طرز تهیه دمپختک زرد یا دمی باقالی تهرانی
آموزش دمپختک باقالی با شوید و دمپختک باقالی زرد به روش رزا منتظمی یا طرز تهیه انواع دمپختک به روش تهرانی و قمی.
در پست جدید قسمت پلوهای آموزش آشپزی سایت گیلان فود قراره یه پلو مخلوط اصیل تهرانی به نام دمی باقالی یا دمپختک که با کمترین مواد میشه درستش کرد رو بهتون آموزش بدیم.
البته نکات و فوت و فن این غذای اقتصادی که در اخر باید یه نیمرو بندازید روش رو هم بخوبی آموزش دادیم.
دمپختک تهرانی
- کره ۵۰ گرمی
- لپه باقالی ۱ لیوان
- تخم مرغ به تعداد نفرات
- پیاز نگینی ۱ عدد متوسط
- زعفران و روغن به مقدار کافی
- نمک و فلفل و زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
- برنج از قبل خیس شده ۲ لیوان
در ابتدا پیازهای نگینی و ریز خرد شده رو با ادویهها تفت میدیم.
بعد لپه باقالی هایی که از قبل گذاشتیم خیس بخوره رو آبکش میکنیم و به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید.
راز خوشمزه شدن دمپختک تو همین مرحله است که باید در حین تفت دادن باقالی و پیاز بهش یه قالب کره ۵۰ گرمی اضافه کنید.
این کار عطر و طعم دمپختک رو چند برابر لذیذتر و مجلسی تر میکنه.
خوب که تفت داده شدن بعد یه لیوان آب ولرم بهش اضافه کنید و درشو بزارید تا باقالی ها دم بکشه و آبش کشیده بشه. البته زمان پخت و نرم شدن باقالی به جنس باقالی هم بستگی داره چون بعضی باقالی ها زودپز و بعضی دیرپز هستش.
حالا میریم سراغ برنج هایی که از قبل گذاشتیم با نمک تا خیس بخوره.
برنج رو با یه بند انگشت آب بیشتر و کمی نمک درحد بسیار کم هَم بزنید و روغن بهش اضافه نکنید چون مواد باقالمون خودش روغن داره.
برنج که آبش کشیده شد ، باقالی ها که نرم شد به برنج دم کشیده اضافه میکنیم و روشو یه مقدار زعفران دم کشیده میریزیم و به آرومی مخلوط میکنیم و میزاریم تا دم بکشه.
میتونید مقدار شوید خشک یا سبزیجات معطر هم به ترکیب تون اضافی کنید اما دستور اصیل تهرانی دمپختک بدون سبزیجات هستش.
برای زمانیکه خواستید سرو کنید به تعداد هر نفر یه تخم مرغ نیمرویی 🍳 سرخ کنید و روی تخم مرغ رو مقدار کمی دارچین و نمک و فلفل بزنید تا مزه دار بشه. منبع
دمپختک رزا منتظمی
ازونجایی که دستور پخت هر غذا با متد بانو رزا منتظمی رو قرار میدیم؛ در ادامه اموزش دمی باقالا یا دمپختک رو از کتاب هنر اشپزی منتشر کردیم.
این مقدار مواد برای ۶ تا ۸ نفر کافی است:
- برنج یک کیلو
- باقالی خشک ۷۵۰ گرم
- پیاز ۳ تا ۴ عدد
- روغن یک پیمانه
- زردچوبه ۳ قاشق غذاخوری
- کشمش(در صورت تمایل) ۲۵۰ گرم
پیاز را خرد کرده با روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود. بعد زردچوبه را در آن یک تفت میدهیم ۴ تا ۵ لیوان آب در آن میریزیم.
باقلا را تمیز کرده میشوئیم و داخل ظرف پیاز میریزیم و یک قاشق سوپخوری نمک بأن اضافه مینمائیم میگذاریم باقلا نیم پز شود.
برنج را میشوییم با ۴ تا ۵ لیوان آب مخلوط باقالا مینمائیم و بهم می زنیم و حرارت را ملایم میکنیم تا برنج و باقلا بپزد و آب آن تبخیر شود.
در صورت مصرف کشمش آنرا میشوئیم و وسط پلو را باز میکنیم و لای آن میگذاریم و در حدود یکساعت باید با حرارت ملایم یا در فر دم بکشد.
در صورت دم کردن در فر حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت کافی است.
موقع کشیدن یا سرو، کشمش را با کفگیر برمیداریم و پلو را در دیسی میکشیم و بعد کشمش را روی آن میریزیم و روغن داغ کرده روی آن میدهیم.
میتوانیم چند عدد تخم مرغ نیمرو نیز روی پلو بچینیم.
دیدگاه
نظر بدهید