برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه کلوچه فومن اصل مثل بازاری

از مشهورترین شیرینی های قدیمی استان گیلان ، کلوچه فومن هستش میخوایم طرز تهیه روش اصلی کلوچه فومن رو بهتون آموزش بدیم.

تاریخچه کلوچه فومن

کمتر جایی تاریخچه درستی از این کلوچه منتشر کرده.

بر طبق تحقیق محلی ، واقعیت اینه که نانوایی‌های شهر فومن در قدیم وقتی نان پخت میکردند ، در کنارش از خمیرهای باقی مونده نون همون روز شیرینی خوشمزه با گردو سائیده شده درست میکردند.

پیش زمینه اولیه چنین کلوچه ای از سفر نانوایان دیار فومنات به کربلا در آنها پدید آمد.

شهرت کلوچه فومن بیشتر برای زمانی هستش که این کلوچه بعنوان شیرینی رسمی در بازی های رسمی آسیایی تهران در سال ۱۳۵۳ بین میهمانان پخش شد.

کلوچه فومن شف طیبه؟!

ما به جای شما در سایت و صفحه اینستاگرام شف طیبه رو جستجو کردیم اما متأسفانه ایشون آموزشی برای کلوچه فومن نگذاشتند.

خرید قالب کلوچه فومن

برای درست کردن کلوچه فومن نیاز به قالب یا مهر دستگاه این شیرینی دارید.

ما کار شمارو راحت کردیم و از یه مغازه قدیمی در فومن براتون قیمت گرفتیم و فرمودند قیمت این دستگاه ۸۰ هزارتومن هستش.

کیفیت چوب نراد و فوق العاده اصیل و دقیق هستش.

عکسش رو هم که میبینید

اگر نیاز بهش داشتید میتونید از طریق قسمت تماس با ما یا نظرات شماره تماس‌تون رو قرار بدید تا هماهنگی لازم برای ارسال دستگاه قالب کلوچه فومن رو انجام بدیم.

طرز تهیه کلوچه فومن

عطر و بوی این شیرینی واقعا عالیه و وقتی توی خونه هاتون پخش میشه خیلی حس خوبی رو براتون به ارمغان میاره پس پیشنهاد میکنم حتما امتحانش کنین و در کنار عزیزانتون لذتش رو ببرید.

برای شروع تهیه یه کلوچه فومن بازاری ابتدا مواد زیر رو تهیه کنید؛

داشتن یه فر خوب برای درست کردن کلوچه فومن خیلی مهمه، چون کلوچه باید در دمای بالا و مدت زمان کوتاه بپزه و طلایی بشه تا خشک نشه.

مواد تهیه کلوچه فومن

  • ۳۵۰ گرم
  • شکر ۱.۲ پ
  • کره ۷۰ گرم
  • نمک ۱.۲ ق.چ
  • شیر ولرم ۱.۲ پ
  • خمیر مایه ۱ ق.چ
  • تخم مرغ ۱ عدد

مواد میانی کلوچه

  • آرد ۱۲۰ گرم
  • شکر ۲۰۰ گرم
  • گردو پودر شده ۴ ق.غ
  • کره ۶۰ گرم
  • روغن مایع ۲۰ گرم
  • پودر دارچین ۱.ق غ
  • پودر هل ۱.۲ ق.چ

شیر و ۱ قاشق از شکر و خمیر مایه و مخلوط میکنیم و روش رو میپوشونیم میزاریم ۱۵ دقیقه بماند تا عمل آید.

استفاده از یک دونه تخم مرغ و نصف قاشق چایخوری بکینگ پودر و ریختن شیر به جای آب، یا نصف قاشق چایخوری مخمر فوری به نرم شدن خمیرتون کمک میکنه ، ولی حقیقت اینه که خمیر اصلی کلوچه فومن این مواد رو نداره. پس دیگه تصمیم با خودتون.

بعد تخم مرغ و بقیه شکر و کره به دمای محیط رسیده و خمیر مایه عمل آمده و با هم مخلوط میکنیم و نمک و با آردی که الک کردیم مخلوط کرده و کم کم به مواد اضافه میکنیم تا خمیری لطیف که به دست نچسبد بدست آید (ممکنه کمی بیشتر یا کمتر آرد نیاز باشه من ۲ قاشق بیشتر آرد زدم).

10 رستوران محبوب گیلان به انتخاب مردم

بعد روی خمیر و میپوشونیم و به مدت یک ساعت و نیم استراحت میدهیم و مواد میانی و آماده میکنیم.

شکر و دارچین و هل و کره و روغن و با هم مخلوط کرده و کم کم آرد و اضافه میکنیم تا مواد شکل خمیری منسجم بشه.

بعد خمیر کلوچه و دوباره بعد از استراحت کمی ورز میدهیم و به قسمتهای مساوی تقسیم میکنیم و با دست کمی باز میکنیم.

از مواد میانی به اندازه دلخواه بر میداریم و وسط خمیر میزاریم و خمیر و گرد میکنیم و روی آن را مهر مخصوص کلوچه میزنیم و کمی زرده تخم مرغ و کنجد روی کلوچه میزنیم و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار میدهیم.

آموزش تصویری کلوچه فومن

دریافت ویدئو