طرز تهیه رب انار مرحله به مرحله + فوت و فن گیلانی
پاییز فصل انار هست و بهترین موقع برای تهیه یه رب انار خانگی با فوت و فن های مخصوص درخدمت شما هستیم.
موارد مصرف رب انار
این رب در غذاهای زیادی از جمله فسنجون ، شش انداز ، اناربیج ، لونگی ، مرغ شکم پر و ماهی شکم پر استفاده میشه.
این رب در غذاهای شرق گیلانی خیلی بیشتر استفاده میشه.
در غذاهای جدیدتر از این رب در تهیه اکبرجوجه استفاده میشه که بتازگی هم سس تک نفره انار هم توسط شرکت ها تهیه شده که کار رو راحت کرده و با مرغ سرخ شده واقعا طعم لذیذ و متفاوتی داره.
رب انار خانگی
برای تهیه یه رب انار خونگی در ابتدا سعی کنید که انار محلی تهیه کنید. اگر در دسترس نبود میتونید از انارهای موجود در بازار هم استفاده کنید.
سنتی ترین روش گرفتن آب انار ریختن دونه ها در یک کیسه و آب گرفتن با پا هست(البته باید چکمه مخصوص این کار رو تهیه کنید) یا میتونید از وَردنه برای فشار و آب گرفتن استفاده کنید.
ولی این روزها بدلیل پیشرفت وسائل خانه و آشپزخانه میتونید بسادگی و با استفاده از دستگاه آبمیوهگیری دونه های انار رو جدا کنید و در این دستگاه بریزید تا آب انار تمیز و یکدستی تحویل بگیرید.
همچنین با استفاده از بِلِندر(یا همون گوشت کوب برقی) هم میتونید تو یه ظرف آب انار بگیرید.
در مرحله بعد آب انار رو در یک ظرف(پیرکس یا چینی لعاب دار باشه خیلی خوبه) میریزیم و میزاریم روی گاز تا با حرارت ملایم به جوش بیاد.
در این مرحله باید بالاسر ظرف باشید تا وقتی به جوش اومد مراقب سرریز شدنش باشید.
برخی در این مراحل آرد اضافه میکنند که باعث از رقیق در اومدن میشه اما خب حرفهای ها دست به چنین کارهایی نمیزنند.
موقعی که آب انار مثل تصویر پایین شروع به کف دادن کرد اونو برمیداریم و میزاریم تا خنک بشه. سرد شدن مواد باعث غلیظ تر شدن رب انارمون میشه.
نکات مهم و فوت و فن ها
بدونید که بطور تقریبی از هر ۴ کیلو انار میتونید نیم کیلو رب تحویل بگیرید.
تحت هیچ عنوان اجازه ندید که رب تون تَه بگیره چون رنگش سیاه میشه و مزه ناجوری پیدا میکنه.
یه ترفند عملی برای غلیظ کردن اینه که در اواخر پخت، میتونید یک قاشق آرد نشاسته ذرت رو با با یک چهارم لیوان آب انار در ظرفی جدا مخلوط کنید و به مواد در حال پخت اضافه کنید.
اضافه کردم نمک اختیاری هست اما اگر قصد نمک زدن دارید باید به ازای هر ده کیلو انار یک قاشق سوپخوری نمک اضافی کنید.
ترش یا شیرین بودن رب انار کاملا بستگی به اناری که خریدید داره. مَلس بودن رب حاصل خرید یه انار خوبه که الان(پاییز ۹۹) بهترین زمان تهیه انار با کیفیته.
خواص رب انار که در تصویر بالا میبینید اونقدری زیاده که باید براش روزی دورکعت نماز شکر خوند!
رب انار با دستور رزا منتظمی
خانم رزا منتظمی اولین بانوی ایرانی است که در کتاب هنر آشپزی مجموعه ای از دستورات تهیه انواع غذاهای معروف رو گردآوری کرده.
تصویر زیر مربوط به طرز تهیه این رب میباشد:
رب انار و یبوست
متأسفانه این رب Pomegranate molasses ترش باعث ایجاد یبوست و بدلیل طبع سرد و تری که داره باعث افزایش سردی در بدن میشه.
همچنین باید بدونید یبوست رو توی بلغمی ها شدید میکنه و برای صفراوی ها یبوست خفیف بوجود میاره!!
بلغمی ها از انواع دیگر میتوانند استفاده کنند.
منبع:
دیدگاه
نظر بدهید