طرز تهیه حلوا نذری برای ۵۰ نفر
آموزش تهیه حلوا مجلسی رو برای مراسم ختم با دستور پخت برای ۴ نفر تا ۵۰ و ۱۰۰ نفر یاد میدیم که نکات ریز و درشت مهم تهیه حلوا رو ذکر کردیم.
طرز تهیه حلوا نذری برای ۵۰ نفر
مواد لازم برای تهیه حلوا به تعداد ۴۰ تا ۵۰ نفر:
آرد گندم ۶۰۰ گرم
روغن مایع ۳۵۰ گرم
کره (یا روغن حیوانی) ۱۰۰ گرم
شکر ۴۵۰ تا ۵۰۰ گرم
محلول زعفران نیم مثقال
آب ۳ لیوان (۷۵۰ میلیلیتر)
گلاب غلیظ ۱۰۰ میلیلیتر
برای تعداد بالا کافیه همه مقادیر رو به همون نسبت ضربدر پنج کنید.
برای مثال اگر نوشتیم ۱ پیمانه آرد ، شما برای ۵۰نفر باید ۱۲ونیم پیمانه آرد استفاده کنید.
حلوای سنتی
- آرد ۱پیمانه
- شکر ۱ پیمانه
- آب ۲ پیمانه
- گلاب یک چهارم پیمانه
- زعفران دم کرده مقدار لازم
- هل مقدار لازم
- روغن مایع نصف پیمانه
- کره مقدار لازم
شکر و آب و با هم روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاد.
نزدیک جوش شد زعفران را اضافه کنید و بعد به جوش اومدن شعل را خاموش کرده و گلاب و هل را اضافه کنید.
آرد را تفت بدید تا زمانی که رنگش تغییر کنه. من با شعله متوسط یک ربع تفت دادم.
بعد آرد را الک کرده و دوباره روی شعله بگذارید و روغن را بهش اضافه کنید. یک ربع تا بیست دقیقا تفت بدید.
هل را اضافه کرده و در پایان شهد را بریزید و تند تند مخلوط کنید تا خوب جمع بشه.
حین هم زدن کمی کره اضافه کرده و مخلوط کنید. بعد اینکه حلوا خوب مخلوط شد و خودشو گرفت داخل ظرف سرو ریخته و تزیین کنید.
حلوا نوتلا
- پیمانه آرد سبوسدار
- پودر قند ۱ قاشق
- روغن ۲ قاشق
- کره ۲ قاشق
- نوتلا ۱ قاشق
- شکلات یک قاشق
آرد را تفت می دهیم. مخلوط روغن و کره را بعد از اینکه رنگ آرد برگشت بهش اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. بعد شعله را خاموش می کنیم و پودر قند را بهش اضافه می کنیم.
در این حالت باید یک خمیر سفت داشته باشیم.
اگر خیلی سفت بود کمی روغن و اگر شل بود کمی آرد تفت داده شده بهش اضافه می کنیم.
در آخر هم نوتلا و شکلات بن ماری شده را بهش اضافه می کنیم و در قالب های سیلیکونی یا بشقاب می ریزیم و به مدت ساعت داخل فریزر میگذاریم.
بعد میتوانید آن را تزیین و میل کنید.
حلوا خرمایی
- آرد گندم ۱ لیوان
- خرما نیم کیلو
- روغن به میزان لازم
- دارچین یک قاشق
- هل یک قاشق
- خلال پسته
- پودر نارگیل
آرد را الک کرده در روغن تفت میدیم تا رنگ آرد طلایی بشه.
خرماهای هسته گرفته شده را له میکنیم.
سپس همراه با پودر دارچین و هل به آرد اضافه کرده با حرارت ملایم، کاملا مخلوط میکنیم تا یکدست بشه.
بعد از روی حرارت برمیداریم.
بعد در ظرف مناسب ریخته، با خلال پسته و پودر نارگیل تزیین میکنیم.
اگر این حلوا را با رطب درست کنید بافتش لطیف و خوشمزه تر خواهد شد.
حلوا کاکائویی
- آرد سفید قنادی یک لیوان + دو سوم لیوان
- پودر کاکائو دو قاشق غذاخوری
- شکر یک و نیم لیوان
- آب یک لیوان
- گلاب نصف لیوان
- روغن نصف لیوان
- کره پنجاه گرم
- زعفران به مقدار لازم
- وانیل کمی
طرز تهیه
آرد و میزاریم رو حرارت خوب تفت میدیم تا رنگش تغییر کنه به مدت نیم ساعت تفت بدین بعد پودر کاکائو رو اضافه کنید و یک ربع دیگه تفت بدین.
بعد آرد و الک کنید و وانیل و کره و روغن و کم کم اضافه کنین و هم بزنین تا روغن و کره خوب به خورد حلوا بره حدود ده رقیقه تفت بدین.
