طرز تهیه دلال گوجه سبز به روش اصیل گیلانی
دَرار ( دَلار یا دالار و بقول تهرانیها نمک سبز) یکی از سوغاتیهای گیلان هستش که برای تهیه اش باید یک سری ترفندها و نکات رو بدونید.
درار، دالار یا دلار (نمک سبز) درست شده است از مخلوطی سبزی معطر که معمولا در گیلان وجود دارد.
این چاشنی اصیل گیلانی رو میشه با گوجه سبز ترش که ما بهش میگیم آلوچه یا خیار یا پرتقال یا سیب یا ماست و خیار یا با سکنجبین مخلوط و با کاهو و حتی دوغ تست کرد.
برای تهیه درار (دالار – دلار – نمک سبز) از سبزی های نعناع – گشنیز – (چوچاق و خالیواش) استفاده میشود.
سبزی های چوچاق و خالیواش معمولا در روستاهای شمالی یا به صورت خودجوش رشد میکنه یا توسط روستائیان کاشته و در بازارهای محلی عرضه میشه.
درارى که با دست درست میشه یه چیزه دیگست. سعی کنید به اصیل ترین روش ممکن عمل کنید.
برای تهیه دَرار چه چیزهایی نیاز هست؟
- سبزی نعناع ۲۰۰ گرم
سبزی گشنیز ۲۰۰ گرم
سبزی خالیواش ۱۰۰ گرم
سبزی چوچاق ۱۰۰ گرم
روش تهیه درار یا نمک سبز
ابتدا سبزی ها را خوب پاک کرده و کاملا می شوئیم و کاملا آبش را می گیریم و سپس بوسیله آسیاب برفی آنرا خورد می کنیم (پوره) (در شهرهای شمالی بوسیله ظرفی که به نمک یار معرف است کاملا می سابند که در زیر فیلمشو میبینید:
[evp_embed_video url=”https://www.gilan-food.ir/wp-content/uploads/2019/04/%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%B1-%DB%8C%D8%A7-%D9%86%D9%85%DA%A9-%D8%B3%D8%A8%D8%B2-%D8%B1%D8%B4%D8%AA%DB%8C.mp4″]
سپس مواد سائیده شده را در یک ظرفی گود ریخته (کاسه بزرگ) و نمک را با آن اضافه و خوب هم می زنند. مخلوط آماده را در ظرفی شیشه ای درب دارمی ریزیم و در یخچال قرار می دهیم و هر وقت مورد نیاز مصرف بود مصرف میکنیم.
نکاتی مهم در خصوص تهیه درار محلی گیلان
در صورت در دسترس نبودن سبزی محلی (چوچاق و خالیواش) به همان مقدار از سبزی های دیگر به دلخواه استقاده میکنیم.
مقدار اندازه نمک را هم با تستی که از این مواد بعمل می آوریم نباید زیادی شور گردد.
دیدگاه
نظر بدهید