طرز تهیه رولت گوشت با پنیر پیتزا یا هویج
طرز تهیه رولت گوشت فرانسوی به همراه آموزش تصویری رولت گوشت با نکات فوت و فن رولت خوشمزه از کتاب رزا منتظمی.
در این سری از آموزش کباب و خوراک سایت گیلان فود میخوایم باهم چند مدل رولت گوشت رو آموزش ببینیم. همراه ما باشید.
قبلش این لینک هارو ببینید:
رولت گوشت ورقه ای
- راسته پاککرده گوساله یک کیلو
- هویج متوسط یک اندازه ۱۰ تا ۱۲ عدد
- کره ۱۵۰ گرم
- آرد درحدود ۲۵گرم یا یک قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل به مقدار کافی
گوشت را از قطر دو تا سه ورقه نازک می بریم و هر ورقه را به سه چهار قسمت تقسیم می کنیم، بطوری که هر قطعه از لحاظ طول و عرض به یک اندازه و در حدود ۱۰۰ گرم وزن داشته باشد.
قطعات گوشت را کمی میکوبیم تا صاف و مرتب شود.
هویجها را پوست میکنیم و با مقداری آب و کمی نمک میپزیم.
روی هر قطعه گوشت را کمی کره آب کرده و کمی نمک و فلفل میمالیم و یک عدد هویج می گذاریم و گوشت را لوله مینمائیم و آنرا با نخ یا میل مخصوص بستن گوشت می بندیم و بقیه کره را در ظرفی می ریزیم و روی اجاق می گذاریم.
آب که شد اطراف رولتها را در کره سرخ می کنیم، بعد یک لیوان آب داخل ظرف میریزیم و میگذاریم رولت ها با حرارت ملایم بپزند.
یک قاشق آرد را با کره کمی سرخ می کنیم و داخل سس رولت میریزیم و کمی نمک و فلفل میزنیم و بعد از یکی دو جوش در ظرف میچینیم و سُس آنرا روی رولتها میدهیم و آنرا با پوره سیب زمینی و نخود سبز پخته شده تزیین می کنیم…
رولت گوشت با گوشت چرخ کرده
- گوشت چرخ شده خیلی نرم نیم کیلو
- تخم مرغ ۲ عدد
- شیر یک پیمانه
- نان خشک کوبیده یا آرد نخودچی یک پیمانه
- پوره سیب زمینی یا اسفناج یا پوره نخود سبز(مایه وسط رولت) ۲ فنجان
- تخم مرغ سفت ۴ تا ۵ عدد
- روغن ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری
- پیاز رنده سده نرم ۲ تا ۳ قاشف سوپخوری
- نمک و فلفل به مقدار کافی
یا میتوانید از مواد اصلی زیر استفاده کنید:
- گوشت چرخ کرده ترکیب گوساله و گوسفندی ۳۰۰ گرم
- پیاز تقریبا بزرگ یک عدد
- نمک،فلفل،کمی زعفران دم کرده و زردچوبه خیلی کم
- کمی سماق، و پودر تخم گشنیز(میتونید حذف کنید)
- فلفل دلمه رنده شده یک قاشق چایخوری
- سیر یک حبه کوچک
- آرد نخودچی یک قاشق سرخالی(از آرد سفید هم میتونید استفاده کنید)
- زرشک و گردو به اندازه لازم
- رب گوجه فرنگی به مقدار کافی
شیر و پیاز و دو عدد تخم مرغ و نان خشک کوبیده یا آرد نخودچی و کمی نمک و فلفل را مخلوط میکنیم و گوشت چرخ کرده را داخل آن می ریزیم و خوب مالش میدهیم تا تمام مواد با هم مخلوط شود.
سپس یک ورقه کاغذ روغنی روی میز می اندازیم و کمی آرد روی کاغذ می پاشیم و مایه گوشت را روی کاغذ پهن می کنیم بترتیبی که شکل مستطیل پیدا کند و قطر آن تقریبا ۲ سانتیمتر شود.
