طرز تهیه نان تافتون خراسانی به روش رومال
یکی از پرسش های زیادی که میشه درباره نان تافتون خراسانی و مقدار موادش هست که ما از چندتا نونوا و شاطر پرسیدیم و به ما دستور ادامه رو دادند.
شما اگر دستور دقیق و درست تری رو میدونید حتما کامنت کنید لطفاٌ
- طرز تهیه نان سیر پیتزایی
- طرز تهیه نان باگت خانگی
- طرز تهیه نان پنجره ای
- طرز تهیه نان تمیجان یا لاکو گیلانی
- طرز تهیه نان تافتون در فر خانگی
دستور تافتون خراسانی خونگی
این دستور توسط صفحه چنگالی از مشهد به اشتراک گداشته شده که امیدوارم به کار شما بیاد. طبق پرس و جو هایی که ما کردیم ظاهراٌ نزدیک ترین دستور مربوط به همین دستور هستش.
روغن رو داغ میکنیم، تخم گشنیز و زردچوبه رو بهش اضافه میکنیم و کمی روی حرارت هم می زنیم.
در ظرفی بزرگ(برای درست کردن خمیر )، آب و نمک میریزیم و مخلوط بالا رو بهش اضافه میکنیم.
از طرف دیگه ؛ خمیر مایه رو با آب ولرم قاطی میکنیم و به مدت ۱۰ دقیقه زمان میدیم تا عمل بیاد و روی اون حباب ایجاد بشه و به ترکیب قبل اضافه می کنیم.
آرد رو کم کم میریزیم و بعد از مخلوط کردن، با دست خوب ورز میدیم و زمانی که جمع شد زمان میدیم تا ور بیاد(زمان ور اومدن خمیر متغیره)
برای مواد روی نان ؛ پیاز ، سبزی ، کنجد ، سیاه دانه و زعفران دم کرده رو با هم مخلوط میکنیم.
خمیر حجم گرفته رو به قسمت های کوچک تقسیم می کنیم ، هر قسمت رو با وردنه باز میکنیم و از موادی که برای روی نان آماده کردیم روی خمیر بصورت یکدست پخش می کنیم و در فر میپزیم.
زمان پخت بسته به ضخامت نان متغیره، در کل هر وقت دیدید که نان ها طلایی شده و پف کرده از فر بیرون بیارید و داغ و تازه نوش جان کنید.
دستور تافتون خراسانی نانوایی
اونطور که ما مطلع شدیم ظاهراٌ به آردش بستگی داره و همهی آردا یکی نیست اما بطور معمول برای هرکیسه آرد به طور میانگین نصف استکان مایه خشک و یک سوم مایه تر و ۲۵۰گرم نمک نیازه.
خوابشم برای ۴۵ دقیقه تا یک ساعت گفته شده!
همچنین یکی دیگه به ما چنین دستوری رو داد:
آردها باهم فرق داره. یه خمیر ۴۰کیلو میندازی اول قلقش دستت بیاد. اگه جر بود نمکشو کم میکنی خوابشو زیاد میکنی و کارشم باید زیاد باشه ولی اگه نه له میشد نمکشو زیادکن و نزار زیاد بخوابه بنداز بالا کار کن تا خیلی له نشده.
حالا بنظر من جوش شیرین واسه هر آردی که باشه واسه یک کیسه، یکو نیم قاشق بزن و خمیرمایه چون هوا ممکنه سرد باشه یه تن ماهی واسه چهل کیلو مایشم فریمان باشه ک قویه. اگه خییییلی جر بود آب گرم بریز که اذیتت نکنه.
جوهر قند واسه مواردیه که اینکارارو انجام دادی ولی دیدی هیچ جوره را نداره. نمک بستگی ب آرد داره ولی مایه خمیر بستگی ب تابستون و زمستون داره هوا تاثیر میزاره رو زمان تخمیر
دیدگاه
نظر بدهید