همزمان که آرد و تفت میدین شربتم درست کنید به این صورت که آب و شکر و گلاب و زعفران را رو گاز بزارین تا شیره درست بشه کمی جوش بخوره و شعلشو کم کنید تا شکر خوب حل بشه.
به مخلوط آرد و کره رو از حرارت بردارین شربت و کم کم اضافه کنین و خوب همزن بزنین و حلوا رو حتما گهواره کنید که این مهمترین قسمت واسه داشتن یه حلوای خوبه.
بعدم هر جوری دوست دارین تزیین کنید…
حلوا زعفرانی
- آرد سفید ۲ لیوان
- شکر ۱/۵ لیوان
- آب ۱ لیوان
- روغن مایع نصف لیوان
- کره ۵۰ گرم
- گلاب: نصف لیوان
- زعفران آب کرده به میزان لازم
ابتدا شربت رو درست میکنیم.
برای اینکار آب و شکر رو مخلوط کرده و روی حرارت می گذاریم تا حل شده و بعد گلاب و زعفران و اضافه میکنیم و چند دقیقه بجوشه.
آرد و الک کرده روی حرارت ملایم تفت می دیم تا بوی خامی اون بره و دوباره الک میکنیم و روی حرارت ملایم تفت میدیم کمی تغییر رنگ پیدا کنه.
باید مرتب آرد را به هم بزنید تا نسوزد.
روغن و کره رو اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.
از روی حرارت بر می داریم و شربت رو بهش اضافه می کنیم و حسابی هم می زنیم.
بعد از اینکه خوب مخلوط شد دوباره روی حرارت ملایم گذاشته و قابلمه رو تکون میدیم تا حلوا جا بیفته.
حلوای آرد گندم
- گندم یک کیلو گرم
- شکر ۷۵۰ گرم
- روغن ۷۵۰ گرم
- زعفران زرمــان نیم مثقال
- آب ۴ لیوان
- گلاب نصف لیوان
ابتدا شکر را با آب مخلوط کرده و می جوشانیم تا شکر آب شود.
بعد گلاب و زعفران زرمــان ساییده شده را به آن اضافه میکنیم، اکنون شربت ما آماده است.
روغن را در قابلمه ای ریخته و روی آتش می گذاریم تا داغ شود.
بعد آرد را میریزیم و حرارت را ملایم می کنیم و مرتب بهم می زنیم تا آرد سرخ شود.
نکته: توجه داشته باشید آرد باید به حدی سرخ شود که به خرمایی خوش رنگ تغییر رنگ دهد و عطر آرد سرخ شده به مشام برسد.
سپس آرد سرخ شده را از روی آتش برمیداریم، کمی که از حرارت آن کم شد شربت آماده شده را که گرما دارد به تدریج داخل آرد ریخته و خوب بهم میزنیم تا شربت کاملا جذب آرد شود و حلوا روغن بیاندازد.
حال اگر حلوا کمی شل بنظر آمد می توانیم ظرف را حدود یکی دو دقیقه روی آتش بگذاریم تا آماده شود. البته باید توجه داشت که بعد از ریختن شربت نباید حلوا زیاد روی آتش حرارت ببیند، چرا که سفت و خشک می شود.
حلوا سنتی گیلان
این حلوا به صورت سنتی در شهرهای مختلف گیلان (بیشتر در غرب این استان) تهیه میشود و در مراسمات ختم و مجلس ترحیم بعنوان یک حلوای مجلسی سرو میشود.
- آرد برنج
- شکر
- گلاب
- گردو آسیاب شده
- زیره
- زنجبیل
- وانیل
- جوزهندی
- روغن
قدم اول با برشته کردن آرد روی اجاق صورت می پذیرد.
سپس شکر را در آب جوشانده(همراه با کمی وانیل) تا شکر در آب کاملا حل گردد(شکر مات شود)
بعد از آن شکر را به ارامی در آرد مخلوط نموده و همراه با کمی گلاب و روغن به خوبی چنگ می زنیم.
بعد از چنگ زدن آن را در سطح صافی به ضخامت ۲ یا ۳ سانتی متر (به دلخواه) پهن کرده و سطح آن را صاف میکنیم.
بعد باقی مانده مواد را روی آن ریخته و دوباره سطح را با جسمی صاف کوبیده و یک دست میکنیم و سپس به صورت لوزی برش میزنیم…
نکته : شل نبودن یا سفت نبودن حلوا از ویژگی های اصلی حلوای مناسب می باشد که نشان دهنده تبحر خانم خانواده در مات کردن شکر و برشته کردن آرد و چنگ زدن مناسب خمیر است
دیدگاه
نظر بدهید