پوره اسفناج یا سیب زمینی را روی سطح گوشت میمالیم بطوری که اطراف آن با لبه گوشت یک تا ۲ سانتیمتر فاصله داشته باشد. تخم مرغ های سفت را پوست می کنیم و وسط گوشت، پشت سرهم می چینیم و گوشت را از یکطرف روی تخم مرغ ها میآوریم و لوله می کنیم، دقت می کنیم تخم مرغ و پوره کاملا داخل گوشت قرار بگیرد و سوراخ پیدا نکند.
در ظرف مناسبی که گنجایش رولت را داشته باشد ۲ تا ۳ قاشق روغن و دو لیوان آب و کمی نمک و فلفل به همراه یک قاشق رب گوجه فرنگی و یکی دو عدد پیاز و هویج خرد کرده میریزیم و میگذاریم جوش بیاید.
رولت را با کاغذ بلند میکنیم و در ظرف قرار میدهیم و کاغذ را از زیر آن می کشیم و در ظرف را می بندیم و حرارت را ملایم می کنیم.
میگذاریم رولت با حرارت ملایم تقریبا بمدت نیم ساعت بپزد بعد رولت را با کفگیر میغلطانیم و میگذاریم چند جوش دیگر بزند و سس آن غلیظ شود.
سپس رولت را از ظرف خارج می کنیم و سس رولت را صاف می کنیم و کمی رب گوجه فرنگی به آن میزنیم در صورتیکه سس خیلی غلیظ شود. کمی آب به آن اضافه میکنیم و میگذاریم سس یکی دو جوش بزند.
ممکن است رولت را درسته در ظرف قرار دهیم و سس را روی رولت بریزیم.
اطرافش را با جعفری و حلقه گوجه فرنگی تزئین میکنیم و یا رولت را حلقه حلقه ببریم و در دیس قرار میدهیم و اطراف آنرا تزیین کنیم و سس را جداگانه در سس خوری میریزیم و سر میز میبریم.
همچنین میتوانیم مایه گوشت را دو قسمت کنیم و لای هر کدام را پوره با تخم مرغ سفت قرار بدهیم و رولتها را طبخ کنیم، در این صورت برداشتن رولت آسانتر میشود و احتیاج به کاغذ هم نیست.
رولت را بدون پوره با تخم مرغ سفت و کمی جعفری خرد کرده نیز میتوان آماده کرد؛ و یا فقط یکی از پوره ها را لای آن قرار داد. در هر حال هر کس مطابق ذوق و سلیقه اش می تواند این رولت را با دستورهای فوق تهیه کند.
رولت گوشت سردست درباری
- گوشت سردست گوساله بدون استخوان یک کیلو
- هویج متوسط ۵ عدد
- سیر یک بوته
- روغن ۱۵۰ گرم
- آب گوجه فرنگی یک پیمانه
- نمک و فلفل به مقدار کافی
گوشت سردست معمولا پهن و مسطح است پس قسمتهای کلفت آنرا کمی میکوبیم و ۵۰ گرم از روغن را آب می کنیم و با کمی نمک و فلفل روی سطح گوشت میمالیم.
هویج را درسته و جداگانه میپزیم و روی سطح گوشت بفاصله میگذاریم.
سیرها را دانه دانه میکنیم و روی سطح گوشت میریزیم و گوشت را بدقت و محکم لوله میکنیم و با نخ محکم میبندیم و دقت میکنیم گوشت حتی المقدور بشکل لوله در بیاید.
بقیه روغن را در ظرف مناسبی میریزیم و روی آتش میگذاریم و گوشت را در ظرف روغن قرار میدهیم و اطراف آنرا سرخ میکنیم و یک لیوان آب در آن میریزیم و حرارت را ملایم میکنیم و درب ظرف را میبندیم میگذاریم گوشت آهسته بجوشد و کاملا بپزد.
در صورتیکه با این مقدار آب گوشت پخته نشد، کمی آب به آن اضافه میکنیم و در اواخر طبخ آب گوجه فرنگی و کمی نمک و فلفل داخل گوشت میریزیم و میگذاریم گوشت با این سس چند جوش بزند و سس گوجه فرنگی کمی غلیظ شود، بعد گوشت را از داخل ظرف خارج می کنیم و نخ آنرا باز میکنیم.
