برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه رشته پلو تهرانی با گوشت یا مرغ مخصوص

این پلو یکی از پلوهای اصیل ایرانیست که اغلب خانواده ها در شب عید آن را میپزند و معتقداند که با پختن آن سر رشته کارها بدست می‌آید.

شاید در قدیم تهیه رشته که باید بسیار ظریف باشد کار مشکلی بود ولی حالا رشته حاضر پلویی در اغلب مغازه‌ها آماده برای فروش هست و کار رو راحت کرده.

رشته پلو

رشته پلو رزا منتظمی

مواد لازم برای ۶ تا ۸ نفر به صورت زیر میباشد:

  • رشته مخصوص پلویی – نیم کیلو
  • برنج ۱ کیلو
  • گوشت ماهیچه یا سردست بدون استخوان ۷۵۰ گرم
  • خرما ۲۰۰ گرم
  • کشمش نیم کیلو
  • زعفران سائیده ۲۵۰ گرم
  • روغن ۱ قاشق چایخوری

برنج را از قبل خیس میکنیم. گوشت را تکه تکه کرده با یکی دو عدد پیاز خرد کرده و ۲ تا ۳ لیوان آب با حرارت ملایم میپزیم.

باید بعد از پختن ۱ لیوان آب داشته باشد.

در اواخر طبخ کمی نمک به آن میزنیم بعد گوشت را از آب آن خارج کرده و نصف از زعفران و نصف از روغن را در آبگوشت میریزیم و آماده میگذاریم.

هسته خرما را میگریم. کشمش را تمیز کرده میشوئیم و دیگ مناسبی را آبکرده میگذاریم بجوشد.

آب نمک برنج را خالی میکنیم برنج را در دیگ می‌ریزیم تا جوش آمده کمی نرم شود بعد رشته ها را از هم جدا کرده داخل برنج میریزیم.

کمی که جوشید و رشته نرم شد آنرا آبکش میکنیم. مقداری آب نیم گرم روی آن میدهیم و بقیه روغن را با یک لیوان آب ته دیگ میریزیم و نصف از برنج را در دیگ ریخته و گوشت و خرما و کشمش را لای آن میگذاریم و با بقیه برنج روی آنرا میپوشانیم.

دیگ را روی آتش گذاشته و عرق برنج را که گرفتیم آبگوشت زعفرانی را روی برنج میدهیم و پلو را مثل پلوی ساده دم میکنیم.

موقع کشیدن یا سِرو بقیه زعفران را در کمی آبجوش حل کرده با کمی برنج مخلوط می‌کنیم و روی پلو را با برنج زعفرانی میپوشانیم و کمی هم کره آبکرده روی آن میدهیم.

اگه خواستید برنجو آبکش کنید، باید دو دقیقه قبل آبکش کردن رشته پلویی آماده رو بریزید داخل مخلوط آب وبرنج.

رشته پلو

طرز تهیه رشته پلو با گوشت

  • گوشت چرخکرده بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم
  • رشته پلویی ۲۵۰ گرم
  • برنج ۳ پیمانه
  • پیاز
  • کشمش
  • زردچوبه و فلفل و نمک
  • رب و روغن
  • پودر سیر
طرز تهیه دمپختک زرد یا دمی باقالی تهرانی

در ابتدا گوشت چرخ‌کرده را با پیاز رنده شده و آب گرفته شده و نمک و فلفل و زردچوبه خوب ورز میدهیم و قلقلی درست میکنیم و یک ساعت داخل بخچال استراحت میدهیم تا خودشان را بگیرند.

سپس گوشت قلقلی ها را داخل روغن سرخ میکنیم و نصف ق غ رب هم اضافه کرده و کمی تفت میدهیم و حدود یک لیوان آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم با شعله کم کامل بپزند.

برنج را هم داخل آب جوش میریزیم و در پنج دقیقه آخر پخت که میخواهیم آبکشش کنیم رشته ها را هم اضافه میکنیم و آبکش میکنیم و میگذاریم دم بکشند.

کشمش ها را هم شسته و خشک میکنیم و داخل کمی روغن چند دقیقه تفت میدهیم.

