طرز تهیه ترشی انبه پاکستانی به روش بندری
آموزش طرز تهیه ترشی انبه به روش بندر عباسی جنوبی و ترشی انبه هندی با دستور رزا منتظمی و نکات مهم یه ترشی روغنی اصیل در ادامه مطلب.
در این قسمت از آموزش ترشی سایت گیلان فود میریم به سراغ ترشی انبه و آموزش تهیه اش به روش رزا منتظمی و یک روش مرسوم دیگر.
ترشی انبه رزا منتظمی
- آب لیمو نیم لیتر
- انبه نیم کیلو
- رب گوجه ۲۵۰ گرم
- سرکه نیم لیتر
- زعفران سائیده شده + پودر هل + دارچین و پودرقند در مجموع ۳ قاشق سوپخوری
چون معمولا انبه خشک در دسترس میباشد لذا قبلا برای آماده کردن انبه خشک بطریق ذیل عمل میکنیم:
انبه را یک شب در آب لیمو حل میکنیم و با رب گوجه فرنگی مخلوط مینمائیم و زعفران سائیده و دارچین و هل کوبیده و پودرقند را اضافه میکنیم (مقدار پودر قند و سایر ادویه بستگی به ذائقه ما دارد و باندازه ای که دوست داریم می توانیم کم یا زیاد کنیم.
بعد سرکه را می ریزیم و بهم میزنیم تا تمام مواد مخلوط شده و ترشی کاملا جا بیافتد این ترشی باید کاملا غلیظ و تقریبا سفت باشد.
ترشی انبه بندرعباسی
مواد اولیه برای تهیه ترشی انبه بندرعباسی به شرح زیر است:
- ۴ عدد انبهی پوستکنده و خردشده
- ۲ونیم پیمانه سرکهی سفید
- ۵ قاشق غذاخوری سس تمرهندی
- ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو
- ۵ فلفل تند خشکشده
- ۵ حبه سیر درسته
- ۱ قاشق چایخوری گلپر
- ۱ قاشق چایخوری سیاهدانه
- ۱ قاشق غذاخوری تخم گشنیز آسیاشده
- ۱ قاشق چایخوری نمک
برای تهیه ترشی انبه بندرعباسی فقط کافی است این مراحل را طی کنید:
آنها را چهار قسمت تقسیم کنید. هسته را جدا کنید و سپس قطعات را در اندازهی دلخواهتان خرد کنید؛ میتوانید آنها به تکههای بزرگ تقسیم کنید یا مانند سیبزمینی آنها را خلال کنید.
انبهها را در یک ظرف متوسط با آبلیموها مخلوط کنید.
سرکه را در با حرارت کم بجوشانید و روی همان شعلهی کم سیر و سس تمرهندی را به سرکه اضافه کنید و اجازه دهید ۵ دقیقه روی شعله بماند.
حال وقت اضافهکردن ادویههاست؛ اجازه دهید ۵ دقیقه دیگر هم روی شعله بماند.
در آخر انبههای خواباندهشده در آبلیمو را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید حدود یک دقیقه روی شعله بماند.
مخلوط را در شیشهای تمیز بریزید و در آن را محکم ببندید.
ترشی انبه بندرعباسی شما آماده است؛ شما از همان فردای آمادهشدن میتوانید آن را چاشنی غذای خود کنید. اگرهم اندکی صبور هستید، یک ماه صبر کنید که به طعم اصیلتر برسید.
نکته: بسیاری از بندرعباسیها دوست دارند از انبهی درسته ترشی بیندازند.
آنان با چاقو چهار برش به انبه میزنند، بهصورتیکه به عمق برشها به هستهی انبه برسد، اما انبه را جدا نمیکنند.
پس از جاافتادن ترشی، هستهی انبه هم تلخی و سفتی خود را از دست میدهد و طعم بسیار دلچسبی دارد.
این نوع ترشی انبه بندرعباسی طعمی و شکلی خاصتر دارد.
ترشی انبه پاکستانی
- انبه کال ۱ کیلو
- هویج ۳۰۰ گرم
- فلفل سبز تند تقریبا ۱۰تا۱۵ عدد
- سیر خورد شده ۱۰ حبه
- فلفل قرمز ۱ ق چ
- تخم رازیانه اسیاب شده ۱ قاشق چایخوری
- رب گوجه ۲ ق غ
- تخم گشنیز و فلفل سیاه و سیاهدانه و زیره هرکدام ۱ قاشق غ خ بو داده و اسیاب شده.
- روغن زیتون یا روغن مایع ۱ونیم تا ۲ لیوان
- سرکه به مقدار لازم
- نمک و زردچوبه به مقدار لازم
انبه و هویج رو خُرد کنید من هسته رو جدا کردم. نمک و زردچوبه بزنید و تا ۲۴ ساعت توی ابکش قرار بدین .
روغن رو داخل قابلمه بریزید رب گوجه رو اضافه کنید قشنگ سرخ بشه. سپس سیر و تمامی ادویه هارو داخلش بریزید.
انبه و هویج و فلفل هارو داخل قابلمه بریدید یکم تفت بدین در پایان سرکه رو اضافه کنید تقریبا تا جائیکه روی مواد را بگیرد اضافه میکنیم و بمدت ۲۰ دقیقه بذارید بپزه.
فوت و فن ترشی انبه
سعی کنید انبه کاملا کال باشد و هسته ان سفت نشده باشد در غیراینصورت فقط گوشت انبه قابل استفاده میباشد
سعی کنید ترشی ها زیاد روی حرارت نذارید زود له میشه
آب اضافی از انبه هارو که بمدت ۲۴ ساعت گذاشتید بریزید دور
تخم رازیانه به صورت دلخواهی قابل حذفه.
برای روغن ترشی هرچی بیشتر باشه خوشمزه تره من تقریبا دولیوان رو ریختم
دیدگاه
نظر بدهید