طرز تهیه ته چین مرغ ساده به روش رزا منتظمی
آموزش طرز تهیه ته چین مرغ در فر یا درست کردن ته چین ساده مرغ و ته چین مرغ در فر و بررسی نکات تهیه ته چین ساده
در این سری از آموزش پلو سایت گیلان فود میخوایم از ابتدا تا انتهای درست کردن ته چین رو با نکات کامل آموزش بدیم.
این لینکهارو ببین:
آموزش ته چین مرغ در قابلمه
در ابتدا چند تیکه مرغ (سینه باشه بهتره) رو با هویج و پیاز و فلفل دلمه و اگر برگ بو داشتید داخل قابلمه بریزید و زردچوبه و کمی عصاره مرغ (گالینابلانکا) اضافه کنید.
اجازه میدیم که مرغ کامل بپزه و طعمش جا بی افته و زمانی که پخت اونو بیرون میاریم و مرغ هارو ریش ریش میکنیم. آب مرغ رو نگه میداریم که بعدا بهش نیاز داریم.
برنج رو سه بار میشوریم و توی ظرف میریزیم و بهش مقداری آب اضافه میکنیم تا جایی که اندازه یک بند انگشت اب بالاتر بیاد! بعد یک قاشق کوچک نمک و و سر قاشق چای خوری پودر یا عصاره یا زعفران دم کرده به همراه یکی دو قاشق روغن اضافه میکنیم. در قابلمه رو میذاریم تا برنج با حرارت کم بپزه.
تو یه ماهیتابه جدا هویج هایی که باید خیلی ریز خُرد کنیم رو کمی تفت میدیم تا سبک بشه و بعد قارچ های خُرد شده رو میریزیم و اونم با هویج کمی سرخ میکنیم تا سبک بشه.
برای اینکه کمتر روغن استفاده بشه از آب مرغی که مزه دارش کردید تو ماهیتابه بریزید و آروم آروم مرغ هارو هم اضافه کنید و با قارچ و هویج تفت بدید.
در همین حین به برنج تون سر بزنید و اگر آبش کشیده شد زیرشو خاموش کنید تا مواد دیگه ای رو که باید بهش اضافه کنیم را اضافه میکنیم.
به مواد اصلی مون یه کاسه ذرت و نصف قاشق مرباخوری ادویه و یک قاشق مرباخوری نمک میریزیم و کمی تفت میدیم و سر آخر دو تا سه قاشق رب گوجه اضافه میکنیم و این بار بخوبی تفت میدیم مواد رو با رب که رنگ قرمزی به همه جای موادمون بگیره.
حالا میریم سراغ کاسه یا ظرفی که آب مرغ رو تو اون نگه داشتیم و بهش ماست و تخم مرغ رو اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم و روی برنج مون میریزیم. بعد با قاشق از برنج های زیر میکشیم رو و به این صورت باحوصله هَم میزنیم چون اگر عجله کنید بافت برنج تون لَه میشه.
حالا تو یه قابلمه ۸ نفره نچسب با کف گیر از برنج مون میریزیم ته ظرف و صاف و فشرده اش میکنیم و در لایه بعد مواد مرغ رو میریزیم.
اگر میخواید موقع برگردوندن ته چین ظاهرش لایه به لایه نباشه بهتره موقع چینش لایه ها از مواد مرغی به اندازه استفاده بشه که تیم سانت از بغل ظرف فاصله داشته باشه!
خیلی فشار ندید که برنج لِه بشه ، درحدیکه برنج فشرده بشه کافیه. دقت کنید که لایه آخر برنج باید باشه.
بعد در قابلمه رو میذاریم و به مدت ۲۵ دقیقه (بستگی به حرارت داره) اجازه میدیم تا ته چین در قابلمه دم بکشه و جا بی افته.
زمانی که آماده شد کافیه یه سینی بزرگتر از قابلمه روش بزارید و برگردونید تا ته چین خوشگل داشته باشید.
ته چین نیاز به تزئین خاصی نداره چون خودش ظاهر خوبی داره اما اگر خواستید میتونید روشو با کمی زرشک و خلال پسته و بادام و پوست پرتغال خلالی و نازک تزئین کنید.
ته چین مرغ در فر
- برنج ۴ پیمانه
- ماست ۱ پیمانه
- زرده تخم مرغ ۲ عدد
- سینه مرغ ۲ عدد
- پیاز ۲ عدد بزرگ
- زرشک به میزان کافی
- زعفران هرچی بیشتر بهتر
- روغن مایه نصف پیمانه
- نمک فلفل دارچین گلاب به میزان کافی
ابتدا پیازهارو خلال کنید و ته ظرف بچینید و زردچوبه نمک فلفل پودر سیر و پودر پیاز و زعفران روی آن بریزید.
سینه هارو بچینید روی آن و نصف استکان آب زیرش کم باشه و تا خوب بپزه بعد از پخت میزاریم سرد بشه و ریش ریش میکنیم.
در ظرف دیگر ۲ عدد زرده تخم مرغ و خوب هَم میزنیم سپس بهش نمک فلفل پودر دارچین گلاب و زعفران و روغن اضافه میکنیم.
خوب که مخلوط شد، ماست را اضافه و خوب با همزن دستی میزنیم و نگاه میکنید اگر باز زعفران خواست میریزیم و برنج را میزاریم آب جوش بیاد و میریزیم و برای ته چین یکم زنده برمیداریم و آب کش میکنیم وقتی برنج یکم از داغی افتاد به مواد اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا مخلوط بشه.
