خمیر پیتزا بدون خمیر مایه
یکی از مشکلات اصلی تهیه خمیر پیتزا اینه که ممکنه خمیرمایه در دسترس نداشته باشیم اما نگران نباشید چون میخوایم جایگزین خمیر مایه رو معرفی کنیم.
خمیر مایه چیه؟
خمیر مایه مهمترین و تعیین کنندهترین قسمت نان است.
خمیر مایه موجودی زنده و تک سلولی است، که طی یک فرایند پیچیده نشاسته و قند موجود در آرد را به گاز کربنیک و مواد آلی تبدیل میکند.
تولید گاز کربنیک باعث میشود بافت خمیر متخلخل شود و انبساط پیدا کند و به اصطلاح خمیر ور میآید و سبک و خوشمزه میشود.
مواد آلی تولید شده در اثر این فرایند در زمان پخت تبخیر میشود و باعث اسفنجی شدن نان میشود.
فرق بیکینگ پودر با خمیرمایه چیه؟
بکینگ پودر رو بیشتر برای شیرینی پزی استفاده میکنند اما مخمر برای نون استفاده میشه چون قارچ زندهاست.
البته اینم بگم چون نون هم باید استراحت کنه پس مخمر هم با موندن بیشتر بهتر میشه و برای نون بهتره تا پوک تر بشه.
خمیر مایه از کجا میشه خرید؟
میتونید برید مغازه لوازم قنادی ، عطاری ، نان فانتزی پزی و فروشگاه های پروتئینی که وسائل فست فود رو دارند.
البته میتونید از نانوایی سر کوچه تون هم درخواست بکنید.
قیمت خمیرمایه هم کیلویی بین ۱۰ تا ۱۸هزارتومن هستش.
بدون خمیرمایه چه بلایی سر خمیرمون میاد؟
شما میتونید ارد و بقیه وسائل رو بگیرید و خمیر درست کنید اما اگر خمیر مایه یا همون مخمر در کار نباشه خمیرتون سفت میشه و قابلیت تهیه یه پیتزا خوب رو نداره!
طرز تهیه خمیر پیتزا با ماست و بکینگ پودر
مواد لازم برای خمیر پیتزا فوری بدون مخمر برای یک سینی ۳۰×۴۰
- ارد سفید(دوصفر یا قنادی) ۱ونیم لیوان
- ماست چرب ۳ قاشق غذاخوری
- روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
- مقدار کمی نمک
- تخم مرغ ۱ عدد
- بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
در ابتدا تخم مرغ(بصورتکامل) و نمک رو با ماست هم بزنید تا یکدست بشه.
بعد روغن رو بریزید توش و سپس بیکینگ پودر رو اضافی کنید.
در آخر آرد ۳ بار اَلَک شده رو کم کم اضافه کنید و همزمان هم بزنید، اولش با قاشق و بعد با دست وَرز بدید.
کمی بعد خمیر یکدست و آماده میشه. خمیر فوری مون آماده است 👌
راستی موقع کار کمی دستتون رو باید چرب کنید تا چسبدگی خمیر اذیتتون نکنه
سعی کنید در اوقات فراغت این ترکیب رو با مواد کم تمرین کنید تا بتونید در مواقع اضطراری بسادگی روی پخت پیتزاتون تسلط داشته باشید.
خمیر پیتزا بدون استراحت
دستور این خمیرپیتزا بیشتر شبیه خمیر پیراشکیه و برای زمان هایی هستش که شما میخواین یه پیتزای سبک و سریع داشته باشین.
خب مشخصه که کیفیتش به پای خمیری که با مایه خمیر تهیه بشه نمیرسه
این خمیر به دلیل سبک بودنش برای کسایی که فر ندارن و توی تابه پیتزا درست میکنن خیلی مناسبه
این میزان مواد برای دو پیتزای ۲۵ مناسبه
مواد اولیه:
- آرد ۳ صفر : ۱/۵ – ۲ پیمانه
- روغن مایع : ۴ قاشق غذاخوری
- نمک : ۱ قاشق چایی خوری
- شکر : ۱ قاشق مرباخوری
- بیکینگ پودر : ۱ قاشق مرباخوری
- ماست : ۱/۲ پیمانه
- تخم مرغ : ۱ عدد
نکات پایانی
چون این خمیر مایه خمیر نداره و پوک نیست سعی کنید خمیرتون رو نازک بگیرید
بهتره که نیم ساعت خمیر رو تو یخچال استراحت بدین تا منسجم تر بشه
کمی چسبندگی برای خمیر اشکالی نداره ، زیادی آرد به خوردش ندین
اگه توی تابه پیتزاتون رو درست میکنید اشکالی نداره که آویشن رو قبل از پخت روی مواد بپاشید چون حرارت مستقیم نمیبینه
بقیه ی مراحل مثل تهیه ی بقیه ی پیتزاهاست و تفاوتی نداره
کمی که رنگ زیر خمیر تغییر کرد و قهوه ای شد پیتزاتون آمادست
دیدگاه
5 دیدگاه
ممنون عالی بود
خوب بود
ممنون گیلانی
اطلاعاتی که دادید خیلی خوب و جالب هستند من هنوز با دستور شما خمیر درست نکردم اما مشتاق شدم این دستور را امتحان کنم
خیلی ممنون خمیر رو درست کردم عالیبود. خمیرش خیلی بهتر از پیتزا با خمیر مایه بود به نظرم من که خیلی دوس داشتم.
نظر بدهید