طرز تهیه خورش کدو با گوشت یا مرغ رزا منتظمی
طرز تهیه خورش کدو بدون گوشت و همچنین خورشت کدو سبز با مرغ و خورش کدو با سیب زمینی رو با دستور مجلسی رزا منتظمی اماده کردیم.
در این سری از آموزش خورش سایت گیلان فود میخوایم چند روش تهیه خورش کدو رو بهتون اموزش بدیم.
طرز تهیه خورش کدو و آلو با گوشت
دستور زیر از کتاب هنر آشپزی خانم رزا منتظمی گرفته شده؛
- گوشت مغز ران یا ماهیچه نیم کیلو بدون استخوان(یا ۷۵۰گرم با استخوان)
- پیاز سرخ کرده ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
- کدو حلوائی ۱ونیم کیلو
- آلوی خشک ۱۵۰ گرم
- آبلیمو نصف استکان
- شکر دو تا سه قاشق سوپخوری
- زعفران یا رب گوجه به مقدار کم
- روغن ۱۵۰ گرم
- نمک و فلفل به قدر کافی
گوشت را تکه تکه میکنیم و میشوییم با پیاز سرخ کرده یک تفت میدهیم. بعد سه تا چهار لیوان آب در آن میریزیم و گوشت را میگذاریم در حرارت ملایم بپزد.
بعد آلو را میشوییم و داخل گوشت میریزیم تا بپزدو نمک و فلفل به آن اضافه میکنیم و میگذاریم خورش کاملا جا بی افتد.
سپس کدو را پوست میکنیم و به قطعات کوچک و منظم خرد میکنیم و دو طرف آن را در روغن سرخ مینمائیم و روی خورش میچینیم و کمی از سس خورش را روی کدو میدهیم و میگذاریم خوزش با کدو چند جوش بزند ولی کدو نباید زیاد له شود، بعد کدو ها را در دیس میچینیم و بقیه مواد را داخل آن میریزیم.
خورش کدو با مرغ
- سینه مرغ ۱ عدد
- کدو متوسط ۲ عدد
- غوره ۱ خوشه متوسط
- رب ۲ قاشق غذاخوری
- پیازداغ ۲قاشق غذاخوری
- نمک،فلفل،زردچوبه،به مقدار لازم
- روغن یک چهارم لیوان
ابتدا مرغ رو با کمی زرد چوبه و آب به مدت ۱۰ دقیقه می جوشونیم. بعد آب مرغ رو خالی کرده ، مرغ رو با زرد چوبه و رب کمی سرخ می کنیم.
حالا پیاز داغ ، نمک و فلفل را اضافه می کنیم، آب به اندازه ای که روی مرغ رو بگیره می ریزیم و به مدت یک ساعت اجازه می دیم بپزه.
کدو ها رو پوست میکنیم و دو قسمت کرده بعد از سرخ کردن روی صافی قرار می دیم تا روغن اضافی گرفته شه.
کدو و غوره رو به مرغ اضافه می کنیم و اجازه می دیم تا خورش با حرات ملایم جا بیفته. منبع
خورش کدو با گوشت
برای خورشت کدو، گوشت رو با پیاز و و زردچوبه و فلفل میپزم، کدوهارو جداگونه سرخ میکنم.
بعد توی تابه ی بزرگ روغن میریزم و رب گوجه تفت میدم ، یه ردیف گوجه حلقه شده میچینم و روشو با کدوهای سرخ شده پرمیکنم. دوباره یه ردیف گوجه میچینم و گوشت پخته شده رو همراه با آبش بهش اضافه میکنم میذارم رو حرارت ملایم که خوب جابیفته. حالا نمکشو اندازه میکنم.
برای اینکه بهتر لعاب بده و آبش غلیظ بشه یه قاشق آرد رو توی یه استکان آب سرد حل میکنیم و اول با یه مقدار آب خورش مخلوط و بعد به کل خورش اضافه میکنم.
چاشنی خورشت کدو رو در آخر پخت خورشت قبل از اینکه زیرشو خاموش کنیم تو یه استکان، آبلیمو شکر زعفرون (مقدارشون سلیقه ایه) باهم مخلوط میکنیم و بعد یواش میریزیم رو کل خورشت و بعد زیرشو خاموش میکنیم. چند دقیقه قبل سرو اینکارو میکنیم که طعم ها به خورد هم برن.
اگر خواستین امتحان کنین ترشی و شیرینش رو بسته به ذائقتون بزنین.
دیدگاه
نظر بدهید