برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

خورشت بامیه رزا منتظمی

اگر میخواید طرز تهیه خورشت بامیه از کتاب هنر آشپزی رزا منتظمی و خورش بامیه و بادمجان یا با لپه رو بدونید همراه ما باشید. همراه با نکات آشپزی و فوت و فن این غذای خوشمزه…

خورشت بامیه بادمجان یکی از لذیذ ترین خورشت ها می باشد که اصالت آن به شهر جنوبی بر می گردد ولی در تمام نواحی ایران این خورشت طبخ می شود.

بامیه سرشار از فیبر می باشد و برای سلامت قلب و تقویت مغز بسیار مفید می باشد.

می توانید این خورشت خوشمزه را هم با مرغ و هم گوشت تهیه کنید.

سعی کنید در فصل تابستان بامیه تهیه و فریزر کنید.

خورش بامیه با دستور رزا منتظمی

مواد لازم برای ۶ تا ۸ نفر

  • گوشت ماهیچه با استخوان ۷۵۰گرم(بدون استخوان ۵۰۰گرم)
  • پیاز سرخ کرده ۳ قاشق سوپخوری
  • بامیه ۷۵۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپخوری
  • آبلیمو ۲ تا ۳ قاشق
  • نمک و فلفل به مقدار کافی

برای شروع گوشت را تکه تکه خورد میکنیم و میشوییم.

با پیاز سرخ کرده داخل قابلمه ای می ریزیم و درب ظرف را می‌بندیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و میگذاریم آب گوشت کاملا کشیده شود.

بعد دو سه لیوان آب داخل گوشت میریزیم تا گوشت پخته شود و آب آن در حدود یک لیوان گردد. در صورتیکه با این مقدار آب پخته نشد مقداری آب به آن اضافه میکنیم.

برای اینکه بامیه لیز نشود باید تَه آن را به هیچ‌وجه نگرفت. کافی است که فقط چوب های ته آنرا کمی کوتاه نماییم.

سپس بامیه را میشوییم و ظرف مناسبی را آب کرده میگذاریم جوش بیاید.

بامیه را در آب جوش ریخته و یک قاشق نمک بر آن اضافه می‌نماییم و میگذاریم کمی بپزد.

باید دقت کرد بامیه زیاد پخته نشود تا لیزی آن خارج نشود و سپس بامیه را در صافی میریزیم. رب و آبلیمو و مقداری نمک و فلفل را به خورشت اضافه میکنیم.

بعد از دو سه جوش بامیه را داخل خورشت میکنیم و میگذاریم چند جوش بزند تا جا بی‌افتد.

خورشت بامیه با لپه

برای تهیه خورش بامیه با لپه میتونید لپه هارو از قبل بزارید خیس بشه.

بعد تو یه ظرف مثل مقداری که بالاتر گفته شده پیاز سرخ کرده تهیه کنید و بهش نمک و فلفل و زردچوبه و کاری هم بزنید.

خورشت قارچ با فوت و فن های رزا منتظمی

بعد اگر دوست داشتید قارچ هارو خورد کنید و بریزید داخلش و یه قاشق سرپر رب گوجه فرنگی هم بریزید.

حالا تو این قسمت لپه هارو میریزیم داخل مواد و بهش مقداری زعفران دم کرده اضافه میکنیم.

لپه رو با گوشت تفت ندید چون باعث دیر پخته شدن گوشت ها میشه

یه چندتا جوش که خورد بهش بامیه هارو اضافه میکنیم و میزاریم که دم بکشه تا موقع سر برسه. منبع

ویدیو پایین رو ببینید تا دقیق تر بدونید چی باید بکنید؛

دریافت ویدیو

خورشت بامیه و بادمجان

  • گوشت خورشتی سر دست ۳۰۰ گرم
  • بادمجان ۳ عدد
  • بامیه ۲۰۰ گرم
  • گوجه فرنگی ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۲ ق غذا خوری
  • پیاز ۱ عدد
  • زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
  • غوره یا آبغوره ۱/۳ استکان
  • نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

داخل قابلمه کمی روغن ریخته و پیاز را اضافه کنید و تفت بدهید تا طلایی و سبک شود.

سپس مقداری زردچوبه به پیازمون اضافه می کنیم تا پیاز ها خوش رنگ شود، گوشت ها را به اندازه دلخواه برش زده و پیاز اضافه کرده و تفت داده تا گوشت تغییر رنگ بدهد.

سپس فلفل و مقداری زعفران به گوشت میزنیم و در انتها رب گوجه فرنگی را اضافه و همراه با گوشت تفت می دهیم تا خامی رب گرفت شود.

سپس ۳ لیوان آب جوش اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت پخته شود.

بامیه را خوب بشورید و خشک کنید سر بامیه را کامل جدا نکنید تا مایع لزج از آن خارج شود سپس داخل تابه با مقداری روغن سرخ کنید و زمانی که گوشت پخته شد اضافه کنید.

بادمجان های سرخ شده را روی خورشت بامیه می چینیم و روش گوجه فرنگی حلقه شده را قرار می دهیم و اجازه می دهیم ۱ ساعت دیگر خورشت با حرارت ملایم جا بیفتد.

سپس در انتها نمک غذا را اندازه کنید و زعفران را به همراه آبغوره به خورشت اضافه کرده و همراه با برنج میل نمایید.

نوش جان

طرز تهیه خورشت بامیه با مرغ

اگه میخوای یه خورش بامیه سریع و فوری درست کنی برای شروع پیاز خرد میکنیم و با زردچوبه تفت میدیم.

بعد مرغ های تکه شده رو اضافه میکنیم و فلفل و زردچوبه میزنیم و میذاریم نیم پز بشه.

حالا دوتا گوجه بزرگ یا ۳ تا متوسط رو هم رنده میکنیم، اول رب رو به مرغ اضافه میکنیم و کمی تفت میدیم بعد گوجه رنده شده و نمک و یک لیوان و نیم آب میریزیم تا بپزه.

خورشت قارچ با فوت و فن های رزا منتظمی

بامیه ها رو جداگانه با روغن تفت میدیم و نیم ساعت یا ۴۵ دقیقه آخر اضافه میکنیم و میذاریم بپزه.

خورشت بامیه سریعمون حاضره

چرا خورشت بامیه لیز میشه؟

مهم ترین علت این موضوع اینه که نباید تَه بامیه خورشتی ها رو بگیرید و فقط کافیه تا اون دُمشو خیلی کم کوتاه کنید.

تصویر پایین به خوبی نشون داده که بامیه ها باید به چه شکلی باشه.

همچنین نباید اجازه بدید بامیه ها زیاد بپزه تا مواد لزجش ازش خارج بشه.

بامیه هارو باید بعد از پخت خورشت اضافه کرد، در واقع بعد از پختن همه مواد در اخر بامیه هارو که کمی تفت دادیم میریزیم روی خورشت و میزاریم کمی جوش بخوره!

همچنین زیاد بامیه رو هَم نزنید تو خورشت چون باعث خارج شدن ماده لزجش میشه.

ضمن اینکه موقع تمیز کردن بامیه نباید بزارید اسیبی بهش وارد بشه و موقع تفت دادن حواستون باید باشه که زیادی سرخش نکنید تا باد کنه و مایه لزج ازش خارج بشه.