برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه بیفتک گوشت از صفر تا صد با رزا منتظمی

آموزش تهیه بیفتک خوشمزه با سس قارچ همراه با راز یه بیفتک گوشت گوساله نرم و توضیح درباره تفاوت بیفتک و استیک.

در این سری از آموزش خوراک و کباب سایت گیلان فود میخوایم درباره فرق بین استیک و بیفتک و همچنین آموزش تهیه یه بیفتک حرفه ای در خانه آموزش بدیم.

این لینک هارو ببینید:

تفاوت استیک و بیفتک

استیک نام برش گوشتی است که از منابع مختلفی مانند گوشت گاو، ماهی تن، ماهی قزل آلا، مرغ و غیره به دست می‌آید، اما بیشتر از برش گوشت گاو است.

بنابراین، بیف یک گوشت خاص از گاو است، در حالی که استیک یک برش خاص از همان گوشت است. منبع

همه تکه های بیف را نمی توان استیک نامید در حالی که همه استیک ها جزوی از بیف هستند…

بطور کلی به گوشتی که از گاو بدست می‌آید بیف می‌گویند ولی زمانیکه یک قطعه خاص از یک جای خاص گوشت گاو را می‌برند استیک فلان قسمت می‌گویند که انواع مختلفی از استیک وجود دارد و هر کدام دارای ویژگی هایی هستند که با منطقه ای که گوشت از آن بریده شده است مشخص می شود.

تفاوت استیک و بیفتک

امروزه به گوشت کوبیده شده و مزه دار شده با بیفتک‌کوب که در تابه یا گریل تهیه میشود بیفتک می‌گویند. اما استیک در منوی اکثر رستوران ها به یک تکه منسجم و بدون کوبیدن که گریل یا سرخ میکنند گفته میشود.

آموزش بیفتک از کتاب رزا منتظمی

بهترین بیفتک معمولا از فیله گوساله تهیه میشود و برای هر نفر از ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم گوشت فیله پاک کرده باید در نظر گرفت.

مواد لازم:

  • گوشت فیله یا راسته پاک کرده ۱کیلو
  • روغن یا کره ۱۰۰ گرم
  • پیاز متوسط ۳ تا ۴ عدد
  • آرد یک قاشق سوپ‌خوری سرخالی
  • سیب زمینی و روغن ۱ کیلو
  • نمک و فلفل به مقدار کافی
  • سس سفید نصف پیمانه

گوشت را بطوریکه هر قطعه ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم باشید قطعه می‌کنیم و منظم گوشت را کمی می‌کوبیم بطوری که گوشت فرم منظم و گرد پیدا کند.ولی زیاد نازک نشود.

دو طرف گوشت را کمی فلفل می پاشیم و با روغن زیتون یا کره آب شده آغشته می‌کنیم.

سپس تابه چدنی را می گذاریم کاملا داغ شود و قطعات گوشت را دانه دانه در تابه می اندازیم.

نکته حساس در تهیه بیفتک آن است که نباید در آن واحد چند قطعه گوشت را در تابه انداخت و حداکثر ممکن است که وقتی یک طرف قطعه اول سرخ شد موقع برگردانیدن آن قطعه دوم را هم در تابه می‌اندازیم. در غیر اینصورت گوشت آب می اندازد و بصورت گوشت پخته درمی آید.

وقنی قطعات گوشت باین طریق آماده شد آنها را در دیس می‌چینیم و کمی نمک روی آن می باشیم و یک قطعه کوچک کره روی آن قرار میدهیم.

بیف

نوع دیگر بیفتک

چهار قطعه گوشت فیله یا راسته پاک کرده را که هر کدام در حدود ۲۰۰ گرم وزن داشته باشید آماده می کنیم.

تابه چدنی مخصوص را که سطح آن دارای خطوط برجسته است داغ می نمائیم و دو طرف قطعات گوشت را با کره آب شده یا روغن زیتون آغشته می‌کنیم و مطابق دستور فوق بیفتک ها را آماده می نمائیم و در دیس می چینیم و اطراف آنرا با هویج پخته شده و مارچوبه پخته شده و قارچ سرخ شده و آب تره یا جعفری و بِیبی‌کُرن(بچه ذرت) تزئین می کنیم.

بیفتک

بیفتک چرخ کرده یا ویمپی Wimpy

  • گوشت چرخ کرده نرم بدون چربی نیم کیلو
  • پیاز ۱ تا ۲ عدد
  • نمک و فلفل به قدر کافی

پیاز را رنده می کنیم و با گوشت و کمی نمک و فلفل مخلوط می نمائیم.

تابه ای را که بهتر است چدنی باشد روی حرارت تند می‌گذاریم تا کاملا داغ شود.

از مایه گوشت گلوله‌هایی به اندازه یک نارنگی بر میداریم و دست را کمی مرطوب میکنیم و گوشت را در دست (نقریبا بقطر یک بند انگشت) گرد می کنیم.

کمی روغن در تابه میریزیم. بعد از داغ شدن روغن ویمپی را در تابه می اندازیم یک طرف آن که کاملا برشته شد برمیگردانیم تا طرف دیگر آن نیز برشته شود.

باید دقت کرد در آن واحد بیش از یکی دو عدد ویمپی در تابه نیانداخت زیرا گوشت آب می اندازد.

به همین ترتیب تمام و ویمپی ها را آماده می کنیم و آنها را در دیس میچینیم و اطرافش را با جعفری تزیین می کنیم.

ممکن است روی هر قطعه ویمپی را کمی سس گوجه فرنگی که مقداری پیاز خلال کرده سرخ کرده داخل آن ریخته ایم بریزیم.

طرز تهیه فیله گوساله در ماهیتابه

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)