طرز تهیه خورش کنگر به روش رزا منتظمی
خورشت کنگر خوشمزه و مجلسی رو با لپه و رب و دستور تهیه خورش کنگر تهرانی بهتون اموزش دادیم با فوت و فن های مخصوص این غذا
در این سری از آموزش خورش سایت گیلان فود میخوایم از ابتدا تا انتهای درست کردن یه خورش نه چندان معروف رو آموزش بدیم که دونستن نکاتش بهتون خیلی کمک میکنه.
لین لینک هارو ببینید:
- خورشت های جدید و خوشمزه ایرانی
- طرز تهیه خورش ماست اصفهان
- طرز تهیه شامی ترش گیلانی
- طرز تهیه خورشت بامیه
خورشت کنگر یکی از انواع خورشت های نایاب ایرانی است که با تولید این گیاه خود رو در فصل بهار میتوان ان را تهیه و پخت کرد.
خورش کنگر مزه ای شبیه به خورشت کرفس دارد پس اگر به این مدل خورشت علاقه دارید از دستور تهیه پایین غافل نشید.
خورشت کنگر با رب
تیغ کنگرهارو میگیریم و خوب میشوریم و خرد میکنیم و خیلی کم تفت میدیم تا نیم پز بشه.
بعد یدونه پیاز رو سرخ میکنیم و گوشتهارو توش تفت میدیم و با آب میذاریم تا کامل بپزه.
بعد لپه رو هم که پخته بودیم و کنگر رو هم به گوشت پخته اضافه میکنیم و دو قاشق رب رو با و نمک و ادویه و زرد چوبه تفت میدیم و به خورش اضافه میکنیم میذاریم تا خوب خورشتمون جا بیفته.
اواخر پخت بهش آبغوره اضافه میکنیم و با برنج تازه ایرانی سرو میکنیم.
طرز تهیه خورش کنگر تهرانی
- گوشت خورشتی با تکه های بزرگ ۴۰۰ گرم
- کنگر پاک شده و سرخ شده ۳۰۰ گرم
- نعنا و جعفری خرد شده و سرخ شده ۳۰۰ گرم
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- روغن ۳ قاشق سوپخوری
- نمک،فلفل،زردچوبه به میزان لازم
- آبلیمو یا آبغوره ¼ پیمانه
پیاز را نگینی ریز خرد کنید. قابلمه رو روی حرارت بذارید روغن را اضافه کنید.
پیاز را اضافه کرده و تفت بدید تا نرم و سبک بشه.
تکه های گوشت را اضافه کنید و تفت بدید.
رنگ گوشت که تغییر کرد مقداری زردچوبه به گوشت بزنید.
سپس نعنا جعفری سرخ شده رو اضافه کرده ، ۱ونیم لیتر آب جوشیده روی مواد بریزید و اجازه بدید جوش بیاد، حرارت رو کم کنید تا گوشت با حرارت ملایم داخل سبزی بپزه.
گوشت که پخت کنگر سرخ شده را اضافه کنید نمک و فلفل را اضافه کنید و بذارید خورشت پخته بشه و جا بیفته.
اواخر پخت آبغوره یا آبلیمو را هم اضافه کنید.
این خورشت باید کم آب و کاملا جا افتاده باشد. سپس در ظرف کشیده و همراه چلوی ساده یا کته سرو کنید. منبع
خورش کنگر رزا منتظمی
آنطور که در کتاب هنر اشپزی بانو رزا منتظمی نوشته شده خورش کنگر را باید مانند دستور خورشت کرفس تهیه کرد.
برای تعداد ۶ نفر؛ نیم کیلو گوشت و ۲ کیلو کنگر لازم است.
کنگر را بعد از تمیز کردن و تیغ گرفتن و شستن باید کمی سرخ کرد و داخل گوشت ریخت.
خورش کنگر را نیز میشود با نعناع و جعفری اماده کرد که در این صورت یک کیلو کنگر کافی است.
برای ترشی خورش کنگر از آب لیمو یا آبغوره میتولن استفاده کرد.
خورش کنگر را با قیمه و لیموعمانی نیز درست میکنند و بعد از اینکه قیمه و لپه کمی پخت کنگر را سرخ و اضافه میکنیم و کمی رب گوجه فرنگی به آن میزنیم.
فوت و فن خورش کنگر
برای خورشت کنگر هم از گوشت قرمز و هم از مرغ میتونید استفاده کنید.
اگر میخواید بدونید کدوم قسمت گوشت گوساله برای خورشت مناسبه اینجا کلیک کنید.
کنگر را برای نگهداری و استفاده، بعد از پاک کردن و شستن ، کمی تفت دهید و در فریزر نگهداری کنید.
میتونید میزان سبزی خورشت کنگر رو نصف کنید و برای نصف دیگر،از سبزی قورمه سبزی استفاده کنید که این هم سلیقه ای است.
دقت کنید که کنگر رو زیاد سرخ نکنید تا له نشه!
برای لعاب بیشتر و مجلسی شدن میتونید آب قلم به خورش اضافه کنید.
استفاده از کنگر برای کسایی که در کیسه صفرا مشکل دارند اصلا توصیه نمیشه.
بهتره که کنگرها رو قبل از تفت دادن بخاپز کنید. (کنگرهاتون رو داخل قابلمه بریزین کمی ته قابلمه تون آب بریزین و درب ظرف رو بگذارین و هر یک ربع هم بزنین آبش که کامل کشیده شد آمادهاست)
فیلم خورشت کنگر با رب
مواد لازم برای ۳ نفر:
- حدود ۴۰۰ گرم گوشت گوسفند
- لپه به ازای هر نفر یک قاشق غذاخوری
- پیاز یک عدد نگینی خرد شده
- کنگر حدود ۴۰۰ گرم
- لیمو عمانی یک عدد
- رب گوجه دو قاشق غذاخوری پر
- نمک دو قاشق چای خوری
- فلفل یک قاشق چای خوری
- زردچوبه دو قاشق چای خوری
دیدگاه
نظر بدهید