در آخر برنج را در ظرف سرو ریخته و قلقلی ها و کشمش و پیاز داغ را اضافه میکنیم.

رشته پلو

برای پیاز داغ در ابتدا پیازها را خلالی خرد کرده ، کمی آب را می‌گذاریم تا جوش بیاید و کمی نمک اضافه کرده و پیازها را می‌ریزیم و پنج دقیقه داخلش قرار میدهیم و سپس آبکش کرده و داخل روغن سرخ میکنیم، کمی که سبک شد زردچوبه اضافه میکنیم و می‌گذاریم با شعله کم سرخ شود.

رشته پلو با مرغ تهرانی

مواد لازم برای تهیه رشته پلو با مرغ تهرانی نیاز به مواد زیر داره؛

  • ۲ پیمانه برنج خام
  • ۱۰۰ گرم رشته پلویی
  • ۱ عدد سینه و ران مرغ
  •  کشمش پلویی
  • ۳۰ گرم کره
  • ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم

ابتدا باید مرغ رو بپزیم پس ۱ قاشق غذاخوری از کل پیاز داغ، نمک، فلفل، زرچوبه، روغن و مرغ رو داخل قابلمه ریخته و مرغ رو کمی با مواد تفت میدیم.

حالا حدود ۱ لیوان آب به مرغ اضافه میکنیم تا مرغ خوب بپزه و مزه بگیره.

حالا مرغ پخته رو از قابلمه درمیاریم و تکه تکه اش میکنیم و همراه با نصفی از کل مقدار کره و مقدار لازم زعفرون دم کرده دوباره داخل قابلمه برش میگردونیم و تفتش میدیم تا آب مرغ رو به خودش جذب کنه و مزه کره و زعفرون رو هم به خودش جذب کنه.

وقتی هنوز مرغ کمی آب داره زیر گاز رو خاموش میکنیم و در قابلمه رو هم میبنیدم تا خشک نشه.

حالا مرغ رشته پلو حاضره و تفت دادنش با زعفرون و کره و کمی آبدار بودنش مزه‌اش رو عالی میکنه.

رشته و پلو رو با هم مخلوط کرده و بعد آبکش کنیم برای اینکار باید برنج رو از چند ساعت قبل خیس کنیم و بعد داخل آب در حال جوشیدن بریزیمش و چند قل که زد رشته رو اضافه کنیم تا برنج و رشته با هم نرم شده و آماده آبکش کردن بشن.

کته رشتی یا پلا گیلانی رو یاد بگیرید! + فیلم

بعد با مرغ که از قبل اماده کردیم سرو می‌کنیم. منبع

رشته پلو عربی با ماهی

رشته پلو یکی از غذاهای اصیل جنوبیه، که بعید میدونم کسی دوسش نداشته باشه، مخصوصا اگر کنارش ماهی شوریده سرخ کنید که آموزشش رو در ویدئو پایین گذاشتیم.

دریافت ویدئو

رشته پلو با چی خورده میشه

بستگی به خودتون و سلیقه ای هستش اما معروف ترین نوع رشته پلو همراه با مرغ سرخ شده هستش.

همچنین میتونید گوشت های قلقلی رو تهیه و سرخ کنید و در کنار دیس برنج سرو کنید.

یا میتونید کف قابلمه رو بال مرغ زعفرانی که کمی پخته بچینید و در اخر رشته پلو رو بریزید روش و بزارید دم بکشه. مثل مرغ زیر برنجی

همچنین میتونید با ماش تهیه اش کنید؛ به این صورت که گوشت چرخ کرده و پیاز و ماش و ادویه رو باهم تفت بدید و بعد با رشته پلو مخلوطش کنید و بزارید دم بکشه.

همچنین از شوید برای طعم دار کردم برنج و مواد میتونید استفاده کنید که خیلی ترکیب جذاب میتونی بشه.

راستی ترکیب ماهی با رشته پلو هم یه ترکیب برنده از جنوب کشور است و خوبه که از ماهی های کم استخوان مثل حَشو یا قرل الا و کولی شمالی برای این غذا استفاده کنید.

رشته پلو

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
( رای)