طرز تهیه زیتون پرورده رستورانی با سبزی معطر
گیلانی ها یه پیش غذای فوق العاده محبوب و لذیذ و مفید دارند به نام زیتون پرورده که شدیداً توصیه میشه تست کنید!
زیتون پرورده از انواع پیشغذاهایی است که بیشتر در شهرهای شمالی میبینیم و در طعمهای مختلف با ذائقههای متفاوت وجود دارد؛ از ترش تا شیرین و ملس.
علت حضور این پیش غذای خوشمزه اینه که رودبار پایتخت زیتون در ایران هستش و به همین دلیل نوآوری های زیادی با این گیاه خوش طعم در گیلان وجود دارد.
مواد لازم:
- رب انار: ۲ پیمانه
- مغز گردو: ۳۰۰ گرم
- آویشن: ۱ قاشق غذاخوری
- زیتون بدون هسته: ۵۰۰ گرم
- روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش: ۲ قاشق غذاخوری
- پودر نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
- دانه انار خشک شده: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
برای تهیه زیتون پرورده شمالی ابتدا مغز گردوها را دو بار چرخ میکنیم و در کاسهای بزرگ میریزیم. سپس زیتونها را به آن اضافه میکنیم. اگر زیتونها ترش یا شور بودند به مدت حداکثر ۱ ساعت در ظرف پر از آب میریزیم تا خوب خیس بخورند
سپس در آبکش میریزیم و آبکش میکنیم و میگذاریم تا آب اضافه آنها خارج شود و بعد در زیتون پرورده استفاده میکنیم. سپس رب انار را با آب لیمو ترش هم زمان به مواد میافزاییم و با قاشق مواد را مخلوط می کنیم.
پس از اینکه مواد را خوب مخلوط کردیم، پودر نعناع خشک، پودر آویشن خشک، دانههای انار و روغن زیتون را نیز به مواد اضافه میکنیم و مجددا با قاشق مواد را با هم مخلوط میکنیم تا طعم سبزیها کاملا به خورد مواد برود.
پس از اینکه مواد کاملا یکدست شدند آنها را در ظرف مخصوص که در داشته باشد میریزیم و آن را محکم میبندیم. سپس در یخچال نگهداری میکنیم.
همچنین همراه ما باشید و این ویدئو را ببینید تا بتوانید یک زیتون پرورده رودباری اصل برای خود تهیه کنید.
مواد اصلی تشکیل دهنده زیتون پرورده و سبزیجات محلی به نقل از یک گیلانی:
زیتون ، انارترش ، سبزی چوچاق ، سیر ، گردو
[evp_embed_video url=”https://video-16.dalfak.com/59/59376-287643544112_480.mp4″]
تلخی زیتون را چگونه بگیریم؟
همه ی زیتون ها یک تلخی دارند و تنها راه گرفتن تلخی آنها خواباندن در آب نمک و شستشوی چند باره ی آنها است تا طعم تلخی آن به حد مورد انتظار شما از بین برود. (می توان در روز حدود سه الی چهار بار زیتون ها را می شویم و مجددا در آب نمک بریزیم)
در آخر که طعم مطلوب را پیدا کرد مجددا زیتون ها را در آب نمک بریزید شوری آن به اندازه ای باشد که خوراک آن برای شما مطبوع است (نه بی نمک و نه شور) و مثلا اگر در سطل های پلاستیکی سایز ماست های سه کیلویی می ریزیم. روی آن ۱ یا ۲ قاشق روغن زیتون و گلپر (یک قاشق) بریز معمولا زیتون را در جای خنک می گذارند و سعی کن این جای خنک یخچال نباشد.
معمولا زیتون های سبز یا زیتون هایی که اندکی مانده تا رسیده شوند را برای مدتی در محلول های قلیایی می خوابانند تا تلخی گوشت آنها گرفته شود. سپس مدتی در آب می خوابانند و سرانجام در ظرف محتوی محلول کم نمک (مخلوط آب، نمک و سرکه) نگه می دارند یا اینکه از همان ابتدا فرآیند گرفتن تلخی را تنها با آب نمک انجام می دهند.
نگهداری زیتون پرورده
برای اینکه زیتون پرورده شمالی رو بتونید بیشتر نگه دارید میتونید اونو در یک ظرف دربسته قوی در یخچال با دمای بین ۶ تا ۱ درجه نگه دارید.
اگر بخواید میتونید فریزر بکنید اما مقداری از کیفیت اولیه اش کم میشه پس از آب شدن. در کل اما توصیه ما اینه که بصورت محلی و تازه تهیه کنید.
دیدگاه
نظر بدهید