طرز تهیه تاس کباب ترکیه ای و تاس کباب ایرانی
اموزش مرحله به مرحله تاس کباب ساده یا خورش تاس کباب فوری که میتونید با گوشت چرخ کرده و به سبک اصفهانی و شیرازی تهیه کنید.
در این سری از آموزش خورش سایت گیلان فود میخوایم بریم سراغ یکی از خورش های معروف و جهانی که درست کردنش واقعا لذت بخشه.
این لینک هارو رو ببینید:
تاس کباب چیست؟
در حقیقت باید بنویسیم طاس کباب چون این کباب خورشتی در قدیم در ظروف مسی با نام طاس همراه با آلو و هویج و سیب زمینی پخته میشده!
تاس کباب ترکیه ای
در ابتدا دو تا سه تیکه دنبه رو کف ظرف (سفالی باشه بهتره) میچینیم و بعد گوشت چه خالص و چه با استخوان به اندازه نفرات خودتان بریزید و پیاز ریز و سیر و دوباره گوشت و سیر و پیاز ریز و فلفل های رنگی خرد شده و ادویه جات که شامل: نمک و فلفل سیاه و پودر پاپریکا و پول بیبر رو بریزین و در یه قابلمه ی بزرگتر از قابلمه ی سفالی انتخاب کرده و قابلمه سفالی رو به صورت برگردان داخل قابلمه بزرگتر گذاشته و روش آب به حدی که تا نصف قابلمه سفالی باشه میریزیم.
اول با حرارت بالا میزاریم که آب به نقطه جوش بیاد و بعد حرارت رو ملایم کرده و میزاریم تا ۱ساعتونیم اگه گوشت گوسفندی و اگه گوشت گوساله هم باشه تا چند ساعت بیشتر میپزیم.
بعد از گذشت زمان، برنج رو از کناره های قابلمه سفالی میریزیم و دم میزاریم تا به مدت نیم ساعت و بعد در سینی قابلمه رو برمیگردونیم و بعد نوش جان میکنیم.
فیلم پایین رو ببینید تا بهتر متوجه بشید که چجوری باید درستش کنید.
تاس کباب رزا منتظمی
دستور خورشت تاس کباب که با شکل امروزی اش کمی متفاوت است را از کتاب هنر آشپزی خانم رزا منتظمی برای ۶ نفر گرفته شده.
- پیاز درشت ۲کیلو
- گوشت سردست یا ران بدون استخوان ۷۵۰گرم
- سیب زمینی نیم کیلو
- به نیم کیلو
- آلو خشو نیم کیلو
- روغن ۱۵۰ گرم
- رب گوجه فرنگی یک قاشق
- گرد غوره(درصورتتمایل) دو قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل و ادویه
الو را میشوییم و خیس میکنیم و پیاز را موست میکنیم و بصورت حلقه های نازک میبریم.
پوست به را نیز میگیریم و باندازه پره های پرتغال ورقه ورقه میبریم ، سیب زمینی را نیز پوست میکنیم و حلقه حلقه میکنیم و گوشت را نیز بشکل ورقه تکه تکه مینمائیم. (تقریباً بطول و عرض دو بند انگشت)
آنگاه قابلمه ای که گنجایش تمام این مواد را داشته باشد آماده میسازیم و دو قاشق روغن ته آن میریزیم و دو ردیف پیاز ته قابلمه و یک ردیف گوشت روی آن میچینیم و کمی آلو روی آن میریزیم و چند تکه به میگذاریم.
در صورت مصرف گردغوره آنرا با کمی نمک و فلفل و ادویه مخلوط میکنیم و کمی روی این مواد میپاشیم و یکی دو قاشق روغن می ریزیم و به همین ترتیب بار دیگر ردیف های پیاز و گوشت سایر مواد را در ظرف قرار میدهیم بدون اینکه سیب زمینی را داخل مواد بچینیم، آنگاه نصف لیوان آب در قابلمه میریزیم و در آنرا میبندیم و ظرف را روی حرارت ملایم میگذاریم تا تمام مواد کاملا بپزد.
سیب زمینی را در آخر کار روی تاس کباب میریزیم و رب گوجه فرنگی را نیز در نصف لیوان آب حل میکنیم و داخل تاس کباب میریزیم میگذاریم تا سیب زمینی نیز با حرارت ملایم بپزد ولی له نشود.
