برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

دستور خمیر پیتزا فوری بدون خمیرمایه و استراحت

یکی از مشکلات اصلی تهیه خمیر پیتزا اینه که ممکنه خمیرمایه در دسترس نداشته باشیم اما نگران نباشید چون میخوایم جایگزین خمیر مایه رو معرفی کنیم.

خمیر مایه چیه؟

خمیر مایه مهم‌ترین و تعیین کننده‌ترین قسمت نان است.

خمیر مایه موجودی زنده و تک سلولی است، که طی یک فرایند پیچیده‌ نشاسته و قند موجود در آرد را به گاز کربنیک و مواد آلی تبدیل می‌کند.

دستور خمیر پیتزا فوری بدون خمیرمایه و استراحت

تولید گاز کربنیک باعث می‌شود بافت خمیر متخلخل شود و انبساط پیدا کند و به اصطلاح خمیر ور می‌آید و سبک و خوشمزه می‌شود.

مواد آلی تولید شده در اثر این فرایند در زمان پخت تبخیر می‌شود و باعث اسفنجی شدن نان می‌شود.

فرق بیکینگ پودر با خمیرمایه چیه؟

بکینگ پودر رو بیشتر برای شیرینی پزی استفاده میکنند اما مخمر برای نون استفاده میشه چون قارچ زندهاست.

دستور خمیر پیتزا فوری بدون خمیرمایه و استراحت

البته اینم بگم چون نون هم باید استراحت کنه پس مخمر هم با موندن بیشتر بهتر میشه و برای نون بهتره تا پوک تر بشه.

خمیر مایه از کجا میشه خرید؟

میتونید برید مغازه لوازم قنادی ، عطاری ، نان فانتزی پزی و فروشگاه های پروتئینی که وسائل فست فود رو دارند.

البته میتونید از نانوایی سر کوچه تون هم درخواست بکنید.

قیمت خمیرمایه هم کیلویی بین ۱۰ تا ۱۸هزارتومن هستش.

دستور خمیر پیتزا فوری بدون خمیرمایه و استراحت

بدون خمیرمایه چه بلایی سر خمیرمون میاد؟

شما میتونید ارد و بقیه وسائل رو بگیرید و خمیر درست کنید اما اگر خمیر مایه یا همون مخمر در کار نباشه خمیرتون سفت میشه و قابلیت تهیه یه پیتزا خوب رو نداره!

دستور خمیر پیتزا فوری بدون خمیرمایه و استراحت

طرز تهیه خمیر پیتزا با ماست و بکینگ پودر

مواد لازم برای خمیر پیتزا فوری بدون مخمر برای یک سینی ۳۰×۴۰

  • ارد سفید(دوصفر یا قنادی) ۱ونیم لیوان
  • ماست چرب ۳ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
  • مقدار کمی نمک
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
این مطلب رو ببین:
خورشت جدید و خوشمزه ۱۳۹۹ (لیست انواع خورشت مجلسی)

در ابتدا تخم مرغ(بصورت‌کامل) و نمک رو با ماست هم بزنید تا یکدست بشه.

بعد روغن رو بریزید توش و سپس بیکینگ پودر رو اضافی کنید.

در آخر آرد ۳ بار اَلَک شده رو کم کم اضافه کنید و همزمان هم بزنید، اولش با قاشق و بعد با دست وَرز بدید.

کمی بعد خمیر یکدست و آماده میشه. خمیر فوری مون آماده است 👌

راستی موقع کار کمی دستتون رو باید چرب کنید تا چسبدگی خمیر اذیتتون نکنه

سعی کنید در اوقات فراغت این ترکیب رو با مواد کم تمرین کنید تا بتونید در مواقع اضطراری بسادگی روی پخت پیتزاتون تسلط داشته باشید.