برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

طرز تهیه حلیم با بلغور گندم [فوت و فن پخت هلیم]

دستور تهیه یه هلیم خوشمزه و فوری کشدار که با نکات طلایی و فوت و فن های ناگفته حلیم مشهدی که شبیه نذری ها بی نظیره همراه است.

هلیم یه صبحانه بسیار راحت و مقوی برای کشورمون هست که دستور تهیه اش رو میتونید در ادامه کامل یاد بگیرید.

مواد لازم برای تهیه حلیم سنتی

  • یک کیلو گندم پوست گرفته
  • یک عدد گردن گوسفند
  • یک عدد سینه مرغ
  • ۳ عدد پیاز متوسط(هردیگ یک پیاز میخواهد)
  • ۶ عدد برگ بو
  • چند شاخه جعفری
  • آب به میزان لازم
  • ۲۰گرم کره
  • نمک به مقدار نیاز

طرز تهیه حلیم با بلغور گندم [فوت و فن پخت هلیم]

طرز تهیه حلیم نذری

در ابتدا گردن گوسفندی و برگ بو و پیاز حلقه شده رو در یک دیگ جدا با مقداری جعفری میریزیم و سپس ۲ لیتر اب توش خالی میکنیم.

بعد تو یه دیگ جدا مرغ(سینه باشه بهتره) و برگ بو و جعفری و پیاز رو با مقداری آب(یک لیتر کافیه) خالی میکنیم.

طرز تهیه حلیم با بلغور گندم [فوت و فن پخت هلیم]

حالا گندم هارو که از شب قبل با آب خنک خیس کردیم با یه پیاز متوسط(که از وسط برش خورده) تو دیگ سوممون خالی میکنیم. بعد دو لیتر آب سرد به ظرف اضافه میکنیم.

اجاق رو روشن کنید و حرارت رو روی مقدار بالا قرار بدید تا آب بجوش بیاد و سپس حرارت رو ملایم میکنیم تا گوشت بپزه.

طرز تهیه حلیم با بلغور گندم [فوت و فن پخت هلیم]

برید سراغ دیگه دوم یعنی اونی که توش مرغ هست و مقدار نمک بهش اضافه کنید تا خوش طعم بشه.

به دیگ گردن نمک اضافه نکنید چون گوشت قرمز تون خشک و تیره رنگ میشه و دیر میپزه!!

درب مرغ و گردن رو میزاریم و اجازه میدیم که آروم بپزه.

این مطلب رو ببین:
جادوی عجیب رشتی‌ها با اشپل ماهی + فیلم خفن

حالا میریم سراغ دیگ گندم و ابتدا شعله زیاد میکنیم که آب جوش بیاد و بعد کم میکنیم تا به ارومی بپزه.

دقت کنید که اگر در موقع پخت آب گندم زیاد باشه حلیم تون در پایان کار آبکی و مانند فرنی میشه.

البته این موضوع بستگی به دیرپخت بودن یا نبودن گندم داره. اگر گندم دیرپز بود باید طی چند مرحله و کم کم ففط از آب جوشیده بهش اضافه کنید.

آب که جوش اومد…

آب دیگ گردن مون که جوش اومد میتونیم بهش مقدار نمک بپاشیم تا بی مزه نباشه. اونوفت میزاریم حدود نیم ساعت بجوشه و بعد بر میداریم.

آب گوشت رو از صافی رد میکنیم و آب خالص رو بدون پیاز و اضافات به دیگ گندم مون میریزیم.

طرز تهیه حلیم با بلغور گندم [فوت و فن پخت هلیم]

پیازهای دیگ گندم رو هم خارج کنید و گندم پخته شده رو که آبش کشیده شده با آب خالص گردنمون هَم میزنیم.

خیلی کم در حد یک قاشق سوپ خوری به دیگ گندم نمک اضافه میکنیم و میزاریم نیم ساعت بپزه.

حالا میریم سراغ دیگ مرغ ها و وقتی که جوشید آب مرغ رو از صافی رد میکنیم و تو دیگ گندم میریزیم.

طرز تهیه حلیم با بلغور گندم [فوت و فن پخت هلیم]

تحت هیچ عنوان اضافات پیاز رو داخل دیگ گندم نریزید و فقط اب شفاف گوشت و مرغ رو باید استفنه کنید.

حمله به مرغ و گوشت…

مرغ هارو ریش ریش میکنیم و بعد میریم سراغ گوشت های گوسفندی مون که آروم پخته شدند.

طرز تهیه حلیم با بلغور گندم [فوت و فن پخت هلیم]

پوست و چربی اضافی رو میگیریم و با یه چنگال ریش ریش میکنیم که تو حلیم باید اضافه کنیم جلوتر.

گندم ها را آسیاب کنید…

دیگ گندم رو از روی گاز برمیداریم و میزاریم کمی دماش متعادل بشه.

این مطلب رو ببین:
معرفی بهترین کافه های رشت با مکانی راحت و رویایی ☔

بعد گندم هارو با غذاساز یا میکسر یا مخلوط کن دستی (یا هر دستگاه و روش دیگه) آسیاب میکنیم.

طرز تهیه حلیم با بلغور گندم [فوت و فن پخت هلیم]

دقت کنید که گندم تون باید هیچ لایه پوستی نداشته باشه!

همچنین موقعی که گندم رو توی دستگاه میریزید باید کمی آب همراهش باشه تا نرم آسیاب بشه.

حالا گندم های له شده رو از صافی رد میکنیم.

بعد گندم هارو تو یه دیگ میریزیم و کمی آب جوش اضافه میکنیم تا حلیم نرمی داشته باشیم.

طرز تهیه حلیم با بلغور گندم [فوت و فن پخت هلیم]

گوشت های ریش ریش شده رو داخل حلیم میریزیم و کم کم با همزن مخلوط میکنیم.

دوباره مقداری دیگه ای از گندم رو به دیگ اضافه میکنیم با یک لیوان آب جوش و هم میزنیم.

حالا کره رو اضافه میکنیم تا حلیم خوشمزه تر داشته باشیم مثل هلیم نذری.

طرز تهیه حلیم با بلغور گندم [فوت و فن پخت هلیم]

ریختن کره باعث میشه تا حلیم روونی داشته باشیم و سفت نشه و خودشو نگیره!

بعد یه کم نمک میریزیم و هم میزنیم و روی حرارت آروم اجازه میدیم تا با درب بسته دم بکشه.

بعد میتونیم در اخر کار با دارچین و کره و مرغ های ریش ریش شده حلیم رو تزئین کنید. نوش جان منبع

طرز تهیه حلیم با بلغور گندم [فوت و فن پخت هلیم]

طرز تهیه حلیم فوری در منزل

اینم دستور تهیه یه هلیم فوری که توی خونه میتونید درست کنید.

این دستور برگرفته از کتاب هنر آشپزی خانم رزا منتظمی میباشد:

طرز تهیه حلیم با بلغور گندم [فوت و فن پخت هلیم]

چرا حلیم کش نمیاد؟

استفاده از گوشت گردن گوسفند به همراه هَم زدن زیاد مواد باعث میشه تا حلیم کش دار داشته باشیم.