برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

کلوچه فومن را مثل فومنی ها درست کنید + تصاویر

از مشهورترین شیرینی های قدیمی استان گیلان ، کلوچه فومن هستش میخوایم طرز تهیه روش اصلی کلوچه فومن رو بهتون آموزش بدیم.

تاریخچه کلوچه فومن

کمتر جایی تاریخچه درستی از این کلوچه منتشر کرده.

بر طبق تحقیق محلی ، واقعیت اینه که نانوایی‌های شهر فومن در قدیم وقتی نان پخت میکردند ، در کنارش از خمیرهای باقی مونده نون همون روز شیرینی خوشمزه با گردو سائیده شده درست میکردند.

پیش زمینه اولیه چنین کلوچه ای از سفر نانوایان دیار فومنات به کربلا در آنها پدید آمد.

شهرت کلوچه فومن بیشتر برای زمانی هستش که این کلوچه بعنوان شیرینی رسمی در بازی های رسمی آسیایی تهران در سال ۱۳۵۳ بین میهمانان پخش شد.

کلوچه فومن شف طیبه؟!

ما به جای شما در سایت و صفحه اینستاگرام شف طیبه رو جستجو کردیم اما متأسفانه ایشون آموزشی برای کلوچه فومن نگذاشتند.

خرید قالب کلوچه فومن

برای درست کردن کلوچه فومن نیاز به قالب یا مهر دستگاه این شیرینی دارید.

ما کار شمارو راحت کردیم و از یه مغازه قدیمی در فومن براتون قیمت گرفتیم و فرمودند قیمت این دستگاه ۸۰ هزارتومن هستش.

کیفیت چوب نراد و فوق العاده اصیل و دقیق هستش.

عکسش رو هم که میبینید

اگر نیاز بهش داشتید میتونید از طریق قسمت تماس با ما یا نظرات شماره تماس‌تون رو قرار بدید تا هماهنگی لازم برای ارسال دستگاه قالب کلوچه فومن رو انجام بدیم.

مواد تهیه کلوچه فومن

آرد یک کیلوگرم، روغن جامد ذوب شده یا کره دویست و بیست گرم. آب دویست میلی لیتر، ماست دویست میلی لیتر ،شکر صدو هشتاد و پنج گرم ، تخم مرغ چهارعدد . نمک یک چهارم قاشق چایخوری، مخمر یا خمیر مایه یک قاشق سوپخوری ، وانیل یک هشتم قاشق چایخوری یا هل ، پکینگ پودر یک قاشق مرباخوری

نکات مهم در تهیه رشته خشکار رشتی ؛ دسر ماه رمضان گیلانی‌ها

مواد میانی کلوچه

گردو پودر شده سه پیمانه، پودر قند چهارصد گرم، دارچین یک ق چ ، جوز هندی یک عدد. پودر هل

اموزش درست کردن کلوچه فومن

ابتدا خمیر مایه را با آب ولرم و یک قاشق شکر مخلوط کرده و ده دقیقه استراحت میدهیم.

بعد در ظرفی جداگانه شکر و ماست و تخم مرغ و روغن جامدی که آب شده را با وانیل مخلوط میکنیم و کمی هم میزنیم.

در کف فر ظرفی را از آبجوش پر کرده و قرار میدهیم تا هوای فر مرطوب باشد

سپس خمیر مایه را که پف کرده و رسیده اضافه میکنیم و در انتها آرد را که با پکینگ پودر و نمک الک کرده ایم کم کم به موادمان اضافه می کنیم تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاید.

بعد خمیر را جمع کرده و دو ساعت در هوای آشپزخانه استراحت میدهیم.

بعد از دو ساعت از خمیر باندازه یک نارنگی کوچک برداشته و در کف دستمان باز می کنیم و مواد میانی را که با هم مخلوط کرده ایم در وسط آن قرار میدهیم و دوباره خمیر را جمع می کنیم مثل بقچه و با وردنه به آرامی به روی آن فشار میدیم تا کمی نازک و گرد بشود.

قبل از هر چیز تمام مواد میانی کلوچه را در ظرفی با هم مخلوط میکنیم و کنار میگذاریم و بعد به درست کردن خمیر میپردازیم

پس از آن میتوانیم روی کلوچه را با زرده تخم مرغ و کنجد بپوشانیم و در فر ۱۸۰درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردیم بمدت سی دقیقه بپزیم.