برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه ترشی مخلوط زرد و صورتی و قرمز

اموزش طرز تهیه ترشی مخلوط فوری و ترشی بعد از چند روز میرسد همراه با نکات مهم درست کردن ترشی زرد با دستور رزا منتظمی

ازین ترشی ها هم آموزش دادیم:

  1. طرز تهیه ترشی لیته بادمجان فوری
  2. سیر ترشی شمالی درست کنید
  3. آموزش ترشی با سیب زمینی ترشی

ترشی مخلوط

طرز تهیه ترشی مخلوط زرد رنگ

اول از همه گل کلم هارو خرد میکنیم میشوریم و به همراه هویج و خیار ورقه‌ای خرد شده و هرچیزی که دوست دارین مثل بادمجون و موسیر میریزیم داخل آب به همراه نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاری، گلپر و سیاه دانه.

میزاریم رو شعله تا چنتا جوش بخوره ولی مواد نرم نشه و بعد آبکش میکنیم و می‌ریزیم رو یه پارچه تمیز که آبش گرفته بشه.

بعد که آبش گرفته شد می‌ریزیم داخل شیشه و لایه لایه بهش فلفل سبز، سیر و سبزی شامل شوید و کرفس اضافه میکنیم.

سبزیجات تازه باشه بهتره ولی میتونید از شوید و کرفس خشک استفاده کنید و در آخر هم سرکه بهش اضافه میکنیم(اگه نمکش کم بود تو این مرحله میتونید کمی دیگه نمک بهش اضافه کنید).

درب شیشه رو ببندین و به مدت چند ساعت برعکس کنید که سبزی‌های خشک روی سطح سرکه‌ها نمونه و بعد بزارین داخل یخچال و بعد از ۲۴ ساعت نوش جان کنید.

اگه دوست دارید ترشیتون سفت تر باشه موادو نپزید

اول از همه گل کلم هارو خرد میکنیم میشوریم و به همراه هویج و خیار ورقه‌ای خرد شده و هرچیزی که دوست دارین مثل بادمجون و موسیر میریزیم داخل آب به همراه نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاری، گلپر و سیاه دانه.

میزاریم رو شعله تا چنتا جوش بخوره ولی مواد نرم نشه و بعد آبکش میکنیم و می‌ریزیم رو یه پارچه تمیز که آبش گرفته بشه.

بعد که آبش گرفته شد می‌ریزیم داخل شیشه و لایه لایه بهش فلفل سبز، سیر و سبزی شامل شوید و کرفس اضافه میکنیم.

سبزیجات تازه باشه بهتره ولی میتونید از شوید و کرفس خشک استفاده کنیو و در آخر هم سرکه بهش اضافه میکنیم(اگه نمکش کم بود تو این مرحله میتونید کمی دیگه نمک بهش اضافه کنید).

درب شیشه رو ببندین و به مدت چند ساعت برعکس کنید که سبزی‌های خشک روی سطح سرکه‌ها نمونه و بعد بزارین داخل یخچال و بعد از ۲۴ ساعت نوش جان کنید.

اگه دوست دارید ترشیتون سفت تر باشه موادو نپزید و خام بار بزارید. مواد رو میپزیم که بعد از ۲۴ ساعت اماده بشه!

طرز تهیه ترشی مخلوط فوری

mahnaz_bannoo با تشریح روش خودش برای درست کردن این ترشی نوشت:

طرز تهیه ترشی لیته بادمجان فوری

در ابتدا تمام مواد اولیه رو خوب می‌شوریم و رو پارچه پهن می‌کنیم تا آبش کاملا خشک بشه.

مواد اولیه شامل گل کلم، هویج، بادمجون، کرفس، خیار، کلم سفید، سیر، هست البته میتونید هر کدوم رو که دوست نداشتید حذف کنید یا مقدارش رو کم کنید!

تمام سبزیجات شامل (نعناع، جعفری، مرزه، ترخون، پونه) رو یه شکل دلخواه خرد می‌کنیم و حالا سرکه رو میذاریم رو حرارت تا جوش بیاد.

با توجه به سفتی سبزیجات اونا رو شروع میکنیم به ترتیب اضافه کردن، نمک و فلفل و ادویه ها شامل(زردچوبه، پودر گلپر، نعناع، پودر تخم گشنیز، سیاهدونه) رو هم اضافه می‌کنیم.

بعد از اضافه کردن تمام مواد حداکثر این ترشی دو دقیقه رو حرارت باید بمونه(اگه بیشتر بشه مواد خیلی نرم و له میشه).

بعد زمان گفته شده خاموش میکنیم تا سرد بشه و سپس تو شیشه میریزیم.

بهتره بزارید چند هفته مواد با سرکه و سبزیجات طعمش جا بی افته و بعد استفاده کنید.

