طرز تهیه ترش واش خورشت خانم نجاتی
آموزش یه غذای اصیل گیلانی که تو هر منطقه از گیلان اسم خاص خودشو داره؛ ترش واش خورش، آبکی ، هولابی ، هلی آبه و… که تقریبا نحوه طبخش فرق چندانی با هم نداره.
ترش واش که بود و چهکرد؟!
نام این خورشت از گیاهی به اسم شبدرترشک یا همان ترشه واش گرفته شده.
ترشه واش گیاهی خودرو است که معمولا در مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری به صورت طبیعی رشد میکند.
در ایران این گیاه در استانهای گیلان ( لاهیجان و لنگرود ) و در استان لرستان نیز یافت میشود.
سبزی ترش واش چیه؟
ترکیبات مختلفی استفاده میکنند اما همانطور که در پایین تر بهتون آموزش خواهیم داد و در تصویر زیر هم میبینید، سبزی ترش واش شامل گشنیز ، نعنا ، سیر ، شبدر ترشک ، چوچاق و سبزی محلی ترش واش که در طرفای لرستان ‘توله’بهش میگن.
مواد لازم برای درست کردن ترش واش
- بادمجان ۴ عدد متوسط
- گوجه فرنگی ۳ عدد
- مرغ (ترجیحا ران) ۱ عدد
- پیاز ۱ عدد بزرگ
- رب انار ۲ قاشق غذاخوری
- رب آلوچه ۳ قاشق غذاخوری
- سبزی مخصوص (ترشه واش، گشنیز، نعنا، سیر، ترشک و چوچاق)
- نمک و فلفل و زرد چوبه
چجوری ترش واش درست کنیم؟
Farhadchef درباره طرز تهیه این خورشت شرق گیلانی نوشت :
برای تهیه خورش ترشه واش ابتدا از آماده کردن بادمجانها شروع میکنیم. بادمجانها را شسته و آنها را پوست کنید.
یک ظرف مناسب بردارید و درون آن آب و نمک بریزید.
آن را هم بزنید تا نمک درون آب حل شود، سپس بادمجانها را حدود نیم ساعت داخل آب قرار دهید.
اینکار برای گرفته شدن تلخی بادمجان لازم است.
سبزیها را نیز شسته و ساطوری کنید.بادمجانها را با روغن سرخ کنید.
سبزیها را نیز با اندکی روغن در یک ظرف جدا سرخ کنید. سپس پیاز را رنده کنید و به ظرف سبزی در حال سرخ شدن اضافه کنید.
سبزیها را دائم هم بزنید تا ته نگیرد.
پس از اینکه سبزیها تقریبا سرخ شد، بادمجانها را هم به ظرف اضافه کنید.
مرغ را داخل تابهای جدا قرار داده و با نمک، فلفل و زردچوبه آن را تفت دهید.
پس از انجام اینکار، مرغ را نیز به ظرف سبزی اضافه کنید.
رب انار و رب آلوچه را با کمی آب گرم داخل یک لیوان رقیق کنید و به غذا اضافه کنید.
در حین اضافه کردن، مواد را هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند.
در این مرحله دو لیوان آب داخل ظرف غذا بریزید.
پس از مدتی که آب خورش جوشید، زیر گاز را کم کنید تا خورش به آرامی جا بیفتد.
این مرحله حدود ۴۵ دقیقه زمان میبرد.بعد از اینکه حس کردید بادمجانها پخته شده اند، خورش را هم بزنید تا بادمجانها کاملا با مواد دیگر مخلوط شوند.
بعد از چیزی حدود یک ربع خورشت ترشه واش آماده است.
ترش واش در اصل در گمج و با برنج کته شمالی سرو میشود
گوجه هارو هم سرخ کنید و در انتهای کار روی خورشت تون بذارید. میتونید بادمجون هارو هم مثل گوجه سرخ کنید و کنار خورشت قرار بدید.
دیدگاه
3 دیدگاه
مگه از غذاهای شمالی خوشمزه تر و لذیذترم هست
کلی لذت بردم
واقعا خوشمزه س مخصوصا که با سبزیهای مخصوصش درست بشه😋😋😋😋😋
درود به شما 🤩🤩
یکی ازفامیلهامون رفتن کوچ تنکابن وبعدازسالها ما رفتیم خونه شون وحسابی گرسنه شده بودیم بعدازچای وشیرینی وصحبت غذا آوردن گفتم آخ جون قرمه سبزی ولی طعمش جادویی بود هرچه میخوردم سیر نمیشدم گفتن این اسمش ترشه واش یا غورابه هست خیلی لذیذ بود اونها گوجه وبادمجونو توش ساتوری ریز کرده بودن ودیده نمیشد
نظر بدهید