برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

تیرامیسو چیست و چگونه ۵ نوع تیرامیسو درست کنیم؟

همراه ما باشید با طرز تهیه تیرامیسو ساده و طرز تهیه تیرامیسو بدون پنیر ماسکارپونه با دستور مخصوص شف طیبه با دستور شکلاتی و کیک تیرامیسو!

تاریخچه تیرامیسو

اسناد تاریخی نشان می دهد که تیرامیسو در شهر ترویزو(شمال شرق ایتالیا) در سال ۱۸۰۰ سرچشمه گرفته است.

معنای کلمه Tiramisù در ایتالیایی یه جورایی بار جنسی داره و معنی ‘منو بردار یا بلندم کن) میده!

ببینید: فرمول ساخت نوتلا خانگی + تاریخچه جالب Nutella

آنطور که سایت آکادمی تیرامیسو مدعی شده این دسر توسط یک زن(۱۸+) برای سرویس دهی به مشتری ها در عیش‌کده شهر ترویزو ایجاد شده تا با انرژی بالای این شیرینی بتوند دوباره آماده کار بشن!!

کم کم معروفیت این دسر بیشتر میشه و برای اولین بار در منوی یک رستوران مدرن به نام  Le Beccherie اضافه میشه.

نکته جالب دیگر اینکه بیسکوئیت های لِیدی فینگرز که در تهیه تیرامیسو استفاده میشود هم معنای جنسی دارند؛ به معنی انگشتان زن!

خلاصه که اگر دفعه دیگری قصد تهیه تیرامیسو داشتید بدونید چی دارید درست میکند و حواستون به رعایت شئونات اجتماعی باشه 😄🤭

طرز تهیه تیرامیسو با لیدی فینگرز

این دستور تهیه از یک باریستا کافه در ایران گرفته شده و بسیار دستور زاحت و متداولی هست، پس هم میتونید در خانه و هم کافه سرو کنید.

برای شروع به اندازه دو قاشق پودر قهوه رو با آبجوش مخلوط کنید و بزارید تا به دمای محیط برسه.

بعد ازین بیسکوئیت های انگشتی(لیدی فینگر) از لوازم قنادی تهیه کنید و بزنید داخل مخلوط آب+قهوه و بچینید کف ظرفتون.

حالا در یک ظرف جدا ۴ زرده تخم مرغ رو مقداری هَم بزنید و دو قاشق شکر بریزید داخلش و دوباره هَم بزنید.

حالا در این مرحله ظرف زرده و شکر رو در یک ظرف بزرگتر قرار بدید و کف ظرف دوم رو آب بریزید و روی گاز قرار بدید و روی بخار آب گرم هَم بزنید تا شبیه بستنی های سنتی کمی البته رقیق بشه!

دو قاشق خامه قنادی سرپُر هَم زده رو با دو بسته پنیر ماسکارپونه (حدود ۴۰۰گرم) که هَم زدیم مخلوط میکنیم و بازهم هَم میزنیم تا فرم بگیره.

حالا اون مخلوط زرده رو به این ظرف پنیر و خامه میریزیم و بازهم هَم میزنیم.

بعد این مخلوط مایه رو روی اون بیسکوئیت هایی که چیده بودیم میریزیم و لایه به لایه تا جایی که ظرف جا داره همین مرحله رو تکرار میکنیم.

طرز تهیه قطاب یزدی مثل حاج خلیفه و رزا منتظمی

در آخر روی ظرف رو سلفون میکشیم و میزاریم برای حداقل ۶ تا ۸ ساعت در یخچال بمونه تا جا بی افته.

بعد موقع سرو میتونید روشو پودر کاکائو اَلَک کنید و از خوردنش لذت ببرید.

تیرامیسو بدون تخم مرغ

برای تهیه تیرامیسو بدون تخم مرغ کافیه مراحل زیر رو مثل عکس پایین طی کنید.

بیسکوییت هارو در مخلوط قهوه خیس کنید و بچینید کف ظرف.

یه خامه ۲۰۰گرمی با یه پنیر خامه ای رو هَم بزنید و بزارید ۱ ساعت تو فریزر بمونه و بعد بیاریدش بیرون و دوباره هَم بزنید.

سپس بریزید روی بیسکویت های چیده شده و اگر دوست داشتید میتونید پودر دارچین یا موز یا پودر کاکائو هم در میان لایه ها اضافه کنید.

مرحله به مرحله تا آخر انجام بدید و در انتها بزارید چند ساعت یخچال بمونه تا خودشو بگیره و سپس سرو کنید.