ترشی مخلوط صورتی

برای تهیه این مدل ترشی مخلوط که به رنگ صورتی(ولی معروفه به قرمز) فیلم زیر رو ببینید تا نکات و طرز تهیه اش رو به خوبی یاد بگیرید.

دریافت ویدیو

مثل ترکیب بالاست تقریبا. گل کلم ، هویج، خیار ، کرفس ، لبو، سیر ، فلفل تند ، سبزی معطر(شامل پونه ، سرسم یا همون سوسنبر ، زلنگ یا چوچاق) اول همه مواد رو بشورین و خورد کنین بزارین کامل خشک بشه.

بعد همه رو باوهم مخلوط کنین یهش نمک و پودر گلپر و کمی شکراضافه کنین بعد ترکیب مساوی سرکه و اب جوشیده سرد بریزین.

میتونین هویج و لبو رو خیلی کم جوش بزنین و همون اب رو بعد سرد شدن با سرکه مخلوط کنین و تو مواد بریزین.

ترشی مخلوط صورتی

نکات تهیه ترشی مخلوط بازاری

اولین عامل موثر در تهیه ترشی خوب سرکه آن است.

بهترین نوع سرکه از انگور یا کشمش گرفته میشود که برای تهیه ترشی باید خالص(سرکه سفید) باشد.

در صورتیکه از خالص بودن سرکه اطمینان ندارید بهتر است سرکه را قبل از تهیه ترشی چند جوش بدهید چون علت کمک زدن ترشی میتواند خالص نبود سرکه آن باشد.

سبزی هایی را که در تهیه ترشی بکار میروند باید قبلا تمیز کرد و شست و کاملا خشک کرد.

میوه ها را باید در سرکه پخته شوند و بعد از آنها ترشی درست کرد.

ظرفی که ترشی در آن نگهداری میکنیم باید دارای درب محکم باشد و ترشی را باید در جای خشک محفوظ نگه داشت تا خراب نشود!

عکس همه غذاهای محلی گیلان

اغلب این سوال پیش می آید که چرا در قدیم ترشیها و مرباها محفوظ میماندند و به آسانی خراب نمیشدند؟!

واضح است که وضع ساختمان های امروز طوری است که با وجود بخاری و شوفاژ هوا همیشه گرم تر از ساختمان های قدیم میباشد.

زیرزمین های وسیع و خشک سابق برای نگاهداری اغذیه و ترشی ها از آنها استفاده میشد دیگر امروز وجود ندارد!

درهرحال امروزه باید برای نگه داری این مواد از یخچال یا جاهای خنک خارج از ساختمان مانند بالکن هایی که آفتاب نمی‌گیرند استفاده کرد.

قاشق یا ملاقه ای که با آن ترشی برمیدارید اگر چرب یا آلوده باید قطعا ترشی شما کپک میزند و کف میکند و خراب میشود.

ممکن است ترشی را آبغوره و آبلیمو تهیه کرده و میوه های پخته و چرخ شده و سبزی های ترشی را به شرحی که گذشت اماده نموده و بجای سرکه روی آنها از ابلیمو یا آب غوره استفاده کنید که در این صورت باید آبغوره را قبلا جوشانیده باشید!

میزان سرکه و ادویه ترشی را می توانید بر طبق ذائقه خودتان افزایش و کاهش بدید.

هرگز گل کلم را قبل از اینکه به ترشی اضافه می‌کنید نجوشونید چون با جوشوندنش تُردی و سفیدی گل کلم از بین میره!(در دستورات مختلف حواستون باشه با این نکته)

دقت کنید که اگر آب شیر نجوشیده بریزید یا آب جوش استفاده کنید باعث کپک زدن ترشی میشن پس حتماً آب رو بزارید بجوشه و اجازه بدید خنک بشه و بعد داخل مواد بریزید تا کپک نزنه!

ترشی بعد از چند روز میرسد؟

بستگی به نوع ترشی شما داره. ولی معمولا بین ۱ تا ۲ هفته زمان نیاز هست تا ترشی برسه.

برای مثال سیرترشی از هفت روز تا ۷ سال میتونه زمان ببره!

اما بعضیا ترشی هاشون رو در طی ۲۴ ساعت اولیه استفاده میکنند.

اما بطور معمولا همان ۱۰ تا ۲۰ روز زمان کافی است.

ترشی مخلوط

نسبت سرکه و آب در ترشی مخلوط

باید حواستون باشه که از چه سرکه ای استفاده میکنید و این بستگی به اسیدی بودن سرکه تون داره. اما به طور معمول به ازای هر پیمانه سرکه باید ۳ پیمانه آب بریزید و بجوشونید!

اگه سرکه خیلی تند هستش می‌تونید، نصف آب جوشیده خنک و نصف سرکه استفاده کنید تا خیلی تند نباشه

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4.67 (3 رای)