به جای وانیل چی بریزم؟ + جایگزین وانیل برای کیک و پنکیک
یه سری پیشنهادات خوب داریم برای اینکه جایگزین وانیل در پخت کیک یا پنکیک و به جای وانیل میتونید ازینا استفاده کنید.
جایگزین های مناسب بجای وانیل
شیره درخت افرا
این مورد در ایران نایاب است اما بسیار گزینه برای استفاده در پخت شیرینی جات است.
شربت درخت افرا، شیرهای است که معمولاً از گونههای شکر قرمز و سیاه افرا به دست میآید. در شرایط اقلیمی سرد این درختان در فصل زمستان در تنه و ریشه خود نشاسته ذخیره میکنند.
شیره بادام زمینی
این شیره خالص از بادام زمینی رو در فروشگاه های مواد شیرینی پزی میتونید تهیه کنید.
پیشنهادات خارجی ها
البته خارجی ها از شکلات وانیلی یا بستنی وانیلی و حتی شیر وانیلی یا عسل به جای جای استفاده میکنند.
حتی پودر وانیل هم به جای عصاره وانیل که در ایران متداول است جزو پیشنهادات دوستان خارجی ماست!
پیشنهاد ایرانی:
وانیل یه اسانس تو آشپزی ما ایرانی هاست برای اینکه بوی تخم مرغ رو بگیره.
به جای وانیل در کیک یا پنکیک و شیرینی ها میتونید از طعم دهنده های دیگه مثل اسانس انواع میوه ها یا…
- زعفران دم کرده
- پودر هل
- پودر دارچین
- پودر نارگیل
- پوست پرتغال رنده شده
- پودر کاکائو
- پوست لیمو رنده شده
وانیل که بود و چه کرد؟
یک نوع گیاه بومی آمریکای مرکزی و جنوبی که از خانواده ۲۵۰۰۰هزارتایی ارکیده میباشد.
به نظر می رسد اولین افرادی که آنرا کشت کرده اند مردم توتوناک در ساحل شرقی مکزیک بوده اند.
آزتک ها هنگام تسخیر توتوناکها در قرن پانزدهم وانیل را بدست میاوردند و سپس اسپانیایی ها ، به نوبه خود ، هنگامی که آزتک ها را فتح کردند ، آن را جهانی کردند!
وانیل خیلی دیر به دستورات کتاب های آشپزی در دنیا اضافه شد اما وقتی پایش به دنیا باز شد توانست به صورت یک اسطوره در انواع شیرینی جات قد علم کند. منبع : Histnationalgeographic
سال ۱۸۰۵ برای نخستین بار نویسنده بریتانیایی به نام Hannah Glasse در کتابش از وانیل برای مخلوط کردن با شکلات استفاده میکند.
تقاضا برای استفاده از وانیل در قرن ۱۹ سر به فلک میکشد؛ استفاده از وانیل در بستنی های آمریکایی از یک طرف و همچنین استفاده شیمیدان سازنده کوکاکولا از طرفی دیگر باعث میشود تا رونق وانیلی در جهان بوجود بیاید!
بد نیست بدونید وانیل خالص که ۸۰درصد تولیدش در دنیا در شمال جزیره ماداگاسکار انجام میشه جزو گران ترین مواد خوراکیه، به طوری که در برخی از دهه ها قیمتش از نقره هم بیشتر بوده!! منبع : Economist
دیدگاه
نظر بدهید