طرز تهیه حلوا شکری دقیقا مثل حلوای عقاب
اگر دنبال آموزش طرز تهیه حلوا شکری مجلسی با نکات مهم و آموزش تصویری حلوا شکری بروجردی میگردید همراه ما باشید.
در این سری از مطالب آموزش شیرینی سایت گیلان فود رفتیم سراغ یکی از صبحانه های خوشمزه و اصیل ایرانی که میشه این بار در خونه تهیه اش کرد.
این مطالب رو ببینید:
- طرز تهیه کاچی اصیل
- طرز تهیه حلوا نذری برای ۵۰ نفر
- طرز تهیه مسقطی شیرازی
- طرز تهیه قطاب یزدی مثل حاج خلیفه
حلوا شکری عقاب
مواد لازم:
- شیر خشک قنادی ۱ونیم پیمانه
- پودر قند ۱ونیم پیمانه
- ارده ۱ پیمانه
- خلال بادام ، پسته ، کنجد و گردو به مقدار لازم
اولین نکته مهم که باید بدونید اینه که اگر تمایل دارید شبیه حلوا شکری عقاب که یه مقدار خشک هستند و با برش چاقو کمی خرد میشن تهیه کنید همین یک لیوان ارده کفایت میکنه.
دقت کنید که باید با ورز دادن زیاد و فیکس کردن داخل قالب یه حلوا شکری ایده آل در نهایت داشته باشیم.
ولی چنانچه تمایل به حلوا ارده اردکان یزد دارید که بافت نرم و لطیف داره باید میزان ارده رو تا دو پیمانه افزایش بدید در این صورت مواد کاملا منسجم میشه. (که البته یک پیمانه و نیم ارده هم کفایت میکنه.)
خب برای شروع ، اول از همه پودر قند و شیر خشک رو حتما الک کنید و باهم خوب مخلوط کنید.
بعد یک پیمانه ارده رو بهش اضافه کنید و با دست شروع به مخلوط کردن این خمیر کنید.(طبق توضیحات بالا در دو حالت با هم فرق میکنند)
حالا قالب مورد نظرتون رو سلفون یا پلاستیک فریزر بذارید و کف این قالب رو با پسته، کنجد ، بادام و گردو یا هر مغزی که دوست دارید بریزید و خمیر رو داخل قالب بزارید.
سپس با گوشتکوب یا دست فشرده کنید تا بافتش منسجم بشه و سلفون روش بکشید و بمدت ۶ ساعت در فریزر بزارید(اصلا یخ نمیبنده و خیالتون راحت باشه)
بعد از گذشت این زمان میتونید از فریزر خارج کنید و کمی که دماش اوکی شد ازش استفاده کنید. منبع
حلوا شکری با ارده
- ارده ۱۲۰گرم
- پودر گردو ۱۰۰ گرم
- پودر نارگیل ۵۰ گرم
- آرد سفید گندم ۲۰۰ گرم
- آب یک پیمانه
- پودر هل ۱ قاشق چایخوری
- کنجد(دلخواه) ۳ قاشق غذاخوری
- خلال پسته به مقدار کم
- گلاب ۳ قاشق غذاخوری
- کره ۵۰ گرم
- شکر ۳۵۰گرم
کارمون رو با تفت دادن آرد گندم شروع میکنیم. تا حدی با حرارت ملایم تفت میدیم که رنگش خیلی خیلی کم برگرده تا بوی خامیش گرفته بشه.
ارده رو کم کم به آرد تفت داده شده اضافه کنید و با حرارت ملایم هَم بزنید. مادامی که ارده داره اضافه میشه تا ۵ دقیقه بعدش که میخوایم یکدست بشه باید دائم با پشت قاشق چوبی(یا هر وسیله ای) هَم بزنید.
تو این مرحله ممکنه نگران خشک یا سفت شدن ارده بشید که مهم نیست چون در نهایت هم خودش روغن میندازه و هم ما بهش یه کره اضافه میکنیم.
بعد از گذشت ۵ دقیقه حالا باید پودر گردو و نارگیل رو به همراه کنجد اضافه کنیم. هَم میزنیم تا قشنگ یکدست بشه. بعد از یک دقیقه هم زدن از روی حرارت بردارید.
حالا برای تهیه شربت مخصوص؛ در یک قابلمه کوچک بطور جداگانه در آن شکر + یک پیمانه آب ولرم میریزیم. هَم میزنیم تا کامل حل بشه.
روی حرارت میزارم بمونه تا قوام پیدا کنه و بعد پودر هل و گلاب رو میریزیم داخلش و آروم هَم میزنیم.
میزاریم حدودا یه دو تا جوش بزنه و بعد از روی حرارت برمیداریم تا در دمای محیط خنک بشه.(تو یخچال نزارید)
حالا بعد از گذشت مدتی که هر دو ظرف خنکشدند ؛ مواد آردی رو بیارید کنار دستتون و شربت رو مرحله به مرحله بهش اضافه کنید و همزمان هَم بزنید تا یکدست بشن.(نگران شُلی و سفتی نباشید چون میره تو یخچال و بافتش سفت میشه)
اگر احساس کردید خیلی سفت شده میتونید یه کره ۵۰ گرمی آب شده در این مرحله بهش اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و هم بزنید چون باید حلوا بافت یکدستی داشته باشه.
حالا تو یه ظرف(هر ابعاد یا جنسی که مد نظرتونه) کَفش رو خلال پسته و کنجد بریزید و از مواد حلوامون که کمی شل هستش(اگر نبود یه کم روی حرارت نگهش دارید تا بافتش شُل بشه) میریزیم داخل ظرف و مرتب و تمیزش میکنیم.
حالا اجازه بدید حدودا نیم ساعت تو دمای محیط بمونه ، بعد به مدت ۱۲ ساعت بزارید تو یخچال تا خودشو بگیره و بتونید استفاده کنید.
نکته مهم برای استفاده از پودر گردو و احیاناً زعفران که باعث خوش طعم تر شدن حلوا شکری میشه اینه که استفاده از این دو ماده رنگ حلوا رو قهوه ای میکنه که با شکل بازاریش متفاوته. پس حواستون به این نکته باشه و اگر خواستید میتونید حذف کنید.
دیدگاه
2 دیدگاه
سلام خدا قوت خیلی عالی امیر حسین
خیلی کارت درسته
شیر خشک قنادی ها یکم نمک داره و بشوری میزنه راهکاری چیست؟
نظر بدهید