طرز تهیه تیرامیسو لقمه‌ای

  • بیسکوییت پیتی بور ۲ بسته
  • پنیر ماسکارپونه ۱۰۰ گرمی
  • خامه صبحانه ۱۰۰ گرم
  • شکر ۳ ق غ
  • وانیل نصف ق چ
  • قهوه فوری ۱ ق چ
  • پودر قهوه ۲ ق چ برای تزیین

خامه و شکر و وانیل رو برای ۵ دقیقه با همزن هَم بزنید.

پنیر رو بعد ۵ دقیقه اضافه کنید تا جایی هم بزنید که فرم بگیره.

قهوه فوری رو با اب ولرم اماده کنید که بیسکوییت نرم نشه!

بیسکوییت رو در قهو خیس کنید و یه قاشق از مواد پنیری بهش بزنید.

بعد روی بعدیشم هم به همین شکل بیسکوییت خیسونده و بعد بهم بچسبونین و فشار بدید و پنیر اضافشو تمیز کنید.

بقیه رو به همین شکل اماده کنید و حداقل برای ۱ ساعت در یخچال قرار بدید تا خودشو بگیره.

تیرامیسو با پتی بور

یه مدل تیرامیسو خانگی هست که با بیسکوئیت پتی بور تهیه میشه که دستورش رو در ادامه میتونید استفاده کنید.

مواد لازم زیر رو تهیه کنید؛

  • ۱ بسته خامه صبحانه (از این پاکت صورتیا)
  • ا بسته پنیر خامه ای یا پنیر ماسکارپونه
  • ۱ بسته بیسکوییت شکلاتی یا ساده پتی بور یا گرجی
  • ۲ قاشق شکر
  • پودر نسکافه فوری ۱ ق غ

اول خامه تونو با شکر توی یه ظرف مخلوط کنید و با چنگال (یا همزن برقی) خوب هَم می زنید و بعد ظرفتونو داخل فریزر بزارید.

۲۰ دقیقه بعد دوباره در بیارید و باز بزنید و مجدد بزارید فریزر(این کار و دو تا سه بار انجام بدید)

بعد خامه رو با دورِ تندِ همزن حدود ۱۵ دقیقه می زنیم و بعد پنیر و بهش اضافه میکنیم و مجدد حدود ۱۵ دقیقه می زنیم (باید در حدی پُف کنه که رَد چنگال باقی بمونه)

طرز تهیه نان پنجره ای رزا منتظمی و علت نرم شدن

حالا خامه ما فُرم گرفته است.

حالا یه نسکافه غلیظ درست کنید.

بیسکویت ها رو یه کم خورد کنید بریزید ته لیوان و ۱ ق از نسکافه که درست کردید بریزید روی بیسکویٔیتا.

برای لایه بعدی خامه فرم گرفته رو میریزید و همین طوری ادامه بدین تا لیوانتون پر بشه.

دقت کنید که لایه آخر باید خامه باشه روشم با پودر کاکایٔو تزیٔین کنید .

یه یک ساعتی بزارید تو یخچال تا خوب خنک بشه و بعد سرو کنید.

ویدیو آموزش کیک تیرامیسو

مواد لازم زیر رو تهیه کنید و همراه با فیلم آموزشی زیر کیک تیرامیسو تهیه کنید؛

دریافت ویدئو

چرا مواد تیرامیسو شل میشود؟

توجه داشته باشید نباید پنیر را زیاد با همزن زد چون ممکن است شل شود و حالت دسر را خراب کند ۳ تا ۴ دقیقه برای زدنش کافیست.

اگر خامه شل شد کافیه نشاسته ذرت درحد دوقاشق بریزید و اگر پودر خامه بزنید خیلی بهتر سفت میشود.

همچنین میتونید پنیر ماسکارپونه یا پنیر خامه بهش اضافه کنید تا سفت بشه.

همچنین بهتره در ظرف شیشه ای خامه رو هَم بزنید.

یکی از دلایلی که خامه بعد از رعایت موارد همزدن فرم نگرفته است اینه، زمانی که خامه رو فرم میدیم بمحض اینکه قسمت رویه خامه جای پره همزن ظاهر می شود گمان می کنیم خامه فرم گرفته و همزدن رو متوقف میکنیم درصورتیکه باید به هم زدن همینطور ادامه بدهیم تا زمانی که ظرف را برمی گردانیم خامه تکان نخورد و سفت شده باشد.