طرز تهیه خوراک عدسی خوشمزه و لعابدار با فوت و فن های مجلسی
در فصل زمستان برای طرز تهیه خوراک عدسی رستورانی که هم لعاب دار باشه و هم بتونه خوشمزه باشه نیازه که فنون و زمان پخت رو بدونید.
خوراک عدسی Lentis stew غذایی سودازاست و مصرف زیاد آن موجب بروز و افزایش غلظت خون می شود.
اما متاسفانه امروزه شاهد هستیم که به علت تبلیغات زیاد در رابطه با خونساز بودن عدسی، مردم سایر حبوبات را کنار گذاشتهاند و عدس را بیش از سایر حبوبات مصرف میکنند!!
سعی کنید در کنار عدسی ، خوراک لوبیا یا آش هم بطور هفتگی میل کنید.
تو عدسی چی بریزم؟
برای پاسخ به این پرسش دنبال معجزه نباشید! مواد گفته شده در پایین رو با دقت استفاده کنید.
- عدس ۲ونیم لیوان
- پیاز متوسط ۱عدد
- سیب زمینی ۲عدد
- آرد ۱ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون یا روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- کره ۱ قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه، پودر سیر به اندازه کافی
طرز تهیه خوراک عدسی خوشمزه و لعابدار
ابتدا عدس را به مدت ۱۵ دقیقه صبر می کنیم تا کمی خیس بخورد.
سپس آب را ازظرف خارج می کنیم و عدس را تمیز آب می کشیم(آب آن را خارج می کنیم ۲ بار تا اگر خاکی سنگی چیزی لابه لای عدس ها بوده کاملا خارج شود)
پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته نگینی یا خلالی به سلیقه خودتون خرد می کنیم.
بعد در تابه ای دو قاشق از روغن را می ریزیم و حرارت را کم می کنیم و پیاز را در روغن تفت می دهیم تا نرم شود و کمی رنگ طلایی بگیرد.
سپس ادویه ها را روی پیاز داغ می ریزیم و تفت می دهیم.
و بعد رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و مواد را خوب زیر و رو می کنیم و داخل قابلمه ای که قرار است عدسی در آن بپزد می ریزیم.
عدس را به همراه ۶ پیمانه آب روی مواد عدسی می ریزیم(اگر دوست دارید عدسی تون رقیق و شُل باشه میتونید ۸ پیمانه آب بریزید)
طرز تهیه خوراک عدسی اصیل
سپس حرارت را زیاد می کنیم که ابتدا آب عدسی بجوش بیاید.
در یک تابه کوچک کمی روغن می ریزیم و کمی که داغ شد آرد را در روغن تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند و بوی خامی آن برود.
بعد زمان جوش آمدن آب عدسی به مواد اضافه می کنیم تا عدسی لعاب بیشتری بگیرد.
یک عدد سیب زمینی رو پوست میکنیم کامل توی قابلمه میندازیم تا بپزه و بعد از پختن کاملا بکوبید و به قابلمه اضافه کنید.
حرارت را کم می کنیم تا خوراک عدسی با حرارت ملایم خوب لعاب بیندازد و جا بیفتد.
در مرحله بعد سیب زمینی دوم را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته نگینی خرد می کنیم(درشت یا ریز خرد کردن کاملا سلیقه ایست) با کمی روغن سرخ میکنیم.
۲۰ دقیقه مانده به اتمام پخت عدسی به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم.
توجه داشته باشید اگر سیب زمینی را زودتر اضافه کنید چون سریع می پزد در پایان پخت له می شود و ظاهر عدسی را خراب می کند.
در آخر یک قاشق کره حیوانی را به همراه سیب زمینی به عدسی اضافه کنید تا طعم بهتری به عدسی خوشمزتون بده.
بعد از پختن در ظرف مخصوص سرو کنید و با پیاز داغ تزئین و نوش جان کنید.
فوت و فن خوشمزه شدن عدسی
حتما عدسی رو از شب قبل خیس کنید، هم به خاطر نفخ اون و مهمتر اینکه عدسی تون خوشرنگتر میشه.
برای هر پیمانه عدس حدودا ۲/۳پیمانه از بلغور استفاده کنید که بعضیها هم از بلغور گندم و هم از بلغور جو میریزند.
پیاز داغ رو که درست کردین رب هم باهاش سرخ کنید که عدسی رو خیلی خوشمزه و خوش رنگ میکنه.
میشه به جای پودر سیر از سیر رنده شده هم استفاده کرد.
رقیق یا غلیظ بودن غذا به ذائقه خودتون بستگی داره ولی حواستون باشه که بلغور جو آب رو خیلی جذب میکنه، پس به اندازه بریزید!
اگر عجله دارید میتونید از آب تصفیه شده برای پخت اولیه ی عدس استفاده کنید.
تحت هیچ عنوان آب سرد رو موقع پخت اضافه نکنید، بهتره بجوشونید یا ولرم باشه.
مصلح خوراک عدسی گلپره، پس اگر طعمش رو دوست دارید موقع سرو حتما امتحان کنید!
اگر میخواهید پوست عدس جدا نشه، اول پخت درب قابلمه رو نذارید.
یک کیلو عدس برای چند نفر عدسی میده؟
برای تهیه خوراک عدسی به ازای هر نفر ۱/۲ پیمانه عدسی نیاز هست.
همچنین بدونید به ازای هر نفر ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم عدسی نیازه پس در هر کیلو میتونید برای ۸ تا ۱۰ نفر خوراک عدسی تهیه کنید.
فیلم طرز تهیه عدسی خوشمزه
[evp_embed_video url=”https://www.namasha.com/videos/dl/7267155692/adasiii.mp4″]
دیدگاه
نظر بدهید