از مواد پُر نکنید. پر کردن بیش از حد مواد، باعث می شود پخت بوقلمون، به تعویق بیفتد و طول بکشد؛ زیرا هوای داغ درون فر، قدرت نفوذ به تمام اندام های بوقلمون را از دست می دهد و عمق گوشت نمی پزد، چرا که گوشت سینه بوقلمون، به دلیل ضخامت، احتیاج به گرمای زیادی دارد و اگر داخل شکم بوقلمون، بیش از اندازه پُر باشد.
گرما نمی تواند به عمق آن نفوذ کند. تنها کافی است با استفاده از نمک و فلفل، سطح داخلی و خارجی بوقلمون را مزه دار کرده و اجازه دهید گرمای فر، کار خودش را انجام دهد. منبع
دیدگاه
نظر بدهید