برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه خورشت آلو رستورانی با گوشت یا مرغ

اموزش کامل اشپزی طرز تهیه خورشت آلو مجلسی با گوشت یا بدون گوشت و خورش آلو شیرین با اسفناج و انواع مختلف.

خورشت آلو مجلسی با گوشت

  • روغن ۲ قاشق غذاخوری
  • گوشت خورشتی گوسفند یا گوساله ۴۵۰ گرم
  • پیاز ریز خرد شده ۱ عدد
  • سیر ۴ حبه
  • فلفل قرمز تازه ۱ عدد
  • چوب دارچین ۱ عدد
  • آویشن تازه ۱ قاشق چایخوری
  • برگ بو ۱ عدد
  • پودر پاپریکا ۱ قاشق چایخوری
  • زیره سبز نصف قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل به میزان دلخواه
  • رب گوجه نصف فنجان
  • سرکه سیب ۱ قاشق غذاخوری
  • آلوبخارا تازه ۱ فنجان
  • گشنیز یا جعفری تازه مقداری برای تزیین (اختیاری)

قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید و روغن را داخل آن بریزید.

گوشت خورشتی را به روغن اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشتها عوض شود.

حرارت را به متوسط تغییر دهید. سپس پیاز خرد شده، سیر و فلفل قرمز را اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر گوشتها را تفت دهید.

نمک، فلفل ، برگ بو ، چوب دارچین، زیره ، پاپریکا و آویشن را به خورش اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویه ها بلند شود.

سپس رب گوجه، سرکه سیب ، آلوها و ۲ فنجان آب را به گوشت اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید.

حرارت را کم کنید و اجازه دهید خورش آلو به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه بپزد.

چوب دارچین و برگ بو را از خورش دربیاورید.

در قابلمه را بگذارید و ۳۰ دقیقه دیگر خورشت را روی حرارت قرار دهید تا گوشت کاملا پخته و نرم شود.

زمانیکه آب خورش غلیظ شد و خورش جا افتاد، خورش آلو با گوشت را در ظرف مناسب بریزید و بدلخواه با کمی گشنیز یا جعفری آن را تزیین کنید.

این غذای خوش طعم و خوش عطر را با نان یا همراه با برنج نوش جان کنید.

طرز تهیه خورشت آلو با مرغ

برای درست کردن این خورشت به چند تکه مرغ و مقداری آلو خشک نیاز داریم.

اول مرغ رو میگذاریم با نمک خوب بپزه و بعد دو طرفش رو تو روغن و زردچوبه سرخ میکنیم و میگذاریم کنار.

دو لیوان از آب مرغ رو هم کنار میگذاریم.

تو همون تابه یدونه پیاز رو خوب سرخ میکنیم تا خوب طلایی بشه.

یک قاشق رب گوجه رو به پیاز اضافه میکنیم و تفت میدیم و بعد آلوهای خیس شده رو باهاش تفت میدیم و آب مرغ رو بهش اضافه میکنیم.

وقتی یه جوش خورد مرغ سرخ شده رو هم به تابه اضافه می‌کنیم و درش رو میگذاریم که با هم جا بیفتن و آلوها نرم بشن.

در اخر مقداری آب غوره هم به عنوان چاشنی میتونیم اضافه کنیم که خوشمزه‌اش میکنه.

این دستور رو با انواع آلو خشک و آلو سیاه و آلو بخارا میتونید تهیه کنید. منبع

طرز تهیه خورشت آلو شوشتری

دریافت ویدیو

طرز تهیه خورشت آلو بخارا با لپه

مواد لازم زیر رو در ابتدا تهیه‌کنید؛

  • آلو ترش شهمیرزادی(آلو بخارا) برای هر نفر ۵ عدد(نبود هیچ اشکالی نداره هر آلویی خواستید استفاده کنید حتی آلوی تازه)
  • لپه پنج قاشق پُرِ پُر
  • مرغ برای هر نفر یه تیکه(با گوشت گوسفندی هم میتونید)
  • پیاز داغ به مقدار کافی
  • رب زردآلو(نبود رب آلو,نبود قارا,نبود همون قره قروتِ شما,زیاد سخت نگیرید)
  • رب گوجه فرنگی
  • ادویه (فلفل نمک دارچین زعفرون، شکر)

آلو ها رو حداقل ۴ ساعت نم میکنیم آبش رو دور نمی‌ریزیم برای توی خورشت نگه میداریم(اگه آلو بخارا بود آبشو دور نریزید,اگه آلوهای دیگه بود دور بریزید)

گوشت مرغ رو یک بار ۵ دقیقه می‌پزیم تا کف قهوه ای بیاد روی آب ، آبش رو خالی میکنیم مجدد با پیاز و نمک و کمی روغن تفت میدیم.

لپه رو کامل میپزیم و بعد آبکش میکنیم.

رب گوجه،رب زردآلو(یا رب آلوچه,یا قارا,یا قره قروت) پیاز داغ و لپه رو با هم تفت میدیم.

ادویه ها رو هم اضافه میکنیم تا مزه هاشون به خورد هم بره و وقتی به خورد هم رفت و جوش خورد آب آلو رو اضافه میکنیم.

آلوی نم شده رو حتما سرخ میکنیم تا توی خورشت وا نره

این برای آلو بخاراست اگه استفاده میکنید ، چون آلو بخارا خیلی لطیفه سریع وا میره.

گوشت رو توی قابلمه می‌چینیم اگه آب مرغ داشتیم توش می‌ریزیم و اگه نداشتیم آب گرم کتری می‌ریزیم و میذاریم جا بیافته.

اضافه کردن یا نزدن شکر بسته به ذائقه افراد خانواده است.

قارا چیه؟

قارا یا همون قره قروتی که شما میگید، به این شکل تهیه میشه که:دوغ ترش شده را در مشک می‏ ریزند تا تمام چربی آن که کره می‏باشد جدا گردد.

بعد باقیمانده دوغ را می‌جوشانند تا غلیظ شود، سپس آن را روی پارچه صاف می‏ کنند تا آب آن گرفته شود.

آب چکیده از پارچه را با کمی شیر مخلوط کرده و بعد میی‌جوشانند تا جسمی سرخ رنگ و ترش مزه که قارا یا قره قروت نام دارد به دست آید.

روش خانگی درست کردن قارا: ابتدا دوغ را جوشانده تا آن قدر غلیظ شود که به رنگ قهوه ای برسد.

البته می توان آب ماست را با حرارت ملایم جوشاند تا سیاه شود و سپس آن را پهن کرده تا سفت شود.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)