تالش کباب ، رستورانی در مسیر قلعه رودخان با غذای خاص طالشی
اگر به گیلان سفر کرده باشید، حتما از قلعه رودخان که در سی کیلومتری فومن قرار داره دیدن کردید. تو این پست میخوایم یه کبابی خوب تو همین مسیر زیبا بهتون معرفی کنیم.
چرا تالش؟
طالش یا تالش طبق نوشته ویکیپدیا:
مردم تالش قومی ایرانیتبار هستند که سکونتگاه اصلی آنها در البرز غربی از جنوب شرقی جمهوری آذربایجان آغاز شده و تا شمال غربی استان گیلان و استان اردبیل در ایران ادامه دارد.
منابع رسمی دولت جمهوری آذربایجان شمار تالشان آن کشور را در سال ۲۰۰۹ برابر با ۱۱۲ هزار نفر ذکر کردهاند که ۱٫۳ درصد از مردم این کشور را تشکیل میدهد. این منابع شمار تالشهای جمهوری آذربایجان در سال ۱۹۹۹ را ۷۶٬۸۰۰ نفر یاد کردهبودند. تالشان خود اما معتقدند که تعداد تالش زبانهای جمهوری آذربایجان بسیار بیشتر یک میلیون و نیم نفر میباشد. به باور تالشها، شمار تالشان در ایران نیز بیش از ۶۰۰ هزار نفر است.
این قوم ایرانی در مسیر ماسوله یا قلعه رودخان با گویش و فرهنگ و سبک غذایی خاص خود زندگی میکنند. هرچند که هرچهبیشتر رو به جلو میرویم از این بار فرهنگی و محلی متأسفانه کاسته میشود.
حال که کمی درباره قوم تالش دانستیم، نگاهی بی اندازیم به رستورانی با نام ‘تالش کباب‘ که در مسیر فومن به سمت قلعه رودخان کباب های خوشمزه با گوشت محلی تازه و همچنین غذایی تالشی به نام شورَوآ سرو میکند.
شورَوآ چیست؟
غذایی بسیار مقوی، سرشار از پروتئین و بسیار چرب.
این غذا، یکی از خوراکهای قدیمی تالشهای ییلاقنشین و دامدار است.
مقوی بودن این غذا که به صورت معمول، اون رو با نون یا کته سرو میکنن به مردمان تالش انرژی کافی برای کوهپیمایی رو میده.
تفاوت عمدهٔ این غذا با عصرانهٔ معروف گیلانی ‘واویشگا‘ در نحوهٔ پخت و استفاده از گوشت و اندرونی گوسفنده.
زمان پخت این غذا به علت آبپز شدن در ابتدا و سپس سرخشدن در روغن دُمبه گوسفندی و چربی گوسفند چیزی حدود چهار ساعته هستش.
این غذا رو این روزها توی رستوران تالش کباب در روزهای دوشنبه میتونید تهیه کنید.
[evp_embed_video url=”https://www.namasha.com/videos/dl/7241463331/Shorwa_talesh.mp4″]
ویدیو لحظات تهیه شوروا ☝️
رستوران تالش کباب کجاست؟
ادرس این رستوران در مسیر رسیدن به قلعه رودخان هستش.
کافیه از سمت فومن برید به طرف جاده نوگوراب و از اونجا در روستای گشت بدنبال این رستوران بگردید.
محیط این رستوران بشدت گیراست چون با لوازم محلی خاص همون منطقه تزئین شده که حال و هوای متفاوتی رو به میهمانان میرسونه.
راستی در رستوران تالش کباب ، برنج سرو نمیشه و غذاها با نون هستش.
کباب محلی با گوشت گوسفندی تازه و راسته گوساله در کنار جوجه کباب خاصه خود این رستوران به همراه کباب کوبیده کاملا طبیعی و لذید و همچنین دل و قلوه و دمبه و خوراکی های دیگه جزو منوی این رستوران هست.
عکس هایی که در ادامه میبینید در اردیبهشت ۹۹ گرفته شد؛
دیدگاه
نظر بدهید