برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه خوراک زبان گاو با نکات رزا منتظمی

خوراک زبان از لذیذترین غذاهای موجود در ایران هستش که ساندویچ های دهه شصتی همیشه این غذا رو در منوشون داشتند. دستور خوراک زبان از کتاب رزا منتظمی یا به روش رستورانی و مجلسی در ادامه این مطلب.

در این سری از آموزش خوراک برای سایت گیلان فود میخوایم همه نکات تهیه یه خوراک زبان خوشمزه رو با فوت و فن های ناگفته این غذا آموزش بدیم.

اینو ببین:

طرز تهیه زبان گوساله رزا منتظمی

این دستور تهیه که در تصویر پایین می‌بینید مستقیما از کتاب هنر آشپزی خانم رزا منتظمی تهیه شده است.

زبان را به دقت تمیز میکنیم و روی ان را کارد میکشیم تا کاملا تمیز شود. زبان را میشوئیم و مقداری آب روی زبان میریزیم بطوریکه کاملا روی آن را بگیرد.

ظرف زبان را روی آتش میگذاریم تا جوش بیاید. کف زبان را یکی دو بار میگیریم بعد یک دسته سبزی معطر و دانه های سیر و یکی دو عدد پیاز خرد شده را داخل زبان میریزیم و در ظرف را میبندیم و میگذاریم زبان با حرارت ملایم بپزد.

زبان از نوع گوشت های دیرپز است و برای طبخ آن در دیگ های معمولی چهار تا پنج ساعت وقت لازم دارد و در دیگ های زودپر یکساعت و نیم وقت کافی است.

وقتی زبان پخت باید تقریباً نصف لیوان آب داشته باشد؛ در اواخر طبخ کمی نمک به آن میزنیم و میگذاریم چند جوش بزند. بعد زبان را از ظرف خارج میکنیم و داغ داغ پوست آن را میگیریم و میگذاریم سرد شود.

بعد آن را با کارد تیز ورقه ورقه نازک به طوری میبریم که انتهای ورقه ها از هم جدا نشود و فرم زبان محفوظ بماند.

در صورت مصرف قارچ تازه قارچ را میشویم و خرد میکنیم و در کره کمی سرخ میکنیم بطوریکه آب قارچ کشیده شود. قارچ را در سس گوجه فرنگی میریزیم و آب زبان را صاف و به سس اضافه میکنیم و میگذاریم سس چند جوش بزند و کمی غلیظ شود.

خوراک زبان

زبان را به درازا یک طرف دیس میگذاریم و اطراف آن را یک ردیف جعفری میریزیم و طرف مقابل زبان را کنار دیس دو ردیف پوره سیب زمینی و عدس با قیف میریزیم و فاصله بین پوره و زبان را با سس قارچ پر میکنیم.

میتوانید اطراف خوراک زبان را با قارچ سرخ شده هم تزئین کنید.

آموزش خوراک زبان رستورانی

خب برای شروع اول زبان رو کامل بشویید و با چاقو روی زبان بکشید تا کاملا تمیز شود. در زودپز یا یک قابلمه گذاشته و تا روی زبان کاملا آب بریزید تا کاملا غرق در اب شود. چند بار کف روی قابلمه را بگیرید.

سپس ۱ عدد پیاز و دو حبه سیر و کمی جعفری و فلفل سیاه اضافه کنید و درب را ببندید. به مدت دو ساعت زبان کاملا بپزد ‌‌که البته این مدت در قابلمه و شعله گاز معمولی به بالای ۶ ساعت نیاز دارد.

در اواخر پخت نمک اضافه کرده و اجازه دهید زبان چند قُل بزند.

بعد از پخت پوست زبان را بکنید و در کره کمی تفت دهید. میتونید زبان رو تو آب یخ یا سرد بندازید تا بهش شوک وارد بشه و پوستش راحت کنده بشه.

سس گوجه (شامل کره کمی روغن رب گوجه پیاز داغ و زعفران فراوان)حاضر کنید و زبانها را در آن بغلطانید و اجازه دهید که طعم سس و زعفران به خورد زبان برود.

می توان این خوراک را با پوره ی سیب زمینی و سس قارچ سرو کرد! منبع

فوت و فن تهیه خوراک زبان

مواد زهم گیری کننده و زنجبیل تحت هیچ عنوان روی طعم زبان تاثیر نمیزاره و میتونید استفاده کنید.

میتونید به زبان نمک نزنید و نمک اونو با سسی که براش درست میکنید تنظیم کنید.

بهتره از زبان گوساله جوان و کم چرب استفاده کنید.

معمولاً در انتهای زبان مقدار زیادی چربی وجود دارد که گاهاً همراه زبان فروخته میشود و بایستی آنرا جدا کنید چون این چربیها از نوع اشباع شده است و خوردن آن برای سلامتی خوب نیست.

میشه تو بافت زبان شکاف ایجاد کرد و تو حفره ها سیر گذاشت اما زبان چون با آب پخته میشه نیازی به این کار نیست.

سطح زبان نیز دارای پرز هایی است که باید با برس تمیز شسته شود .بهتره با سرکه سفید شسته بشه.

میتوان زبان را پختن در آب و یخ قرار داد تا پوستش به راحتی کنده بشه و یا در یخچال کمی خنک بشه بعد پوست بکنید.

فیلم طرز تهیه زبان گوساله

پروانه جوادی از یوتیوبرهای اهل اشپزی ایرانی در فیلم زیر به شما مراحل ابتدایی و انتهایی یک خوراک زبان خوشمزه را اموزش میدهد.

دریافت ویدیو

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3.54 (80 رای)