برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه شامی ترش به روش اصیل گیلانی

اموزش آشپزی طرز تهیه شامی ترش با رب انار یا خورش ترش شامی ماسوله و کتلت آبدار گیلانی و همچنین ترش شامی با لپه به همراه فوت و فن مخصوص.

در این سری از آموزش خورش سایت گیلان فود قراره یکی از ناب ترین خورش های گیلانی رو آموزش بدیم که شک نکنید با تهیه اش به میزان خوشمزگیش پیش میبرید.

اینهارو ببین:

خورش شامی ترش یا به لهجه گیلکی ‘ترش شامی’ یکی از غذاهای خوشمزه گیلانی هستش که ممکنه به روش‌های مختلف طبخ بشه.

ما در اینجا میخوایم متداول ترین روش تهیه شامی ترش رو بهتون اموزش بدیم.

ترش شامی

طرز تهیه شامی ترش ماسوله

اموزش یه مدل ترش شامی خوشمزه که به مدل ماسوله ای (احتمالا بخاطر درصد بالای گوشت در ترکیب کتلت) معروف هستش.

  • گوشت چرخ‌کرده ۳۰۰ گرم
  • پیاز رنده شده:یک عدد
  • پیاز خورد شده یک عدد
  • گوجه‌فرنگی ۲ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • جعفری خرد شده: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • آب: یک لیوان
  • آب نارنج: نصف لیوان
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

پیاز را ریز رنده کرده و سپس با گوشت چرخ‌کرده و جعفری خرد شده نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و ورز دهید.

از مواد به اندازه یک نارنگی برداشته و در کف دست به صورت گرد پهن کنید.

در تابه‌ مقداری روغن بریزید و شامی‌ها را در آن سرخ کرده و کنار بگذارید.

یک پیاز رو نگینی خورد کنید و تفت بدید و بعد گوجه‌فرنگی‌ها را نگینی خرد کرده و به پیاز اضافه کنید و سرخ کنید تا تغییر رنگ دهند و بعد رب بریزید و تفت دهید و یک لیوان آب به آن اضافه کنید.

ترش شامی

وقتی سس به جوش آمد، شامی‌ها را در آن بریزید و ۳۰ دقیقه روی شعله ملایم بگذارید تا مغزپخت شوند.

در اواخر پخت آب نارنج اضافه کنید و ده دقیقه زمان دهید تا شامی‌ها مزه‌دار و ترش شوند. حالا دیگه خورش شامی ترش ما آماده است.

به جای آب نارنج می‌توانید از آبغوره استفاده کنید، و در کنار سیب‌ زمینی سرخ کرده و کته سرو کنید.

طرز تهیه شامی ترش با لپه

  • آبغوره به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ ۲ تا ۳ عدد
  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • لپه ۳ قاشق غذاخوری
  • سیب زمینی کوچک ۳ عدد
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • دارچین به مقدار لازم

ترش شامی با لپه

ابتدا لپه را بشویید و با مقداری آب و نمک و روغن بپزید. وقتی لپه خوب پخت آب آن را کنار بگذارید و لپه را خوب له کنید. پیازها را رنده کنید و آب اضافه آن را بگیرید.

سپس گوشت، لپه، پیاز، تخم‌مرغ، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید.

تابه ای را داغ کنید و در آن روغن بریزید. از مایه گوشت به اندازه یک گردو بردارید و کف دست به صورت دایره کوچک درآورید و سرخ کنید.

در قابلمه کوچکی رب گوجه‌فرنگی را با کمی روغن تفت دهید و بعد آب لپه را که کنار گذاشته بودید، آبغوره، نمک، فلفل، کمی دارچین و زردچوبه را به آن اضافه کنید.

ترش شامی با لپه

اگر مایه غلیظ بود کمی آب به آن بیفزایید. وقتی سس خوب جوشید، شامی‌هایی را که سرخ کرده اید، داخل آن بچینید و اجازه دهید تا گوشت بپزد.
معمولاً در حدود نیم ساعت کافی است.

سیب‌زمینی را پوست بکنید و به صورت حلقه‌ای خرد کرده و در روغن سرخ کنید و برای تزیین غذا از آنها استفاده کنید.

اگر مایه ترش شامی بیش از حد شل بود و در دست شکل نمی گرفت، می‌توانید از یک قاشق غذاخوری آرد نخودچی استفاده کنید در صورت تمایل به جای آبغوره از آبلیمو یا آب نارنج استفاده کنید.

طرز تهیه شامی ترش با رب انار

این نوع از ترش شامس با رب انار در گیلان متداول نیست و دستوری که دز ادامه میخونید یکی از روش های کمترگفته شده برای درست کردن این غذا است.

  • گوشت چرخ شده ۴۰۰ گرم
  • آرد نخودچی ۳ ق غذا خوری
  • رب گوجه یک ق غ خوری
  • رب انار خونگی ۳ ق غ خوری
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • زعفران زردچوبه فلفل سیاه و نمک به مقدار لازم
  • جعفری و گشنیز ۱۰۰ گرم
  • آبلیمو تازه یک ق غ خوری

ترش شامی با رب انار

یک عدد پیاز و رنده کنید. بعد با گوشت و ادویه‌ها جعفری گشنیز و آرد نخوچی خوب ورز دهید و در تابه سرخ کنید ، به هر شکلی که دوست دارید!

در ظرف دیگری یک عدد پیاز دیگر را رنده کنید خوب تفت دهید کمی زردچوبه و فلفل بزنید یک قاشق رب گوجه و دو تا سه قاشق رب انار و یک قاشق آبلیمو بریزید و کمی تفت دهید.

یک لیوان آب بریزید تا زمانیکه جوش آمد شامی ها را بچینید داخلش (سعی کنید تو تابه درست کنید تا شامی‌ها روی هم قرار نگیرد کنار هم چیده شود).

سپش درشو بزارید و بعد از ده دقیقه شامی ها را برگردونید تا هردو طرف در سس پخته شود.

در کل حدود نیم ساعت زمان برای پخت خورش شامی ترش کافیه و بعد با کته یا نان نوش جان کنید.

میتونید سبزی معطر که برای کوفته هم استفاده میکنید بریزید یا هر سبزی که دوست دارید.

فیلم شامی ترش گیلانی

دستور تهیه این مدل ترش شامی گیلانی رو در فیلم پایین به همراه نکات و مقدار مواد لازم براتون قرار دادیم.

مواد برای شامی:

  • گوشت چرخ‌کرده:۵۰۰ گرم
  • پیاز بزرگ: ریز رنده شده و آب گرفته شده ۱ عدد
  • نمک فلفل:به مقدار لازم
  • سبزیجات معطر ریز خرد شده: ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای سس شامی:

  • پیاز نگینی ریز خورد شده: ۱ عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک فلفل زردچوبه: با میزان لازم
  • آبغوره ترش: به میزان لازم«ترشی خورشتتون به ذائقه تون بستگی دارد واسه همین مقدارش و نمینویسیم اما در کل این خورشت ترشه»
  • آب:۲ لیوان
  • سبزیجات معطر خورد شده:۲ قاشق غذاخوری

سبزیجات معطر شامل جعفری + ریحون + نعنا به مقدار مساوی و کمی چوچاق هستش.

هر کدوم رو ندارید مشکلی نیست. اگر سبزی شمالی چوچاق در دسترس‌تون نیست میتونید حذفش کنید.

سیب زمینی و گوجه سرخ شده به دلخواه هستش،میتونید حذفش کنید.

دریافت ویدئو

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
2 (3 رای)