باید تاس کباب بعد از پخته شدن آب نداشته باشد به روغن بیافتد.
تاس کباب مرغ
- سینه مرغ: ۱ عدد کامل
- هویج: ۳ عدد
- بِه : ۲عدد
- سیب زمینی: ۲ عدد
- آلو خورشتی: ۸ تا ۱۰ عدد
- پیاز: ۲ عدد درشت
- رب گوجه: ۲ قاشق
- زعفران: دم کرده
- گرد غوره
- نمک و فلفل و زردچوبه
- روغن
ابتدا سینه ی مرغ رو با کمی روغن تفت میدیم و کمی روغن کف تابه ریخته پیاز ها رو حلقه کرده کف تابه میچینیم.
گوشت مرغ رو روی پیاز ریخته آلو ها رو روی گوشت ریخته و بِه را پوست کنده روی الو و گوشت میزاریم.
بعد نوبت هویچ هست اونا رو حلقه حلقه کرده و به ترتیب روی بِه ها میزاریم.
تابه رو روی حرارت گذاشته و در این مرحله سس غذا رو درست میکنیم.
پیاز داغ درست کرده زردچوبه زده بعد رب را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم و فلفل و نمک زده بعد اب جوش اضافه میکنم و اجازه میدیم چند قُل بزنه و سس یک دست بشه.
بعد این سس را روی مواد تاس کباب میریزیم و اجازه میدیم تا مواد ما نیم پز بشه تقریبا ۴۵ تا یک ساعت.
وقتی مواد نیم پز شد گرد غوره را اضافه میکنیم.
در اخرین مرحله سیب زمینی ها و گوجه گیلاسی را روی مواد چیده و اجازه میدیم که کامل مواد پخته و جا افتاده بشه، در اواخر پخت کمی زعفران دم شده به تاس کباب اضافه میکنیم.
هویج،سیب زمینی و بِه رو با کاتر فلزی میتونید قالب بزنید. منبع
تاس کباب فوری
این مدل از تاس کباب فوری که دارید میبینید با گوشت چرخ کرده و گوجه و پیاز و دلمه و سیب زمینی و فلفل دلمه و ادویه های مختلف تهیه میشه.
تصویر بالا بخوبی مراحل تهیه و پخت خورش تاس کباب فوری با گوشت چرخکرده رو نشون داده. البته که با گوشت تکه ای هم میتونید درستش کنید.
تاس کباب اصفهانی
یکی دیگر از خوراک هایی که در اکثر شهرهای ایران پخته می شود و ریشه ای اصفهانی دارد، تاس کباب است.
این غذا در اصل خوراک گوشت و سبزیجات است که برای طبخ آن ترجیحا از گوشت گوسفندی و دنده استفاده می شود.
برای طبخ تاس کباب اصفهانی مواد تشکیل دهنده ی آن که شامل گوشت، پیاز، هویج، سیب زمینی، بِه، روغن، نمک و ادویه را در قابلمه ای به صورت لایه لایه می چینند و کمی آب روی آن میریزند و روی حرارت می گذراند تا کانلا پخته شود.
این خوراک خوش طعم را با نان سنگک تازه و سبزی خوردن بسیار لذیذتر می شود.
تاس کباب شیرازی
- گوشت خورشتی ۲۰۰ گرم
- سیب زمینی متوسط (مکعبی درشت) ۳ عدد
- گوجه فرنگی متوسط (درشت خورد شده) ۲ عدد
- پیاز متوسط نگینی شده ۱ عدد
- فلفل دلمه ای حلقه شده ۱ عدد
- زعفران دم کرده دو قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل ، زردچوبه ، ادویه آبگوشتی به مقدار لازم
- آب ۳ لیوان
- غوره در صورت تمایل
گوشت را به همراه پیاز ، زردچوبه و ادویه در قابلمه ریخته تفت داده تا تغییر رنگ دهد. آب را به گوشت اضافه می کنیم تا خوب بپزد.
سیب زمینی ، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ، رب گوجه و غوره را به گوشت پخته اضافه کرده تا با شعله ملایم بمدت ۴۵ دقیقه خورشت جا بیفتد.
در آخر زعفران دم کرده را اضافه کرده بعد از یک یا دو جوش از روی گاز برمی داریم.
در صورت تمایل می توانید بجای گوشت از مرغ در این خورشت استفاده کنید.
دیدگاه
نظر بدهید