برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه خیارشور معمولی و بازاری + پاسخ به همه سوالات

از مهم ترین چاشنی های ما ایرانی یه چیز شور هستش به نام خیارشور!

خیارشور Pickled cucumber در کل دنیا طرفدارای زیادی داره.

تو ایران هم این چاشنی بی نظیر در ساندویچ و انواع غذاها استفاده میشه.

خیارشورهای بازاری به ترد و قلمی بودن و خوشمزگی معروفن ولی معمولا توی خونه خیارشورهای خونگی به تردی و خوشمزگی خیارشور بازاری نمیشه!

واسه همین امروز میخوام طرز تهیه خیارشور خانگی سریع و ترد و خوشمزه رو بهتون یاد میدیم.

این خیارشور هم خیلی آسون درست میشه و هم خیلی ترد و خوشمزه ست.

پس پیشنهاد میکنیم قبل از خریدن خیارشورهای گرون قیمت فروشگاه ها، حتما این روش رو امتحانش کنید.

مواد لازم برای تهیه یک کیلو خیارشور:

  • خیار قلمی: یک کیلو
  • شوید تازه: صد گرم
  • ترخون خشک: دو قاشق غذاخوری
  • سیر: شش حبه
  • آب: هشت لیوان
  • نمک: چهار قاشق غذاخوری
  • سرکه: نصف استکان
  • نخود: حدود ده عدد
  • فلفل تند: دو عدد

برای هر ۴ لیوان آب ، دو قاشق نمک و یک سوم لیوان سرکه نیازه

خب برای مرحله اول بزارید آب در یک قابلمه به نقطه جوش برسه و سپس نمک و سرکه رو بریزید داخلش و هَم بزنید.

برای تهیه خیارشور از سرکه سیب هم می‌توانید استفاده کنید، اما سرکه انگور بهتر است.

بعد شعله گاز رو خاموش میکنیم و میزاریم تا آب کاملا سرد بشه.

حالا میریم سراغ یه شیشه تمیز و داخلش شوید و ترخون خشک و سیر تمیز و خشک‌شده و فلفل سبز میریزیم.

در این مرحله ظرف رو با خیارهای قلمی شسته شده که خشک و تمیز کردیم پُر میکنیم.

در مرحله بعد باید با یک خلال دندان سوراخی در هر خیار ایجاد کنید به طوری که خلال دندان از یک طرف خیار وارد شده و از سمت دیگر خارج شود سپس آن‌ها در شیشه‌های تمیز قرار دهید.

سوراخ کردن خیار‌ها به دو دلیل انجام می‌شود دلیل اول پوک نشدن خیار شور و دلیل دوم زودتر آماده شدن آن است.

و دوباره روش شوید میریزیم و ترخون خشک و سیر و فلفل سبز و در نهایت یه مشت نخود خشک برای تُردتر شون خیارشورها بهش اضافه میکنیم.

در آخر محلول اب نمک و سرکه ای که گذاشته بودیم خنک بشه رو میریزیم داخل و درشو بخوبی میبندیم که اصلا هوا نکشه و تا دو سه هفته آتی خیارشورها آماده میل کردنه…

طرز تهیه کباب ترش خاور خانم

به این نکته توجه کنید که اگر مقدار سرکه استفاده شده بیشتر شود خیارشور‌های شما نرم‌تر و طعم ترش‌تری خواهند گرفت.

اصلا در این چند هفته بهش دست نزنید و اجازه بدید تا بخوبی خیارشور جا بی افته.


چگونه از کپک زدن خیارشور جلوگیری کنیم؟

بعد از باز کردن سر ظرف باید خیارشور‌ها را در یخچال نگهداری کنید.

رعایت این موضوع، هم از کپک زدن خیارشور جلوگیری می‌کند هم اینکه مدت زمان خیلی بیشتری می‌توانید آن‌ها را نگهداری کنید.

علاوه بر این مراقب باشید به هیچ عنوان دست چرب، قاشق چرب یا هر شی چرب دیگری وارد ظرف خیارشور نشود در اکثر موارد عدم رعایت این نکته موجب کپک‌ زدن خیارشور می‌شود.

چرا خیارشور زرد می‌شود؟

ظرف حاوی خیارشور را در جای خنک به دور از نور خورشید قرار دهید تا عمل بیاید حدود ۱ ماه زمان لازم است تا خیارشور عمل بیاید.

به این نکته توجه داشته باشید که اگر خیارشور‌ها در معرض نور خورشید قرار بگیرند زرد می‌شوند.

به هیچ عنوان خیارشور را در ظرف‌های پلاستیکی درست نکنید بهترین ظرف برای تهیه خیارشور ظرف‌های شیشه‌ای است که در آن محکم بسته می‌شود.

حواستان باشد اگر در ظرف محکم بسته نشود و هوا به داخل آن راه یابد خیارشور‌ها نرم و لزج می‌شوند.

دلیل چرک شدن خیارشور

چروک شدن خیار شور میتواند ناشی از استفاده زیادی از سرکه یا محلول شکر و نمک در شروع درست کردن خیار شور باشه.

چرا خیارشور رنگش تیره میشه؟

تیرگی رنگ خیارشور عوامل مختلفی داره اما استفاده از ادویه زیاد یا نمک‌ید دار و پختن بیش از حد یا آهن زیاد آب و استفاده از ظروف آهنی میتونه جزو عوامل این اتفاق باشه.

عوامل پوک شدن خیارشور

از دلایل پوک شدن خیار میتونه خیارهایی باشن که بد رشد کرده اند یا خیارها را قبل از ترشی انداختن زیاد نگه داشتین یا آب شوری که استفاده کردید زیادی شور و تند بوده است.

علت شیری رنگ شدن اب خیارشور

دلیل شیری رنگ شدن آب نمک اغلب خیارشورهای فله‌ای، نگهداری نادرست محصول در شرایط نامساعد محیطی است که بر میزان فسادپذیری آن می‌افزاید و علت این تغییر رنگ، رشد کپک‌ها و قارچ‌ها در آن است که نشاندهندهٔ مراحل اولیه فساد آن و هشداری برای انصراف از خرید یا مصرف چنین خیارشوی محسوب می‌شود.


طرز تهیه خیارشور ساندویچی به روش حرفه‌ای + فیلم جواد جوادی

دریافت ویدیو