برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

جلوگیری از خشک شدن خمیر پیتزا در فر

عوامل مختلفی باعث خشک شدن نان یا خمیر پیتزا در هنگام تهیه این غذای ایتالیایی میشه که در ادامه بررسی کردیم و راه حل پیشنهاد دادیم.

خمیر پیتزا با دستور ساناز سانیا

  • آرد سفید ۲۵۰گرم یا دو پیمانه
  • خمیرمایه ۱۰ گرم
  • شکر یک قاشق چای‌خوری
  • آب ولرم یک پیمانه
  • نمک نصف قاشق چای خوری
  • روغن ۳ قاشق غذاخوری

برای تهیه یه خمیر پیتزا خوب برای ۳ نفر ، ۱۰ گرم مایه خمیر یا مخمر تهیه کنید.

به یک قاشق سوپخوری شکر و همچنین یک پیمانه آب ولرم (رو به داغی) نیاز داریم.

این مواد رو باهم مخلوط میکنیم و کمی با قاشق یا هر چیزی هَم میزنیم.

کمی آرد سفید(از قنادی بخرید) رو که از قبل اَلَک شده به مواد قبلی اضافه میکنیم و بازهم میزنیم.(قبل از اضافه کردن روغن)

دقت کنید که نکته مهم درباره تهیه خمیر پیتزا اینه که آب تون چه دمایی داشته باشه چون ولرم(رو به گرم) بودن آب در تهیه خمیر بسیار موثره.

همزمان دو قاشق سوپ خوری روغن مایع یا زیتون به همراه نصف قاشق چای خوری نمک اضافه میکنیم و هَم میزنیم.

در آخر بقیه آردمون(حدود ۲۵۰گرم یا دو پیمانه) رو میریزیم و با دست بدون پوشش که تمیز باشه شروع به وَرز دادن میکنیم.

اگر میخواید خمیر پیتزا ترد داشته باشید میتونید ۵۰گرم آرد ذرت به مایه تون اضافه کنید.

بعد از ورز دادن ، خمیر رو در یه ظرف تمیز که کَفِش رو ارد پاشیدیم میزاریم و روشم کمی ارد می پاشیم تا خمیر پیتزا خشک نشه!

حالا روی ظرف مون رو با پلاستیک میپوشونیم و در یک جای گرم که باد نخوره ، مثل درون کابینت قرار میدیم.

بعد چند ساعت خمیر تون اماده است.

برای اینکه خمیر به دستتون نچسبه کمی آب به دستتون بزنید و استفاده بیش از حد از ارد باعث سنگین شدن خمیرتون میشه

نکات تهیه خمیر پیتزا که خشک نشه

بهتره از ده دقیقه قبل فر رو در دمای ۱۸۰ درجه بزارید گرم بشه.

بهتره در مصرف روغن خساست به خرج ندید و بر اساس دستور گفته شده روغن استفاده کنید چون تاثیر مستقیمی در خشک شدن خمیر پیتزا داره

خمیرپیتزا رو میتونید توی فریزر نهایتاً نگه دارید اما کیفیتش پایین تر میاد.

پایین آوردن گلوتن با ریختن مقداری آرد زرد ذرت باعث ترد شون خمیرتون میشه. دقت کنید به هر میزان از آرد ذرت استفاده میکنید باید از آرد سفیدتون کم کنید.

طرز تهیه خمیر پیتزا رستورانی

اگر از خمیر مایه یا مخمر فوری استفاده کنید نیازی نیست که بمونید تا فعال بشه!

با دستور گفته شده بالا باید خمیر در دمای ۱۷۵ درجه و حدود نیم ساعت در فر بمونه تا اماده بشه.

میتونید جای آب از شیر هم استفاده کنید، فقط حواستون به دما باشه.

چرا خمیر پیتزا خشک میشه؟

قرار دادن ظرف آب داخل فر گزینه خوبیه برای زمانی که میخوایم خمیر یا نون مون سطحش خشک و ترد نشه!

اسپری کردن آب به دیواره های فر هم گزینه مناسبی هستش.

بهتره اول روی بالایی فر رو روشن بزارید بعد کمی زیرشو روشن کنید تا به صورت متناسب پیتزاتون اماده بشه و خشک نشه

کف ظرف رو حتما کمی چرب کنید و روی پیتزا رو هم با سس و پنیر و کره ذوب شده مرطوب نگه دارید.

چرا خمیر پیتزا پف نمیکنه؟

ور نیامدن خمیر می‌تواند دلایل مختلفی همچون کهنه بودن مخمر، دمای بالای آب، هوای سرد آشپزخانه یا محلی که خمیر را برای ورآمدن در آن قرار می‌دهید.

میزان بالای نمک و شکر، اضافه کردن بیش از حد آرد، خشک بودن سطح چانه و استفاده از آرد سبوس‌دار به جای آرد سفید، داشته باشد.

اگر در دستور پخت نان، میزان شکر زیاد باشد، انتظار پف زیادی از خمیر نداشته باشید و مدت زمان بیشتری برای ور‌آمدن نیاز دارد.

متأسفانه سبوس درون آرد باعث اختلال در عملکرد مخمر و پف نکردن خمیر می‌شود.

استفاده از حوله یا پارچه باعث می‌شود هوا جریان پیدا کند و سطح چانه خشک شود و خمیر پف نکند. منبع

از ظرف عمق دار استفاده کنید؛ ظرف باید لبه بلند بوده و سطح کمی داشته باشد تا نان در مساحت کم و در عمق زیاد بالا بیاید و به اصطلاح پف کند.

اگر خمیر کم ورز داده شود مخمر به خوبی به همه جای خمیر نرسیده و در نهایت پف به وجود آمده، مطلوب نیست.

چرا خمیر پیتزا سفت میشه؟

مقدار زیاد آرد می‌تواند خمیر را خشک و سفت کند.

سفت و خشک شدن خمیر یعنی رطوبتی که مخمر برای فعال شدن نیاز دارد در دسترسش قرار ندارد و خمیر به آن میزانی که باید پف نمی‌کند.

خمیر باید کمی چسبناک بوده و روی چانه مرطوب باشد.

چگونه خمیر پیتزا خشک نشود

ویدیو آموزشی پایین که اختصاصی گیلان فود هست رو ببینید تا بدونید چجوری خمیر پیتزا درست کنید که خشک نشه؛

دریافت ویدئو