طرز تهیه زولبیا درجه یک شبیه بازاری
اموزش طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی به سادگی میتونید شبیه روش بازاری و مرحله به مرحله تصویری ببینید و درست کنید.
قبل از شروع ، آموزش بامیه بازاری آسان مرحله به مرحله را ببینید!
نقل شده مظفرالدینشاه زمانی که فصل برخی از خوراکیها نبوده به زبان میآمده است. مثلا قبل از آنکه نوروز برسد میگفته «نوروز بیاید پلو بخوریم» یا زمانی که وقت زولبیا و بامیه نبوده میگفته «کی ماه رمضان میآید زولبیا و بامیهای بخوریم».
اسم زولبیا هم به چند صورت مختلف مثل زلوبیا، زَلابیه، زُلبیا، زُلیبیا و زِلی بی درفرهنگ ضبط شده است اما ظاهرا زولبیا تلفظ تازهای است که در تهران رایج است.
بامیه هم نوعی شیرینی بود که ماه رمضانها همراه زولبیا میآمد. شیرینیاش شکر بود و نوعی بازار برای فروش دورهگردها که با شیره درست میشد و در سینی بامیهفروشهای دورهگرد به فروش میرسید. منبع
طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی
- نشاسته گل دو لیوان٢٠٠ گرم
- ماست یک لیوان٢٠٠ گرم
- آرد سفید دو ق غذاخورى٢٠گرم
- زعفران آبکرده یک ق غ
- کره آب شده ٢ ق غ ٢٠ گرم
- جوش شیرین یا خمیر مایه نصف ق چ
- شربت بار یا عسل دو ق غ
ماست حتما باید یه کم ترش باشه اگر ترش نیست چند ساعت بیرون بزارین تا یه کم ترش بشه.
نشاسته رو با ماست مخلوط کنید ، وقتى نشاستهها کاملا داخل ماست نرم شدن و مایعتون یکدست شد شربت بار زعفران و آرد و جوش شیرین و زعفران و کره رو اضافه کنید و دوباره کاملا هم بزنید.
مایع زولبیا رو باید دو سه ساعت جاى گرم استراحت دهید. بعد از استراحت باید حجم مایع دو برابر بشه بعد با قاشق هم میزنیم و داخل قیف و یا داخل ظرف سس که سوراخ کوچکى داشته باشد ریخته و ظرف کوچکى رو روغن بریزید و روى حرارت بگذارید.
وقتى روغن داغ شد بشکل نوارى و دورانى از مایع ، داخل روغن بریزید و صبر کنید تا سرخ شه.
بعد از اینکه دو طرف زولبیا سرخ شد با کفگیر برداشته و داخل شربت بیندازید، اگر زولبیا رنگ روشن دوست دارید مدت کمترى داخل روغن سرخ بشه ولی اگه تیره دوست دارین مدت زمان بیشترى اجازه سرخ شدن بدین زولبیا ها رو بلافاصله داخل شربت داغ بندازین و اجازه بدین یک دقیقه شربت به خودش بگیره.
براى درست کردن زولبیا بجاى جوش شیرین میتونید از خمیرمایه هم استفاده کنید.
طرز تهیه زولبیا خانگی آسان مرحله به مرحله
برای شروع مثل تصویر بالا موادلازم به اندازه گفته شده تهیه کنید.
نشاسته و ماست رو با قاشق مخلوط کنید تا نشاسته حل بشه.
در مرحله بعد گلاب ، زعفران ، گلوکز و جوهرلیمو را در اب سرد حل کنید و اضافه کنید.
برای شهد شربت ، آب و شکر را روی گاز قرار بدید تا شکر حل بشه
به مواد زولبیا جوش شیرین اضافه کنید ، بعد مواد رو در قیف بریزید و سرخ کنید.
بعد از سرخ شدن زولبیاها رو در شربت با دمای ۴۰ درجه قرار بدید و سپس خارج کنید.
در صورت تمایل با خلال پسته و گل سرخ تزئین کنید.
فوت و فن زولبیا بامیه
برای تهیه “بامیه” ترد و پر شهد، حتما خمیر را با حوصله، ده دقیقه “داغ” بزنید.
سپس بلافاصله پس از سرخ شدن بامیه ها، “داغ و داغ” در شربت بار “سرد” شده بغلتانید.
لازم به ذکر است حتما از “گلوکز مایع” در شربت بار استفاده کنید. چرا که باعث براق شدن و قوام آمدن شهد خواهد شد.
دقت کنید که روغن حتما از قبل داغ باشه.
موقع سرخ شدن شعله گاز باید ملایم رو به کم باشه.
حتما دو الی سه ساعت به مایع استراحت بدید.
حواستون باشه که حجم مواد دوبرابر شه وگرنه جوش شیرین یا خمیر مایعتون غیر فعال شده.
دیدگاه
نظر بدهید