طرز تهیه دمی گوجه ساده یا مرغ یا تن ماهی
آموزش تهیه دمی گوجه خوشمزه که با ارزان ترین مواد میتونید یه ناهار خوش طعم برای پلو مخلوط دمی گوجه با مرغ و سیب زمینی حتی درست کنید.
در این سری از مطالب آموزش انواع پلوهای مجلسی میخوایم یه غذای خیلی ارزون و بصرفه رو آموزش بدیم که میشه با دَم دستی ترین موارد تهیه اش کرد.
این لینک هارو ببین:
- طرز تهیه کشمش پلو با گوشت
- طرز تهیه استانبولی پلو
- طرز تهیه رشته پلو تهرانی
- ۱۰ مدل پلو مخلوط جدید مجلسی
قبل از شروع آموزش بزارید یک بار برای همیشه تفاوت استانبولی پلو و لوبیا پلو و دمی گوجه رو بنویسم براتون؛
فرق استانبولی با لوبیا پلو و دمی گوجه
برنج وقتی به تنهایی آبکش و پخت بشه ، بهش میگن چلو!
اگر همین برنج رو آبکش نکنید و بصورت دَمی بار بزارید بهش میگن کَته.
حالا اگر به همین برنج دمی یه چیز خاص اضافه کنید و با برنج بپزیم(منظورم چاشنی و ادویه و پیاز نیست) بهش میگن دَمی همون چیزخاص ، برای مثال دَمی گوجه.
حالا اگر برنج رو آبکش کنیم و با یه چیز خاص مثل عدس بپزیم ، بهش میگیم عدس پلو یا شوید پلو یا هر چیز دیگری.
چنانچه مواد اصلی پلو ، از یه چیز بیشتر بشه و بهش چند مدل ماده اصلی اضافه بشه دیگه اسم تَکی براش نمیاد بلکه برای مثال بهش میگن قابلیپلو یا مرصع پلو یا مانی پلو و…
پس فرق لوبیا پلو با استانبولی اینه که لوبیا پلو شامل برنج و ادویه و چاشنی و لوبیا چشم بلبلی میشه در اصل! اما استانبولی حاصل ترکیب لوبیا سبز و گوجه و پیاز و گوشت هستش.
این توضیحات اصیل این پلوها هستش اما تغییراتی که شما در اینها میتونید بدید سلیقه ایه و هیچ اشکالی در کارتون وجود نداره. پس با خیال راحت از آشپزی تون لذت ببرید.
طرز تهیه دمی گوجه دونفره
دو گوجه متوسط رو بصورت خام پوست بگیرید و نگینی خُرد کنید. بهتره گوجه رو رنده نکنید چون بافت گوجه برای دمی گوجه مهمه که در اصل نگینی باشه تا طعم و حس غذا رو بطور کامل انتقال بده.
بعد یه پیاز خیلی کوچیک بردارید و به صورت نگینی خُرد کنید.
سیر به اندازه یک سوم پیازی که انتخاب کردید نیازه یعنی مقدارش باید کم باشه(اگر سیر دوست ندارید با تسلط به اندازه استفاده از مقدار سیر ندارید بهتره حذفش کنید)
برنج رو تمیز با آب سرد دو تا سه بار بشورید تا خاک و آلودگی سطحیش از بین بره و البته نزارید که خیس بخوره.
آب جوش و نمک و فلفل سیاه و روغن رو هم کنار دستتون بزارید و یک مقدار خیلی خیلی خیلی جزئی زردچوبه نیاز داریم تا فقط رنگ بده به دمی گوجه مون.
برای شروع کف قابلمه رو کمی بیشتر از حد معمول روغن بریزید چون دَمی گوجه چیز خاصی نداره و همین موارد کوچیک بهش طعم و مزه میده.
حتما از قابلمه بزرگتر استفاده کنید تا دمی گوجه جا برای پختن کامل داشته باشه.
پیاز و سیر رو بریزید داخل قابلمه و با مقدار کم زردچوبه + نمک + فلفل سیاه بزارید تا پیازها طلایی بشه.
پیازها که طلایی شد گوجه رو میریزیم و یه هَم میزنیم و در قابلمه رو میزاریم تا مواد باهم برای ۱۰ دقیقه با حرارت نیمه ملایم سرخ بشه.
مهمترین ترفند خوشمزه شون دمی گوجه اینه که بعد از تفت دادن گوجههای نگینی، بهش پوره گوجه خام(گوجه بدون پوست و دونه رو رنده کنید) اضافه کنید.
بعد از گذشت زمان گفته شده در قابلمه رو بردارید و کمی ترکیب رو بچشید و اگر به مزه دلخواه رسیده بود برنج رو بریزید داخلش و با مواد مخلوط کنید تا کمی تفت بخوره.(آب جوش در این مرحله باید کنار دستتون باشه)
حالا به اندازه یه بند انگشت بیشتر از برنج تون آب جوش رو بریزید داخل قابلمه. حواستون باشه که اگر آب و مواد قُل میزنند باید آروم هَم بزنید تا همراه با کم کردن حرارت زیر اجاق ، قُلاش کم بشه.
بعد روی قابلمه رو دمکنی یا میتونید کاغذ روغنی+فویل بزارید و بعد درشو میبندید و روی حرارت کم بزارید تا برنج با بخار خودش آروم بپزه و جا بی افته. این کار باعث میشه تا طعم مواد به خورد برنج بره.
بعد از گذشت مدت زمانی میبینید که بخار خارج شده از قابلمه کم و کم تر میشه و زمانیکه بخار از بین رفت تقریبا دمی گوجه آماده است و میتونید سرو کنید. منبع
طرز تهیه دمی گوجه با مرغ و سیب زمینی
ابتدا گوجه فرنگیها را بشورید و در میکسر یا غذاساز پوره کنید (میتوانید نگینی خورد کنید).
پیازها را نگینی خورد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
فلفل و زردچوبه را هم به پیازها اضافه کنید، کمی دیگر تفت دهید تا طعم خامی ادویه گرفته شود.
سپس مرغ پخته شده نگینی و سیب زمینیهای مکعبی خورد شده را اضافه کنید و مقداری دیگر تفت دهید.
در مرحله بعد پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و اجازه دهید پوره گوجه آب آن پخته و غلیظ شود.
نمک و فلفل را به اندازه اضافه کنید و سپس برنج شسته شده را اضافه و مخلوط کنید. بعد به اندازه یک بند انگشت آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید دمی گوجه روی شعله ملایم گاز دم بکشد.
دمی گوجه با تن ماهی
برای تهیه دمی گوجه با کنسرو ماهی تُن کافیه که مراحل بالا رو که برای دمی گوجه با سیب زمینی و مرغ نوشتیم طی کنید ، فقط به جای مرغ از کنسرو جوشیده شده استفاده کنید.
البته میتونید دمی گوجه معمولی بار بزارید و پس از آماده شدن کنار این پلو یه تُن ماهی سرو کنید یا در آخر با دمی گوجه مخلوط کنید.
دیدگاه
نظر بدهید