گوشت را در دیس قرار میدهیم و سس گوشت را روی آن میدهیم و چند حلقه از گوشت را با کارد نیز می بریم و روی هم نزدیک قطعه بریده نشده می گذاریم و اطراف گوشت را با سیب زمینی و پیاز درسته و پخته شده تزیین میکنیم و بقیه را سر میز به نسبت احتیاج حلقه میکنیم.
رولت گوشت با پنیر پیتزا
- گوشت چرخ کرده کم چرب ۳۰۰ گرم
- پیاز رنده شده و آب گرفته ۲ عدد
- ادویه جات شامل فلفل سیاه و فلفل قرمز ، پاپریکا ، آویشن ، کمی زنجبیل ، دارچین
- پنیر موزارلا رنده شده ۵۰ گرم
- زعفران ۲ قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- روغن مایع ۱ پیمانه
- پیاز ۲ عدد سرخ شده
- زرشک
- رب گوجه فرنگی و رب انار
گوشت دو بار چرخ شده رو با پیاز ، نمک ، ادویه ها و زعفران حل شده مخلوط میکنیم.
سپس گوشت را پهن کرده و به شکل مستطیل داخل سلفون ، بعد پیاز سرخ شده و زرشک و پنیر رو درست در وسط گوشت ریخته و گوشت را به کمک سلفون رول میکنید.
دو طرف سلفون رو بتابونید تا گوشت فشرده بشه و برای مدت دو ساعت گوشت رو داخل فریزر نگهدارید.
بعد در روغن داغ اطراف رول رو سرخ کنید، به کمک دوقاشق پارویی رول گوشت رو بچرخونید.
اما برای سس در ابتدا پیاز سرخ شده به اضافه ادویه ها تفت میدیم و رب انار و رب گوجه فرنگی رو اضافه میکنیم و آب میریزیم و رولت گوشت سرخ شده رو داخل سس میذاریم تا با شعله ملایم بپزه و سس غلیظ بشه.
در نهایت می توانید این غذا را همراه برش های لیمو و گوجه فرنگی و جعفری سرو کنید.
رولت گوشت فرانسوی
مواد لازم اصلی:
- گوشت چرخکرده ۶۰۰ گرم
- ارد سوخاری ۳ قاشق غذاخوری
- جعفری ۲ قاشق غذاخوری
- شوید ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار نیاز
- زعفران ۲ قاشق غذاخوری آب کرده
- فیله مرغ ۳ الی ۴ عدد
- پنیر موزارلا به مقدار نیاز
- تخم مرغ ۳ عدد
- روغن مایع مقداری برای چرب کرن فویل
- پیاز ۲ عدد متوسط
- فلفل قرمز در صورت علاقه برای پاچیدن روی فیله ها
مواد لازم سس رولت:
- کره ۲ قاشق غذاخوری
- رب ۳ قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه و نمک مقدار لازم
با دو لیوان آب بعد از قل زدن خاموشش میکنیم.
اگر درون فر نگذاشتیم کمی سرخش کنید دور تا دور رولت رو فقط توجه داشته باشید حرارت بالا باشه که رولت خودشو ببنده اولش بعد یه مقدار کمش کنید و تمام دور رولتو سرخ کنید.
بعد سرخ شدن ، سس رو اضافه کنید دروشو بزارید و با حرارت کم کامل بپزه چند دقیقه یکبار بهش سر بزنید و از سس روی رولت بریزید که کامل مزه دار بشه مراقب باشید نسوزه با شعله کم بپزید حدود یکساعت زمان میخواد.
اگر از فر استفاده کردین فر را از یک ربع قبل گرم کنید در دمای ۲۳۰ و با همان دما رولت رو بپزید بعد نیم ساعت زیرو روش کنید اگر ابش کشیده شد کمی اب بهش اضافه کنید و تمام. منبع
دیدگاه
نظر بدهید