ظرف مورد نظر را چرب میکنیم و نصف برنج را داخلش میریزیم و خوب فشار میدهیم و مرغ ریش ریش را در وسط آن میریزیم. فقط دقت داشته باشید یک سانت از لبه برنج خالی باشد.
سپس زرشک را که آماده کردیم میریزیم و بقیه برنج را دوباره میریزیم و فشار میدهیم سپس چند قطع کرده روی آن میزاریم.
در مرحله اخر فویل میپیچیم و روی فویل چندتا سوراخ میزنیم به مدت ۱ ساعت در داخل فر از قبل گرم شده ۱۸۰درجه میزاریم و نوش جانتون منبع
ته چین مرغ مجلسی
برای درست کردن ته چین مرغ مجلسی باید به اندازه زیاااد دست و دلباز باشید تا در اخر یه کار شکیل مناسب مهمونی تهیه کنید.
موادلازم:
- برنج ۳پیمانه
- تخم مرغ ۳عدد
- ماست سون(ماست خامه ای)۱لیوان
- نصف استکان گلاب
- زعفران به میزان لازم
- روغن نصف استکان
- پودرهل یک قاشق مرباخوری
- نمک وفلفل
مواد میانی:
- مرغ ابپز
- خلال بادام
- خلال پسته
ابتدا تخم مرغ رو هَم میزنیم تا کامل باز بشه سپس ماست، گلاب، روغن، زعفران، پودرهل، نمک و فلفل کامل مخلوط میکنیم.
سپس برنج رو که ابکش کردیم(کمی دون تر باشه) با مواد زعفرانی مخلوط میکنیم.
برای مواد میانی در ابتدا مرغ رو با زعفران و نمک و فلفل و پیاز میپزیم بعد تکه تکه میکنیم.
حالا در ظرف مورد نظر نصف برنج ریخته، مرغ و خلال پسته و خلال بادام و زرشک(زرشک رو با شکر و کره تفت میدیم) و میریزیم.
مابقی برنج میریزیم و خوب فشرده و منسجم میکنیم و چند قطعه کره روی برنج میذاریم.
سپس میذاریم روی حرارت، ابتدا حرارت زیاد باشه سپس حرارت رو کم میکنیم و حدودا یک ساعت و نیم بعد آماده است.
میتونید داخل فر هم بذارید که در این صورت روی ظرف رو با فویل بپوشونید و چند تا سوراخ روش بزنید و بذارید داخل فر تا آماده بشه.
ته چین در مایکروویو یا سولاردام
مواد رو مثل دستور بالا آماده کنید و نکات زیر رو برای استفاده از مایکروویو یا سولاردام رعایت کنید.
در ماکروویو با کانوکشن ۱۸۰درجه و به مدت ۵۰تا۶۰دقیقه ظرف ته چین رو قرار میدیم.
این زمان کاملا به ابعاد ظرف و حجم موادتون بستگی داره.
ببینید: فرق ماکروفر و توستر و سولاردام
در کانوکشن مجاز به استفاده از ظروف فلزی هستید. سه پایه کوتاه یادتون نره.
حتماً روی قالب فویل آلومینیمی بکشید و چندتا روش سوراخ کنید.
در سولاردام از پخت ترکیبی گزینه Co3 استفاده میکنیم. قدرت ۶۰۰وات و زمان هم باز بستگی به اندازه ظرفتون داره.
یادتون باشه از ظروف فلزی استفاده نکنید و فقط مجاز به استفاده از ظروف سیلیکونی یا پیرکس هستید. نیازی به سه پایه یا درپوش ندارد!
فوت و فن ته چین
برای اینکه برنج مناسب و قد کشیده و تُردی داشته باشید میتونید موقع دم کشیدن، آب سرد یا چند قطعه یخ بکار ببرید.
اگر مرغ یا گوشت ریش ریش شده تون رو میخواید کمی قبل از قالب زدن سرخ کنید حواستون باشه که بافتش سفت نشه.
اکر ته دیگ دوست دارید و میخواید ته چین تون ته دیگ زیادی داشته باشید میتونید از ظروف کم ارتفاع مثل ماهیتابه استفاده کنید.
مدل های دیگه مثل تهچین بوقلمون، تهچین بادمجان و قارچ، تهچین گوشت و بادمجان، تهچین قالبی، تهچین مرغ و بادمجان یا ته چین سبزیجات داشته باشید.
طعم خوش و دلانگیز تهچین ساده به نسبت ماست، زعفران و تخم مرغ آن بستگی دارد. اگر نسبت ماست و تخم مرغ رعایت نشود تهچین کیفیت مناسبی نخواهد داشت. تخم مرغ باعث میشود برنج شکل یکپارچهای به خود بگیرد و ماست در تهچین بوی بد تخم مرغ را میگیرد؛ با این حال تهچین ساده بدون ماست هم تهیه میشود. اما اگر تهچین خوشعطری میخواهید پخت تهچین بدون ماست اصلا توصیه نمیشود.
برای اینکه مایه ته چین بهتری داشته باشید حتما از ماست های پرچرب و ترش تر مثل یونانی یا همزده مثل سون کاله استفاده کنید.
چنانچه دسترسی به ماست ترش ندارید کافیه که ماست معمولی رو تو یه ظرف بریزید و به مدت چندساعت در هوای آزاد بزارید تا طعم ترش پیدا بکنه.
تحت هیچ عنوان از ماست های شیرین استفاده نکنید که رنگ و طعم ته چین تون مناسب در نمیاد.
حتما حتما حتما خلال آجیل تون مثل پسته یا بادام رو از چند ساعت جلوتر در ترکیب آب و گلاب و هل و کمی شکر بخوابونید تا طعم و بافت بهتری داشته باشید.
دیدگاه
نظر بدهید